Beküldte henz -
Fórum:
Egy Intel Core i7-4610M CPU 3 GHzx4-es laptoban a win10 mellé került a Mate 1.20.1 rendszer. Az Illesztőprogram-kezelő nem találta a gépben lévő (semelyik) videókártyát, melynek beállítására van szükségem egy projekt megvalósításához (a projekt itt található: ttps://web.cs.ucdavis.edu/.../LinkSoftwareInstallation.html . Az érdeklődők számára leírnám, hogy tanárként egy virtuális homokozót szeretnék elkészíteni a gyerkőcöknek, https://www.youtube.com/watch?v=bA4uvkAStPc )
Előre is köszönöm mindenki segítségét!
Szia! Először is néhány
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Szia! Először is néhány részletet kérünk.
Szöveg: parancsok futtatása után megjelenő szöveges üzenet (kimenetnek is nevezik). Az Ubuntu Pastebinre feltöltve a szöveges tartalmat (vágólapról ide: https://paste.ubuntu.com/ ), majd a válaszodba linkelve. Képek formájában nem örülünk, ha közlöd.
Képek: kizárólag grafikus alkalmazásokról, az Imgur vagy az imgBB oldalakra feltöltve, és a válaszodba linkelve.
Illesztőprogramkezelő (képen)
Aktív internetkapcsolat kell a használatához. Van és be van kapcsolva?
Terminál parancsok (szövegesen)
-- grafikus eszközök és jelllemzőik
-- jobb ha ránézünk a CPU-ra is, és az egész rendszerre
-- a megjelenítésre jelenleg használt eszköz
-- elérhető illesztőprogramok
-- hibrid megoldás tesztelése
(https://linuxmint.hu/sugo/hibrid-grafikus-megoldasok-es-illesztoprogramok )
Tehát a parancsok eredményeit pasztázva (Ubuntu Pastebin) kérjük.
Amit előre elmondok még, hogy léteznek nyílt és zárt forráskódú videó driverek. A nyílt, amivel a rendszered telepítve van (azért működik, mert telepítve van). A zárt driver, ami telepíthető ...
Szia! Először is néhány
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A korábbi kérdést kibővítem. A kimenet szintén kéne.
-- az Illesztőprogramkezelő sajátos tulajdonságai
-- az Illesztőprogramkezelő egyik függőségének vizsgálata: telepítve van-e
-- egyúttal nézzük meg, mely nyílt forráskódú driverek vannak telepítve
AMD Radeon
Beküldte lala -
Értékelés:
Nem értek hozzá ! De úgy tudom hogy az AMD kártyákhoz már egy jó ideje nincs zárt driver.
Az van amit a kernellel kernel modul formájában megkapsz. Állítólag, ez nagyon jól megfelel.
(A tévedés joga fenntartva !)
Szerk.: Azért nem látszik az Illesztőprogram-kezelőben, mert sem az Intel,(IGP) semm az AMD kártyákhoz nincs (már)
zárt driver.
AMD Radeon
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Az van amit a kernellel kernel modul formájában megkapsz. Állítólag, ez nagyon jól megfelel.
(A tévedés joga fenntartva !)
Az AMD videókártyákhoz (eszközökhöz) a mai Linux terjesztésekre, azaz, nemcsak a Linux Mint tekintetében valóban nincs zárt driver, mert az AMD néhány éve megnyitotta a forráskódot (például az Ubuntu 14.04 kiadásra volt utoljára telepíthető az FGLRX), így az FGLRX (amely a korábbi zárt driver) nem elérhető (egyik Linux alá sem, és - ehhez én nem értek - gondolom a Windows alá sem, de utóbbira most nincs kedvem még egyszer rákeresni).
Ez a leírás nem használható már:
https://linuxmint.hu/sugo/amd-volt-ati-eszkozmeghajto-illesztoprogramok-...
Viszont, ha valaki rákeres, akkor azt látja, hogy az AMD weboldalról letölthető driverek tulajdonságainál sehol nincs ott, hogy például Ubuntu 16.04 vagy Linux Mint 18, Linux Mint 19. Mert nem támogatott, fejlesztése megszűnt.
Írtunk a témáról bővebben:
-- általában,
https://linuxmint.hu/sugo/amd-radeon-videokartyakkal-kapcsolatos-tudnivalok
-- és részletekbe menően is.
https://linuxmint.hu/sugo/a-radeon-es-amdgpu-illesztoprogramok-teljesitm...
Nem használható az AMDCC alkalmazás letöltve sem, úgy általában szűnt meg a régebbi zárt driver. Az AMD weboldaláról letölthető driverek Linux rendszerre optimalizált változata volt az FGLRX, mely a tükrökről volt elérhető, azaz telepíthető külön letöltés nélkül. Az AMD sem támogatja, azaz nem fejleszti a korábbi zárt drivereket, így az újabb Linux rendszerekhez, csomagokhoz nem megfelelő semmilyen szempontból, egyik Linux terjesztéshez sem. Manapság az FGLRX helyett a radeon és bizonyos kártyákhoz (újabbak) az amdgpu driver (is) elérhető Erre tettem említést az xserver-xorg-video-* (* = jellemző név) csomag kapcsán, ugyanis ezek a nyílt driverek.
Szerk.: Azért nem látszik az Illesztőprogram-kezelőben, mert sem az Intel,(IGP) semm az AMD kártyákhoz nincs (már) zárt driver.
Igen, gondolkodtam én is azon, ha csak nyílt driverek érhetőek el, mondjuk egy hibrid megoldásban az Intel iGPU (IGP) és egy AMD GPU (integrált és dedikált), akkor az Illesztőprogramkezelő semmit nem fog mutatni. Továbbvittem a gondolatot, keresgéltem, de erre nem találtam példát. Nagyon valószínű, hogy úgy van, ahogy gondoljuk, azaz logikus, hogy nem látszik semmilyen driver, ha csak nyílt driver érhető el. Ebben az esetben a „sudo ubuntu-drivers devices” parancssornál sem lesz eredmény, azaz visszatér a prompt, bármilyen szöveges felsorolás nélkül.
Összefoglalva, kizárólag a nyílt drivert fejleszti az AMD, ebből következően a zárt driver helyettesítője lehet. Nekem egy olyan gépem van, amiben AMD iGPU van, de azt nem tudta megjavítani a szerelő, azaz a gép nem használható tesztelésre. A noteszgépem Intel iGPU, ez is jó elég sok dologra, nyilván nem erőmű (memóriája „véges”), de a minap telepítettem a Lutris segítségével egy játék klienst, illetve régebben egy viszonylag egyszerűbb játék ment rajta élvezhető módon. Az Intel emlékeim szerint korábban nyitott, mint az AMD, tehát Intel videó driver is kizárólag nyílt létezik (mindegyik Linux terjesztés alá: például Fedora, Debian, akármi)
Arra figyeltem fel, hogy az említett alkalmazást Nvidia GPU-val tesztelte a fejlesztő, de hiába keresem, nem látom, hogy írná a kizárólagos működést az Nvidia GPU-val.
Véleményem szerint,
-- le kéne futtatni a javasolt parancsokat (tájékozódás, de kihagyhatatlan),
-- beállítani az erősebb AMD kártyát alapértelmezettnek (Linux Mint és a BIOS-ban ellenőrizni, le van-e tiltva),
-- egy rendszer visszaállítási pontot készíteni, és elkezdeni az alkalmazás telepítését. Ez utóbbiról fog úgyis szólni a bejegyzés, de ... a telepítés előtt mindenképpen be kell állítani az AMD kártya használatot.
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Mindazonáltal, hogy most egy Debian 10 rendszeren próbáltam az Ubuntu-ra, azaz a Linux Mintre készített scriptet és leírást, a telepítés gyakorlatilag rendben lezajlott. Tekintve, hogy a Debian más, mint a Linux Mint, ez jó eredménynek is tekinthető. Kamerám viszont nincsen ... . Nem túl drágát esetleg veszek, ha lenne ajánlat (bolt, tipus).
A telepítés (nem tudom magyarra fordítani most)
!Fontos lenne egy visszaállítási pont, illetve arra is érdemes figyelni, hogy ez nem egy automatizált telepítés, azaz hibák felléphetnek. Ha egy hiba fellép (előre nem tudjuk, mi), akkor ott meg kell állni, mert a telepítés folyamata, egésze nem fog sikerülni, ha egy lépés kimarad. Gondolom, ez így érthető.
Egyebek
Terminálba beillesztés:
-- parancssor másolása vágólapra (kijelőlés, másolás)
-- egér jobb gombos menü: Beillesztés
-- vagy Ctrl + Shift + V
Telepítés
https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/SARndbox/SoftwareInstallation.html#Step3
Install the Vrui VR Development Toolkit
and enter your password if asked to do so. Then find the autoScreenSize true setting inside section Window inside section Desktop. In Vrui-4.6-005's configuration file, that is in line 154. Then change the value of autoScreenSize from true to false.
Ctrl + W (keresés) > autoScreenSize (kifejezés, amire keresel: gépeld be, majd Enter)
true > false
Ctrl + O, és Enter,
majd Ctrl + X
-----
Egy parancs egy sor (innentől)!
Install the Kinect 3D Video Package
The sixth command might ask you to enter your password one more time; if so, enter it to continue. Check that the list of names printed by the last command contains KinectUtil and RawKinectViewer.
Ellenőrzés szűkítve a kifejezésekre:
Kimenet (rendben):
Videó: https://youtu.be/R0UyMeJ2pYc?t=25m48s
-----
Install the Augmented Reality Sandbox
Check that the list of names printed by the last command contains CalibrateProjector and SARndbox. The AR Sandbox calibration utility and main application are now in ~/src/SARndbox-2.6/bin.
Ellenőrzés:
Kimenet (rendben):
Videó: https://youtu.be/R0UyMeJ2pYc?t=27m39s
-----
System Integration, Configuration, and Calibration
Installation steps 6 to 11 connect the additional system components, i.e., the 3D camera (Kinect or other camera) and the digital projector, physically align them with the sandbox for optimal image quality, and calibrate the camera with respect to the projector so that real and projected features in the sandbox line up precisely.
Connect and Configure the 3D Camera
... nincs USB-s kamerám, úgyhogy itt megállok.
Mert
Kimenet
Vrui VR Development Toolkit
(az ESC nem működött, Ctrl + C -t használtam)
... az ablakban a Föld forog.
-----
Tehát a rendszer Debian 10, az iGPU pedig Intel:
Próba - VruiDemo
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ezt próbáltam ki (többek között):
Megjelenik egy kocka, ha megfogom a sarkát és elhúzom valamerre, akkor ..., mozgás befolyásolható, például elkezd pörögni. :-)
Próba - VruiDemo
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Az egér jobb gombos menüben van például a kilépés: Exit.
Telepítés | Teszt rendszer tulajdonságai bővítetten
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Köszönet!
Beküldte henz -
Értékelés:
ELőször is szeretném ha tudnátok, hogy mindíg csodáltama Linux-közösség segítő készségét és ezt köszönöm!
Mivel (nagyon) kezdő vagyok ezért elnézést kéreh ha a kérdéseket sem tudom megfelelően feltenni. Sajnos nekem a válaszaitokat is értelmeznem kell :). Megpróbálok mindenkinek a legjobb tudásom szerint válaszolni (az egész Linux felülettel csak most ismerkedem). 4 gyerkőcünk van ezért nem fogok tudni mindíg gyorsan reagálni.
Még egyszer köszönöm tórelmeteket és segítségeteket!
Szia! Először is néhány
Beküldte henz -
Értékelés:
Kimenetnek:
https://paste.ubuntu.com/p/TMf8PFKwbs/
https://paste.ubuntu.com/p/PBzsR9v5h2/
(ha jól értem így kéritek a linkeket)
Szia! Először is néhány
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/JQ8sxRYnr5/
AMD Radeon
Beküldte henz -
Értékelés:
-- "le kéne futtatni a javasolt parancsokat (tájékozódás, de kihagyhatatlan)," - lefuttatva és közöltem az előbbi válaszoknál (ha hiányzik még valami kérlek jelezzetek)
-- "beállítani az erősebb AMD kártyát alapértelmezettnek (Linux Mint és a BIOS-ban ellenőrizni, le van-e tiltva)" - Hogyan tudhatom meg, hogy az AMD kártya levan e tiltva? Szintén a Biosban kell megnéznem?
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Szerintetek a megvalósításra váró projekleírásban szereplő linux rendszerekhez, videókártyához, szoftverekhez... minden esteben kell ragszkodni? Tehát a Mint rendszernek is a régebbinek kell lennie,a videókártya lehet újabb verziójú, ... stb.
A " rendszer visszaállítási pontot készítését" nem tudom, hogy kell elkészíteni.... de a fórum témákban még utánna nézek. Addig ne próbálkozzak a telepítésekkel?
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
Ez, és a kernel verziószáma azt sugallja hogy a telepítés óta még nem frissítetted a rendszert naprakész
állapotra - ezt azért meg kéne csinálni.
Vagy a grafikus frissítéskezelővel, vagy terminálból.
sudo apt update
sudo apt upgrade
(Az első parancs mondjuk úgy hogy lehetséges frissíteni valót keres .... a második parancs, a talált frissíteni valót letölti és telepíti.)
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
Ezután kissé átnézni hogy minden rendben van-e ?
Ha igen, akkor ezután kéne gondolkodni hogy melyik programmal lenne célszerűbb rendszer-visszaállítási
pontot készíteni - erre később térjünk vissza !
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A Frissítéskezelővel lenne érdemes frissítenie. Mármint, eddig is csupa terminál parancsot futtattunk vele, kis pihenés ne árt, azaz nem kell mindig a sűrűje. :-)
Köszi. Az érdekes, hogy a radeon driver van használva, a display (lshw) mégis azt Intelt mutatja. Vélhetően az van, hogy a rendszer a provider beállítást alkalmazza már (--list-providers). Igazság szerint, nem másztam bele mélyen a témába, változnak is a megoldások, azaz nem tudom, most mi van érvényben. Érdekes lehet a
kimenet. Ezt még oszd meg.
Illetve grafikusan mit mutat a rendszer információ? Ezt is mutasd. Valami ilyesmire gondolok:
A kép forrása: https://www.cyberciti.biz/faq/linux-tell-which-graphics-vga-card-installed/
Szerintetek a megvalósításra váró projekleírásban szereplő linux rendszerekhez, videókártyához, szoftverekhez... minden esteben kell ragszkodni? Tehát a Mint rendszernek is a régebbinek kell lennie,a videókártya lehet újabb verziójú, ... stb.
-- Nem, nem érdemes régebbi Linuxot telepíteni és használni. Ahol az FGLRX elérhető volt, nem kap frissítést. De nem is a fontos, hanem az, hogy nem kell FGLRX, mert a nyílt driver hasonlóan jó, legalábbis erre a projektre neked biztosan. Olvasd el, hogy milyen teljesítményű Intel iGPU (CPU-ba integrált) videókártyával próbáltam ki az alkalmazásokat, legalábbis, amit tudtam. Friss rendszert kell használnod, ne ragaszkodj a régihez, nem éri meg, sebezhető és emiatt a munkád eredménye is elveszhet. A videókártya olyan, amilyen ..., de most van hozzá driver, a nyílt, de van. Ritka, hogy semmilyen driver sincs.
-- "le kéne futtatni a javasolt parancsokat (tájékozódás, de kihagyhatatlan)," - lefuttatva és közöltem az előbbi válaszoknál (ha hiányzik még valami kérlek jelezzetek)
-- Nem hiányzik semmi. Minden megvolt. Most írtam még két dolgot, de ez új.
- "beállítani az erősebb AMD kártyát alapértelmezettnek (Linux Mint és a BIOS-ban ellenőrizni, le van-e tiltva)" - Hogyan tudhatom meg, hogy az AMD kártya levan e tiltva? Szintén a Biosban kell megnéznem?
-- a BIOS-t mindenképpen érdemes lehet megnézned. Egyik eszköz se legyen letiltva. Ha nem tudod a beállítások jelentését, írd le, és gépeld be ide, milyen lehetőségek vannak. Ugye, neked állították össze a gépet, mi nem tudhatjuk, milyen sajátos BIOS beállításai vannak, de csak nem tiltottak le eszközt, viszont utóbbiban nem lehetünk biztosak, célszerű ellenőrizni. Úgy tűnik, egyik eszköz sincs letiltva.
A " rendszer visszaállítási pontot készítését" nem tudom, hogy kell elkészíteni.... de a fórum témákban még utánna nézek. Addig ne próbálkozzak a telepítésekkel?
-- Most egy frissítést ejts meg. A Frissítéskezelővel. Legyen naprakész a rendszer. Aztán beszélhetünk visszaállítási pontról, erre jó alkalmazásokról. Napi szinten érdemes frissíteni.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
mit értesz az alatt, hogy "kissé átnézni hogy minden rendben van-e"?
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Hogy grafikusan mit mutat a rendszer információ azt még keresem... még nem találtam, hol tudnám megnézni?
BIOS - Igen a gépet kérésre állították össze. Az volt a kérésem, hogy legyen laptop Mint rendszerrel is és a egy NVIDIA GeForce GTX 1070 tudású videókártyával legyen felvértezve. Megpróbálom lejegyezni a Biosban látottakat.
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
Semmi különös - ha újraindítás után probléma nélkül betölt a rendszer, a net. kapcsolat rendben van,
indítasz néhány olyan programot amit szoktál - és ezek is rendben vannak - ilyesmire gondoltam.
Grafikus rendszer-információs programot lehetne telepíteni - de nem igazán szoktunk.
A terminálból indított:
inxi -Fxxx
kimenetében minden lényeges információ bent van a hardware és software összetevőkről.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/4Skkg8SZF4/
Grafikus rendszer-információ:Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
Akkor beszélhetünk arról hogy melyik rendszer-visszaállító program lenne számodra megfelelőbb.
Gondolom, grafikus felületűt szeretnél.
- Van a rendszer telepítéssel együtt kapott "Timeshift" - ha csak a rendszer könyvtárakat szeretnéd
menteni, akkor ezt még külön be kell állítani - mert különben beveszi a személyes könyvtárak tartalmát is
melyek akár több 100GB-osak is lehetnek.
- Van a grafikus "Systemback" - ezt külön telepíteni kell - ez nem igényel külön beállítást - csak
a rendszer könyvtárakat menti. Könnyű a kezelése, és többfunkciós - amolyan svájci bicska.
https://ibb.co/jVBpbfH
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A képen mutatott System Info a Rendszerinformáció fordítása, alapértelmezetten telepített. A menü keresés funkciójával rákereshetsz a Rendszer kifejezéssel. A MATE-t azért megnéztem most, ott nincs, de a Cinnamon tartalmazza szerintem. Ja, igen, látom,
te is MATE-t használd, akkor ne keress ilyet :-). Vélhetően az inxi súg az alkalmazásnak, azt meg közölted az imént kimenetben. Csak kíváncsi voltam. El tud tévedni az ember rendesen, hogy melyik asztali környezetnél mi, hol van.
A fagyás megoldódott a rendszer újraindítása után, most jó minden?
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
http://www.lakeviz.org/
Meg. De nem túl izgalmas a látvány. Kék csík felül, és alul semmi, azaz fehérség. Működnie kéne?
A videó izgalmas:
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
https://ibb.co/RN6JwVL
Azt írja, hogy ez az oldal eladó.Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A script, lehet nem telepít mindent, de első lépésként telepítsd ezt, kelleni fog:
... szóval a „hibák” (*) itt fordulhatnak elő (leginkább):
A nano szerkesztés nálam nem kellett (true értékről false értékre), de visszaállítható.
Amit nem értesz az angol szövegből, fordítsd le valamilyen fordítóval.
És a make parancs futtatásánál is előfordulhatnak hibák, melyek általában a kimenet végére kerülnek. Ezek tulajdonképpen nem hibák, hanem azt jelzik, valami hiányzik a sikerhez, azt pótolni, telepíteni kell. A pótolandó alkotórészek általában dev végű csomagok (*-dev). Rá lehet keresni az apt-file alkalmazással (apt-file search keresett_kifejezés) vagy a neten.
Ha hiba lép fel, akkor annak megoldásáig nem lehet a következő parancs futtatására lépni (például, ha a sütőbe be szeretnél tenni sütni valamit, de annak a zárját meg kell olajozni és ezt elfelejtetted, akkor nem tudod betenni a sütnivalót, így az étel nem is fog elkészülni: soha, illetve addig nem, amíg az olajozás nem történik meg). A lépések ugyanis egymásra épülnek. Ha az egyes dolgokról mindig pasztát küldesz, megmondom, van-e hiba. De ... nem tudok végtelen ideig itt lenni.
[*] a rendszeremen már pár alkalmazás telepítettem egészen más módon,mint ahogy „szokás”, úgyhogy a script lefutása a már telepített fejlesztői alkalmazások miatt futhatott le simán. De azért tetszik nekem ez a script és a fejlesztője. Ennyire jól összerakni a scriptben a függőségeket, hogy azonnal lefut minden. Távolról és ismeretlenül gratulálok neki. :-)
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Mennyi szabad helyet hagytál a telepítésnél? A mentés miatt kérdezem.
Ha a #Step3 (vagyis az URL vége) után Entert nyomsz, akkor érvényesül a formázás külön. Ez a sorköz (az Enter).
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/wJZ7Q2vPps/
30 GB Avaliable, /dev/sda5
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://linuxmint.hu/blog/2018/05/a-timeshift-rendszer-mento-es-visszaal...
Itt a leírás:Ami nem szerepel talán benne, hogy ki kell kapcsolni minden időzítést és csak egyfélét beállítani (de, a GIF-en látszik). Amit mondtam, hogy például legyen heti három mentés beállítva. De kell szabad hely.
És kell egy első mentés (miután beállítottál mindent el lehet kezdeni azt elkészíttetni), és azután jöhet a projekted megvalósítása. Hogy mit mentsen, abban lala tán tud segíteni, őszintén szólva egy helyen (Users) a két szélső beállítás ugyanaz, és nem értem a különbségeket. Úgy saccperkábé beállítom, és ellenőrizni szoktam, mit mentett.
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Még valami: a fontos dolgaid ments el külső meghajtóra. Képek, dokumentumok, stb., amiket nem szeretnéd, hogy elvesszenek végleg (menthetőek általában, csak így egyszerűbb). Még a telepítés előtt tedd meg.
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
hibákat dobott - és "Build unsuccessful; please fix any reported errors and try again"
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
hibákat dobott - és "Build unsuccessful; please fix any reported errors and try again"
Kinél történt mindez, nálad?
Ez egy hiba, hol a többi?
Még nem kezdte el ..., nem késő mentést készíteni (egyet).
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Ha jól értelek benneteket a projektet szeretnénk megvalósítani. Nembaj ha a videókártya beállítás lépése kimarad (https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/SARndbox/SoftwareInstallatio...) ?
Más: Nem kellene-e új Fórumtémát létrehozzni a konkrét projektel kapcsolatban?
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/wJZ7Q2vPps/
henz:Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://linuxmint.hu/comment/34699#comment-34699
Ja, látom:(https://paste.ubuntu.com/p/wJZ7Q2vPps/ )
Nem néztem meg ezt. De mindez korábban volt.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Meg kéne nézni, létezik-e src könyvtár. Nálam
igen.
Telepítés
Beküldte T.István -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/wgpNPmWYwQ/
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Aztán újra futtatni kéne a scriptet és paszta ide.
Lehet, előbbi is megoldja. Ha nem, akkor van egy másik megoldás:
https://arsandbox.ucdavis.edu/forums/topic/vrui-installation-problems/
Ezek (27-28. sor)
elé, be kell illeszteni ezt a sort.
Így néz ki a részlet:
Ezt a fájlt kell szerkeszteni:
... szövegszerkesztővel.
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://wiki.ubuntu.com/GCC4.6
Telepítés
Beküldte lala -
Értékelés:
A keresett szót / kifejezést ide beírva ezeket kijelöli: https://ibb.co/qrWFgz2
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/B9XBjPKTWZ/
Kell másik megoldás?
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A 127. sorra kerestem rá amúgy. Az néz ki oknak. :-)
És a Geany szövegszerkesztő a kedvencem.
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
a build-essential csomagot elég egyszer telepíteni.
De előtte ez kell (ismétlés), a szerkesztés:
https://arsandbox.ucdavis.edu/forums/topic/vrui-installation-problems/
Ezek (27-28. sor)
Így néz ki a részlet a javítással:
... szövegszerkesztővel.
MATE-nél: Megnyitás a Pluma szövegszerkesztővel (fájlkezelőben megkeresed a fájlt, majd ...)
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
/Geany-t és a Pluma-t is telepítettem/
De előtte szerkesztést.... mit kellene szerkesztenem? Hol található a file? (Bocs) - Közben sikerült szerkesztenem :) , majd a
után ezt kaptam:
https://paste.ubuntu.com/p/jXjv4nP7xh/
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Erre javítsd ki a Build-Ubuntu.sh tartalmát:
https://paste.ubuntu.com/p/c39DhWd9TV/
Már csak futtatni kéne, és pasztázni.
Tulajdonképpen az első sort meghagytam, és a letöltésig töröltem a szöveget.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
A Build-Ubuntu.sh (amiből több is található) tartalmát (ezt: https://paste.ubuntu.com/p/RxtvwHVBK6/ ) teljesen át kell változtatni arra amit megadtál?
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/KYYqmThHgq/
Build-Ubuntu.sh
És teljesen ki kell cserélni a most közölt szövegre benne mindent.
Nem kell mindig mindent a legelejéről kezdeni, csak innen (mert itt a gond):
.. de csak a javítás után.
Próbáld megérteni az egészet:
-- a scriptet egyszer már letöltöttük, többször nem kell
-- a scrip tartalmával is probléma van, tehát szerkesztjük (lásd a most közölt paszta), mielőtt futtatod
-- egy másik fájllal is probléma van, azt is szerkeszted ..., de módosítani kell a scriptet, mert letölti az eredeti BaseImage.h fájlt is és az felülírja a szerkesztettet.
-- mindig ott, annál a lépésnél, parancssornál folytatjuk, ahol a probléma fellép.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
@#58 Szerintem valamivel nem vagyok tisztában.
Elnézést ha értetlennek tűnök!
Telepítés
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Mert ezen túl vagy ugye?
A BaseImage.h fájlt újra kiegészítettem.
A BaseImage.h fájlt a script futtatása előtt kell szerkeszteni. Utána scriptet.
Telepítés
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/KxvnmhGjB6/
Telepítés | szerkesztve
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Miután szerkesztetted, a Build-Ubuntu.sh fájlt futtatod.
Kérdezted is
Tehát a Build-Ubuntu.sh tartalmát cseréljem le?
válaszoltam, hogy igen.
:-) mint a felhasználóneved, de remélem, a jelszó nem mint.
Bocsánat, elrontottam, de kiemeltem a javítást.
Telepítés | szerkesztve
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/rmZYXMtXhN/
Megpróbálom a következő hozzászólásban leírni pontokban mit kellen (kellet volna csinálnom)
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
-- BaseImage.h
Így javítod: https://linuxmint.hu/comment/34719#comment-34719
-- Build-Ubuntu.sh
Erre javítod: https://paste.ubuntu.com/p/KYYqmThHgq/
Cseréled a teljes tartalmat.
Majd futtatod:
És pasztázod, ami történik a futtatás után.
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
... kezdjük előlről (az egyszeri rossz gépelésem is benne van)
-- töröld az összes létező Build-Ubuntu.sh fájlt!
-- majd töltsd le újra
-- futtasd (script)
... hibát fogsz kapni, de sebaj
-- szerkesztés (BaseImage.h)
Ezek (27-28. sor)
Ezek (27-28. sor)
Így néz ki a részlet a javítással:
... szövegszerkesztővel.
-- szerkesztés (Build-Ubuntu.sh)
A teljes szövegtartalmat kicseréled az itt láthatóra:
https://paste.ubuntu.com/p/KYYqmThHgq/
-- futtasd (script)
... és pasztázd be, ami történik.
És itt állj meg.
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Mit értesz az alatt, hogy "pásztázzam be"?
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A következő lépés jön ..
Egy parancs egy sor (innentől)!
Install the Kinect 3D Video Package
A make errort dobhat, a legjobb a fenti „fejezet” lépéseit egészben pasztázod.
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/CxBQBfbmRt/
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Az Ablak nem lógott ki az asztalról. (a Földgömb mérete volt egy kicsiit nagyobb...majd pont jó volt ha jól emlékszem)
Folytathatom a következő
Beküldte henz -
Értékelés:
Folytathatom a következő lépéssel? STEP5
Folytattam a 6-os lépés előtt
Beküldte henz -
Értékelés:
Folytattam a 6-os lépés előtt a kinect-et rákötöttem és a következőt futtattam
és ezt kaptam
https://paste.ubuntu.com/p/PM8zPcbRpK/
Megj.: A vidójukban https://youtu.be/R0UyMeJ2pYc?t=28m52s nem ez történik.
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Nem tudok erre válaszolni, utánanézni, elköszönök mára. A nagyja megvolt azért. ;-)
Ui.: de legjobb lenne csatlakoztatni a kamerát a parancs futtatása előtt, és utána ismételni.
https://arsandbox.ucdavis.edu/forums/topic/usb-problems-with-kinect/
(https://duckduckgo.com/?t=ffcm&q=Could+not+download+calibration+data+fro... )
Talán menni fog, mennie kéne.
Ja, ha nem megy, akkor USB v3 helyett USB v2 portra dugni a kamerát.
És
kimenet is kéne ide (a kamera miatt).
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
lsusb kimenet:
https://paste.ubuntu.com/p/BGzmVPSd6K/
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://codeyarns.com/2013/07/23/difference-between-kinect-for-windows-a...
https://answers.ros.org/question/51286/openni-doesnt-find-kinect/
https://blog.gordonturner.com/2014/02/24/kinect-openni-nite-and-nuimotio...
https://riptutorial.com/kinect
de csak egy látható (nem kell semmit megcsinálni a linkelt oldalakról),
illetve talán ez is ide tartozik, legalábbis a korábban linkelt oldalon valaki ezt véli (de ezt most „felejtsük el”).
