Film készül a 80-as évek rendszerét kicselező magyar számítógépes szcénáról

kami911 képe

Becsempészett számítógépek, feltört játékok, piacon árult másolt videójáték-kazetták, postai levélben küldözgetett floppy lemezek, amerikai BBS szerverhez csatlakozó Matáv telefonfülke, lemezújságok, copy partyk, Csoki klub, és az önszerveződő magyar számítógépes szcéna létrejötte a 80-as 90-es években.

Ilyen és ehhez hasonló izgalmas témákkal tervezi bemutatni a Vakondok dokumentumfilm-sorozat legújabb része, hogy hogyan terjedtek el Magyarországon a számítógépes játékok és más szoftverek, és hogyan indították be a hazai számítógépes életet lelkes fiatalok egy olyan korban, amikor a nyugaton készült szoftvereket nálunk még nem lehetett boltban kapni, és a számítógépeket is legtöbbször csempészve kellett az országba juttatni.

A film készítői az Indiegogo-n indítottak közösségi finanszírozási kampányt, hogy támogatókat gyűjtsenek a film elkészítéséhez. A kampány erősen indult, az első három nap alatt a kitűzött $10.000-os cél harmadát már meg is haladta a támogatások összege, az idő felénél pedig már 70%-on állt a támogatottság. 15 nappal a kampány vége előtt a filmre szánt gyűjtés elérte a kitűzött célt, de a további támogatások további érdekesség tartalmak előtt nyitják meg az utat a film számára.

A támogatók, azon kívül, hogy hozzájárulhatnak a magyar számítógépes élet egy izgalmas, és soha vissza nem térő korszakának dokumentálásához, különböző ajándékokat is kapnak támogatásukért cserébe. Érdemes minél előbb meglátogatni a kampány oldalát, mert egyes támogatói csomagok csak limitált példányszámban érhetőek el. A filmben való megjelenést biztosító Filmsztár csomag öt helye például két nap alatt betelt. De az 'Associate Producer' csomagból is, ami az egyik legnagyobb, már csak 2 darab szabad. És a stábvetítésre és stábbuliba szóló meghívókból is csak limitált példányszám áll rendelkezésre.

A film pénzgyűjtő kampány oldala, ahol a támogatni lehet a projektet.

Hozzászólások

kimarite képe

A Forbes készített egy interjút a Vakondokról

Street Fighter nélkül 92-ben nem lehetett élni
https://forbes.hu/a-jo-elet/vakondok-5-matusik-szilard-csepai-gabor-inte...
2019. augusztus 04. | Forbes

Az első Vakondok-film 2010-ből. A srácok bevallásuk szerint nem igazán tudták, mit csinálnak.

A Vakondok 2 hozta a legtöbb szakmai elismerést, külföldön is ez a legnépszerőbb epizód.

A harmadik rész ismét művészekkel foglalkozott, a zene és az internet viszonya sokmindent megváltoztatott.

A Vakondok 4-et már a magyar sajtó fősodra is felkapta, hazai játékfejlesztő stúdiók is lelkesen támogatták.

 Moleman 4 - Longplay: Testimonials: https://vimeo.com/220594169

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve