17. Open Source Budapest meetup

kimarite képe

Gyertek a ma esti rendezvényre: 2017. április 11., kedd, 18:00 órától 21:00 óráig

Az FSF.hu Alapítvány és a magyar Mozilla közösség ismét meetupot szervez a szabad szoftverekről. Célunk a nyílt forrású szoftverek használata mellett az azok fejlesztésében való részvétel népszerűsítése. Ezen kívül ez a meetup találkozási lehetőséget biztosít a nyílt forrású szoftvereket használó fejlesztőknek és felhasználóknak. Akinek kedve van, az itt sörözhet és beszélgethet az FSF.hu Alapítvány és a magyar Mozilla közösség képviselőivel. Köszönjük az FSF.hu támogatását a cateringhez!

Helyszín
Budapest Józsefvárosi Református Egyházközség gyülekezeti terme,
1085 Budapest, Salétrom u. 5. (map)

A legutóbbi meetup előadásairól készült felvétel itt nézhető meg.

A meetup programja

18:00 – Kapunyitás, kötetlen csevegés

18:30 – Előadások:

  • Manel Rhaiem: Women and Mozilla
    This is an English speaking presentation.
    As we hear nowadays all the companies are trying to increase diversity and get more women in the IT world. I am one of them I feel honored to talk about a women experience in a Open Source organization, Mozilla and WoMoz [Women & Mozilla] a community composed of members from different open source projects in Mozilla Community, we aim to increase the number of women contributors. Regardless to your age, gender, job,… you can be part of existing women’s group.
  • Meskó Balázs: Szabad szoftver vagy nyílt forráskód?
    Sokszor szinonimaként használjuk e két kifejezést, viszont jelentésük lényegesen különböző. Előadásomban röviden kitérek a két kifejezés eredetére, valamint az FSF és az OSI definícióira. Ezután bemutatok pár esetet, amelyek jól példázzák, hogy a különbségek nemcsak filozófiaiak, hanem „kézzel foghatóak”. Végül pedig megnézünk pár népszerű szoftvert, és elhelyezzük őket egy képzeletbeli térképen.
  • Úr Balázs: Melyik Linuxot válasszam?
    A Distrowatch.com jelenleg 292 Linux disztribúciót sorol fel. Vajon melyiket érdemes választani ezek közül? Melyik a „legjobb”? Kihez fordulhatok, ha elakadok? Hogyan válasszak kezdőként? Ha szeretnéd kipróbálni a Linuxot, de a fenti kérdések miatt eddig nem merted ezt megtenni, akkor ez az előadás neked szól. Érthető módon, kifejezetten a Linuxszal most ismerkedő felhasználók számára is érthetően fogom bemutatni, hogy mi az a Linux, mik azok a disztribúciók, milyen felhasználói felületek léteznek, mik a különbségek köztük, és milyen feltételek alapján érdemes választani közülük.

Fontos! A kapu 18:00-18:30 között van nyitva, ha utána érkezel, akkor telefonálnod kell a bejutáshoz!

Jelentkezz előadónak

• Fejlesztesz valamit, vagy akár csak van egy ötleted, amibe másnak is érdemes lenne beszállni?

• A cégetek szabad szoftvert használ a LAMP szervernél izgalmasabb feladatra?

• A szabadon elérhető tudás megváltoztatta az életed?

• Találtál egy menőbb Emacs billentyűkombinációt a C-x M-c M-butterfly-nál?

Meséld el 10 percben! Írd meg előadásötleted – és hogy melyik páros hónap második keddjén érsz rá. Jelentkezz a szervezőnél!

Forrás:
https://www.meetup.com/opensourcebudapest/events/239010668/

Hozzászólások