Gondolom, a plugdev csoportnak tagja vagy. Ellenőrzés:
A kimenetben látszania kell a plugdev kifejezésnek.
Ha esetleg nincs a felhasználód benne a plugdev csoportban (nem valószínű), add hozzá magad:
... mindezek után egy rendszer újraindítás kell (csak akkor, ha nem voltál plugdev csoport tag!)
A javítás egy módja, ha átmenetileg törölsz (kikapcsolsz | r = remove) két kernel modult:
majd kihúzod a kamera kábelét, és kb. 3 másodperc múlva dugod vissza.
Ezután kéne nézni lsusb kimenetet, látszik-e három eszköz, ilyesmi:
És próba:
Ha nem látszik (nem biztos, hogy feltétel, csak véleményezhetően az), akkor visszatöltöd (itt nincs r, azaz remove) a modult (gspca_kinect), így
vagy, ha valami hibát dob a fentire a rendszer (hiányzik neki a gspca_main), akkor így.
Majd kihúzod a kamerát, és kb. 3 másodperc múlva visszadugod.
És próba:
Paszta ...
Forrás (nem kell semmit megcsinálni az oldalról):
https://openkinect.org/wiki/Getting_Started
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
illetve talán ez is ide tartozik,
legalábbis a korábban linkelt oldalon
https://arsandbox.ucdavis.edu/forums/topic/usb-problems-with-kinect/
valaki ezt véli (de ezt most, átmenetileg „felejtsük el”).
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/QYqmjXvS5C/
Telepítés | egyben
Beküldte lala -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/Q6CSDf8ZGS/
Pedig ...Nem használsz "NoScript"-et vagy valami hasonló böngésző kiegészítőt ?
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
A videóban https://www.youtube.com/watch?v=R0UyMeJ2pYc&feature=youtu.be&t=28m52s valami Vrui (lugin?) -el folytatja... lehet jelentősége?
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/bMM5gNbHWR/
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/Vrui/index.html
esetleg ez az oldal segít?A ~/src/V~/src/Vrui-4.6-005
Beküldte henz -
Értékelés:
A ~/src/V~/src/Vrui-4.6-005/bin/-ben hiányzik a KinectUtil Script. Benne kellene lenie?
https://paste.ubuntu.com/p/mrYtdnXdrv/
A ~/src/V~/src/Vrui-4.6-005
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Nincs ott semmi. Illetve a végét, ha leszedem, akkor jó:
https://paste.ubuntu.com/p/QYqmjXvS5C/
-- listázod a kamerá(ka)t
-- ha a 0 a sorszáma, akkor így kalibrálod
-----
A lehetőségek a telepített alkalmazással
Hasznos
https://github.com/KeckCAVES/Kinect/blob/master/README
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Az imént írtam a listázásról.
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/2jgmfPtPhy/
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/KQMV2VQh22/
Erre gondoltál r nélkül:érdekes, hogy a Xbox NUI Motor sem jelenik meg mindig.
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
-----
Állítólag USB 3.0 kell a Kinect-nek:
https://arsandbox.ucdavis.edu/forums/topic/usb-problems-with-kinect/page...
It got resolved. My system had USB 2.0 and the new Kinect has USB 3.0.
(másvalaki az ellenkezőjét mondja,
https://answers.ros.org/question/338244/nui-camera-and-nui-audio-kinect-...
csak,hogy boldogok legyünk)
Ugyanaz a 1414-es modell, mint neked
Van a laptopnak USB 3.0 csatlakozója, egy darab, azt kéne „megtalálni” (lsusb):
Gyári leírás? Felirat a házon? :-)
Okosan kéne megtalálni, mert csak oda bedugva lehet próbálkozni.
Máshol azt olvastam, kevés lehet a tápfeszültség. Mármint, amit a laptop ad az eszköznek. Az XBox eszközön a bekapcsolást jelző LED világítani szokott?
Ezeknek (lsusb):
Indítsd újra a rendszert, dugd az USB 3.0-ás csatlakozóba az eszközt és futtasd:
És ezek után kéne még egy-egy kimenet (teszt):
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
A kinectnek van saját tápja, adaptere.... ezt is beszereztem.
A LED zölden villog (nem világít)
Mindegyk bemenetnél lefutattom amit kértél.
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Telepítés | egyben
Beküldte lala -
Értékelés:
Az USB2-es csatlakozónál ugyanez FEKETE színű. https://ibb.co/h8M6kcb
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
UDEV szabályok
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://arsandbox.ucdavis.edu/technical-resources/downloads/kinect/
Ezt kell csinálnod:
... igaz, a Kinect 2.8-as verzióhoz tartozik, de nem árt szerintem, az eszközöd is régebbi. És máshol is olvastam. Lehúzod a kamerát, majd visszadugod.
Jegyzetnek a 70-Kinect.rules fájl tartalma:
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
Egy másik USB-re téve (előtte reseteltem, volt hogy listazas után is megjelent valami, aztán megint nem, aztán újra reset aztán az alábbi jelent meg)
https://paste.ubuntu.com/p/r9TBr5sxHv/
UDEV szabályok
Beküldte henz -
Értékelés:
Ha megjelent ez akkor is? :
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Satöbbi.
Ezzel nem kell foglalkozni:
Ezt csináld:
https://linuxmint.hu/comment/34768#comment-34768
UDEV szabályok
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ha megjelent ez akkor is? :
Megjelent mindhárom? Nem értelek egészen.
Ha megjelent, nem kell.
Viszont lát-e így valamit a rendszer? Futtasd:
A többi javaslatom akkor hagyd.
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Egy másik USB-re téve (előtte reseteltem, volt hogy listazas után is megjelent valami, aztán megint nem, aztán újra reset aztán az alábbi jelent meg)
Ha bizonytalan a megjelenés, akkor nem jó. De majd bővebben a kimenet után.
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
mint@mint-Latitude-E6540:~$ sudo /usr/local/bin/KinectUtil list
[sudo] password for mint:
mint@mint-Latitude-E6540:~$
(egyszer már volt, hogy megjelent)
Igen nagyon bizonytalan amegjelenés.
https://paste.ubuntu.com/p/32H9s4ZGD3/
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
https://linuxmint.hu/comment/34768#comment-34768
Néztem, hogy az ID-k ugyanazok, mint nálad:
https://linuxmint.hu/comment/34769#comment-34769
Ha egyszer megjelennek, egyszer nem, az kevés tápfeszültségre utalhat, de az is látszik, megfelelő csatlakoztatáskor dolgozik a gspca kernel modul is:
A jó működés után rögtön kérek egy kimenetet:
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/XK6QvDnNJM/
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/DQ3Bvxsdkt/
táp
Beküldte henz -
Értékelés:
A kinecktnek van saját tápja (adaptere). A zöld LED csak villog.
Lehet, hogy a táppal lehet valami ezért csak villog és nem világít a LED?
Telepítés | egyben
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/vrpT77kydD/
Telepítés | egyben
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Javulás? (list parancssor)
Igen, láttam.
Lehet, hogy a táppal lehet valami ezért csak villog és nem világít a LED?
Nem tudom. Megnézted a leírást, hogy melyik LED-nek mikor kell világítani és hogyan, mi mit jelent?
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ezt is lehet:
-- ellenőrzés, létezik-e a fájl,
... mindegy, hogy üres. Kimenet, nem parancs! (létezik és üres)
-- (ha létezik és [!] üres, akkor) megtöltöd tartalommal
Ugye, itt
https://paste.ubuntu.com/p/32H9s4ZGD3/
ugyanez az ID szerepel, így.
De először az UDEV-es megoldás teszjének eredménye kéne. Ezt még ne.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/vrpT77kydD/
UDEV tesztjét korábban küldtem (ha jól értelek):A Kinect 0: Kinect V1 for Xbox 360 1414 , USB address 003:059, device serial number A00363A15122120A sajnos nagyon ritkán (2x) jelent meg.
Kérdés: Az USB-m most már biztos a USB3-as?
A
-banlévőt lefutattam. Igen (majdnem) ugyan az szerepel:Permission denied
045e 02ae
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Nem jól értesz. Leírtam, hogy a list kell. ... hm, minden teszt után nézd meg ezt:
Nem az lenne a cél, hogy bármit csinálsz, utána megnézed, van-e eredmény? De. Akkor? Pasztázd be ezt.
-----
Kérdés: Az USB-m most már biztos a USB3-as?
Fogalmam sincs. De nem is tudom, mennyire számít ez. Valahova bedugod, és valamelyiken néha működik, ahogy működik is néha. Mások azt mondják USB 2.0. Néhány alapvető dolognak te is utána nézhetnél szerintem, például a saját eszközöd hivatalos leírását bátran elolvashatod.
Kinect V1 for Xbox 360 1414 - ránézel.
Az USB-d? Több van, ilyen és olyan. Talán az eszköz, nem? De.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
(USB-m ... csak a bemenetekre gondoltam...Bocs)
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ezt is lehet:
Beküldte lala -
Értékelés:
Az USB-s eszközök 5V-os stabilizált tápfeszültséggel működnek.
Ezen belül az USB2-es terhelhetősége 500mA (0.5 Amper)
Az USB3-asé, 900mA.
Ezt az 5V-os feszültséget általában egy stabilizátor IC állítja elő nagyobb feszültségből.
Ezek az IC-k tartalmaznak egy belső rövidzárlat ellen védő áramkört is.
Ez a rövidzárlat védelem abban nyilvánul meg, hogy ha a terhelés eléri az előre beállított értéket
(500, vagy 900mA) akkor csökkenti a kimenő feszültséget (különböző gyártmányok - különböző
karakterisztikák alapján.)
Nem tudhatom hogy ez áll-e a háttérben - csak tájékoztatás képen írom.
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Dedikált USB 3.0-busz
Amit linkelek v2-es leírás.
https://beta.support.xbox.com/help/hardware-network/kinect/kinect-for-wi...
Neked azonban v1 van, az „szerintem” USB 2.0.
9 éve jött létre az USB 3.0 szabvány, az eszköz 8 éves talán (nem tudom).
https://en.wikipedia.org/wiki/USB_3.0
A LED-ről (más eszköz, de talán ez ugyanúgy működik):
A csatlakozási folyamat alatt villog a LED a kontrolleren. Az összeköttetés létrejötte után az adapter és a kontroller LED-je is folyamatosan világít.
https://beta.support.xbox.com/help/hardware-network/accessories/xbox-wir...
-----
Felmerül bennem azonban egy kérdés, hogy a telepített Kinect az v2 vagy/és v1 ..
The main difference between models 1414 on the one hand, and models 1473 and 1517 on the other hand, is the arrangement of the Kinect's sub-devices (camera, microphone array, tilt motor, internal USB hub). In model 1414, the camera was the "main" device, and had the Kinect's serial number attached to it. In models 1473 and 1517, the serial number is now attached to the microphone device, and the camera device's serial number is bogus.
The second-generation Kinect-for-Xbox-One, or Kinect v2 for short, is a completely new device that has very little in common with the first-generation Kinect-for-Xbox-360. Most importantly, its 3D sensing capabilities are no longer based on stereo reconstruction from a pattern of projected laser dots, but on measuring the time-of-flight of photons from an emitter on the device, to surfaces in the environment, and back to the device's IR camera. It does this in a very clever way that's worthwhile writing up in detail at some unspecified point in the future.
https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/Kinect/index.html
És azt gondolom igen. A videókban a valami 3-as verzió szerepel, igaz, az eszközt nem mondja. De a fenti szövegből az jön le, a támogatás bővült.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
(Más: Kérdés szerinted a
Nekem ez a fajta adpter van: https://www.konzoluzlet.hu/175_1_74-xbox-360-kinect/156-tapegyseg-kinect...
Különben ha az adpter nincs a tápon a motort akor is észre veszi.
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
Egy volt diákomtól lehet sikerül majd egy másik senzort beszereznem.... még nem tudjuk melyik modell... ha lehet azzal is kipróbálnám.
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Másik szenzort nem feltétlen fontos a meglévő helyett beszerezni, de próbára jó. Az USB kábelt lehetne új kábelre cserélni, hátha az a gond ..
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
(internet kábelezek :) )
Beküldte henz -
Értékelés:
(internet kábelezek :) )
Ez segít valamiben:
https://paste.ubuntu.com/p/cpgw5cpr2P/
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ha az adapter a tápon van, akkor működik az elvárt módon az eszköz, tehát akkor kap elegendő tápfeszültséget. Ebből következően használni kéne a tápot. Hogy néha még így sem mutat három ID-t (Camera, Motor, Audio), az a táp elöregedésére utalhat. A három ID a Kinect v2.8 verziótól jött be, azért, mert a 1414-es eszközt még egy ID-vel készítették, a későbbieket már hárommal. Erről idehttps://linuxmint.hu/comment/34787#comment-34787
bemásoltam egy idézetet, gondolom, elolvastad. Ha nem, érdemes elolvasni az egészet,
https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/Kinect/index.html
akár a Google Fordítóval, ha angolul nem tudsz. Én is azzal olvastam.
Annyi bizonyos, hogy amikor a három ID látszik, akkor jelenik meg a
parancs kimenetében az eszköz, ami az elvárás, hogy a következő lépés jöjjön.
Nem tűnik rossz ötletnek.
Itt csupa rosszul futtatott parancssor van, azaz alkalmazásokat futtatsz paraméterek nélkül.
Az első futtatás segíteni próbál, írja „Missing command. Usage” (Rossz parancs. A használat), és úgy gondolom, emlékezned kéne, hogy a : (kettőspont) utáni felsorolásból a jó parancsokra. A felsorolás két paramétert tartalmaz, amelyeket meghatározott sorrendben kell futtatni a KinectUtillal. Mindkettőt használtad már többszöt, de egy harmadikat is használtad már. Fontos a futtatás sorrendje is. Így már dereng valami?
Ezt is lehet:
Beküldte lala -
Értékelés:
A csatlakoztatott USB-s eszközök Max. áramfelvételét ki lehet íratni.
sudo apt install usbutils
lsusb -v |grep 'Bus\|MaxPower'
vagy
usb-devices | grep 'Product=\|MxPwr'
Ezek által mutatott értékek NEM a jelenlegi tényleges áramfelvételt mutatják, hanem
az eszközön szélsőséges esetben mérhető áramfelvételt.
Mindenesetre, ha valamelyik eszköznél 500mA-nél többet mutatna, akkor az valószínű
igényli az USB3-as aljzathoz való csatlakoztatást.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/spW7b5htDs/
(OFF: sajnos nem voltam elérhető... családdal fogorvosnál voltunk)
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
a dev (device) elérését - egyes források szerint - a Kinect alkalmazásnál a root felhasználó éri el. Én nem igazán hiszem csak az alkalmazás tekintetében, viszont az éppen használatban lévő HUB-oknál, és az lsusb tekintetében érdemes a admin joggal futtatni a paranccsort, és mindjárt lesz jog is mindenhol. Így:
Az lshw alkalmazás tájékoztat is,
hogy admin jog nélkül nem,
de admin joggal teljeskörű a kimenet.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/sMBmmPJknP/
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
és az lsusb tekintetében érdemes a admin joggal futtatni a paranccsort, és mindjárt lesz jog is mindenhol.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/T27gtR3DpG/
Sajnos nem minden esetben érzékeli a Kinectet :(
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/KgtgQgnDrH/
(én az új adapterben USB-kábelben reménykedem.... a leírásokban sokan bajlódtak ezzel a problémával)
Korábban ezt írtad "A három ID a Kinect v2.8 verziótól jött be, azért, mert a 1414-es eszközt még egy ID-vel készítették, a későbbieket már hárommal. "
ennek ellenére volt, hogy mind a 3 ID érzékelte. Ez akkor miért lehet?
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Még az jutott eszembe, hogy esetleg a Kinect 2.8-as verzió működhet, de a mostani probléma lehet az alkalmazás vagy a tápellátás hibája is. Illetve, hogy egy PC-n is ki kéne próbálni a most kipróbált telepítést, működik-e azon az eszköz felismerése. A PC biztosabb a tápellátás szempontjából. A laptop saját tápja, lehet nem bírja el a terhelést, mert az sem új, a laptop sem, nem kap annyi feszültséget az USB aljzat, amennyi szükséges.
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
https://paste.ubuntu.com/p/pWSwBv5Pdp/
jöhet a következő lépés!!!
(most jutott hozzán a kért senzor és az adapter is... a fenti adatokat kaptam)
Kipróbáltam a saját senzort a kért adpterrel is :
mint@mint-Latitude-E6540:~$ /usr/local/bin/KinectUtil list
Kinect 0: Kinect V1 for Xbox 360 1414 , USB address 003:009, device serial number A00363A15122120A
mint@mint-Latitude-E6540:~$
Kiderült ezek szerint, hogy adapter hiba.
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Folyamatában jönne aztán ez (ha előző sikeres):
Aztán ki kéne lépni a root terminálból:
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
A képet próbálom úgy beállítani. hogy csak az lássam amit a senzor lát... aztán jöhet a calibració:
https://www.youtube.com/watch?v=EW2PtRsQQr0&feature=youtu.be&t=0m0s
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
A korábban is linkelt leírás alapján haladsz (könyvjelzőzted):
https://web.cs.ucdavis.edu/~okreylos/ResDev/SARndbox/SoftwareInstallatio...
Ezt is lehet:
Beküldte henz -
Értékelés:
Ezt is lehet:
Beküldte kimarite -
Értékelés:
Lesz itt valami...
Beküldte henz -
Értékelés:
Hoppácska!!!
Az animációk egyenlőre sajna nem működnek
Lesz itt valami...
Beküldte kimarite -
Értékelés:
-----
A képek beágyazása így működik (és az előzmény):
https://linuxmint.hu/comment/25562#comment-25562
Facebookos képet nem tudsz beágyazni. Aki nincs belépve (regisztrálva) oda nem fogja látni, még akkor sem, ha az URL vége képformátum (ahogy nem az általad megosztani kívánt kép esetén).
Lesz itt valami...
Beküldte kimarite -
Értékelés: