Megjelent az ONLYOFFICE 7.1

kami911 képe

Az ONLYOFFICE egy hatékony irodai csomag, amely szöveges dokumentumok, táblázatok és prezentációk gépre és telefonra letölthető, valamint online szerkesztőit tartalmazza, amelyek nagymértékben kompatibilisek a Microsoft Office és az OpenDocument fájlformátumokkal. Az ONLYOFFICE számos szerkesztőeszközt és együttműködési funkciót biztosít a felhasználók számára, amelyek nagyobb csoportos munkafolyamatot, valamint zökkenőmentes munkát biztosítanak a webes megoldáson belül az összetett formázással és objektumokkal.

Az ARM platform támogatása

Mostantól az ONLYOFFICE Docs összes kiadása (Community, Enterprise és Developer) és az ONLYOFFICE Document Builder telepíthető ARM architektúrával rendelkező eszközökre is. Az ONLYOFFICE Docs ARM-kompatibilis változata külön buildként érhető el, és számos telepítési lehetőséget kínál, például Docker-képeket, deb és rpm csomagokat. Ha Ön ARM-alapú chippel rendelkező eszköz tulajdonosa, szerezze be az ONLYOFFICE-t itt.

Új funkciók a szövegszerkesztőben

A 7.1-es verziótól kezdve az ONLYOFFICE Docs segítségével még kényelmesebb módon tekintheti meg a PDF, XPS és DjVu fájlokat. A beépített megjelenítő mostantól kliensoldalon nyitja meg a fájlokat, és a következő fejlesztéseket kínálja, oldalminiatűrök panel, tartalmi navigációs sáv, külső és belső hivatkozások támogatása (a hivatkozás megnyitásához nyomja meg a CTRL gombot és kattintson az egérrel), egérmutató és kéz mód.

Amikor PDF-fájlt ment az ONLYOFFICE Docs v7.1 programban, akkor azt DOCX-be és az összes többi elérhető formátumba konvertálhatja. Ez a lehetőség a továbbfejlesztett PDF-megjelenítővel együtt lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó alkalmazások nélkül dolgozzon a PDF-fájlokkal. Az egyéb konvertálási lehetőségek közé tartoznak:

DjVu → DjVu és PDF;
XPS és OXPS → minden elérhető formátum + eredeti formátum.

Itt találja: Fájl fül → Másolat mentése másként (Save copy as)...

Új funkciók a táblázatkezelőben

Mostantól nyomtatás előtt előnézetben megtekintheti táblázatát, így elkerülheti a téves nyomtatást és csökkentheti a papírfogyasztást. Új lehetőségek a Nézet lapon. A meglévő eszközök és parancsok mellett a Nézet lapon mostantól olyan elemek is megtalálhatók, mint a Lap- és állapotsorok kombinálása, Eszköztár mindig megjelenítése, Felületi téma, Fagyasztott panelek árnyékának megjelenítése. Új pénznemformátumok a cellákhoz. Az ONLYOFFICE szerkesztőprogramok új verziója az ISO 4217 szabvány szerinti pénznemek széles körű listájával egészül ki.

Hol található: Helyi menü → Számformátum → További formátumok → Valuta → Szimbólumok

Amikor elkezd beírni egy képletet a táblázat egyik cellájába, megjelenik az összes rendelkezésre álló képlet listája, így gyorsan kiválaszthatja a szükségeset. Ha valamilyen szövegből szeretne adatokat importálni, mostantól kiválaszthat egy szövegminősítőt, azaz egy olyan karaktert, amely megkülönbözteti a szöveg kezdő- és végpontját.

Hol található: Adatok lap → Adatok lekérése → Helyi TXT/CSV-ből → Válassza ki a kívánt fájlt → Speciális a szövegimportáló ablakban → Szövegminősítő.

Frissítések a prezentációszerkesztőben

Animációk hozzáadásának és szerkesztésének lehetősége. A frissített prezentációszerkesztő egy új lapot kínál, ahol különböző típusú animációkat adhat hozzá és állíthat be, hogy a diákat vizuálisan még vonzóbbá tegye.

Hol található: Animáció fül a felső eszköztáron

Dia megkettőzése lehetőség. A dia hozzáadása menü kiegészült a dia duplikálásának lehetőségével.

Hol található: Kezdőlap lap fül → Diák hozzáadása → Diák duplikálása

Dia áthelyezése opció a helyimenüben. Az ONLYOFFICE Docs v7.1 tartalmazza a diáknak a prezentáció elejére és végére történő áthelyezésének lehetőségét. Ehhez csak jobb egérgombbal kell kattintania egy diára, és kiválasztani a kívánt opciót.

Általános fejlesztések minden szerkesztőprogramban

Nézet lap a dokumentumokban és prezentációkban. Az ONLYOFFICE Docs v7.1 funkcióval egy helyen módosíthatja a dokumentumok és prezentációk nézeteit. Az újonnan hozzáadott Nézet lap hagyományosan a felső eszköztáron található, és tartalmazza az összes olyan eszközt és parancsot, amelyet a fájlok megjelenésének megváltoztatásához használ. Például a nagyítási beállítások, a felület témája, a felső eszköztár, az állapotsor, a vonalzók stb. elrejtése/megjelenítése.

Hol található: Felső eszköztár → Nézet lap

Az alakzatok beszúrására és módosítására szolgáló menü jelentősen átalakult. Most már az összes rendelkezésre álló alakzat ikonja látható. Ezenkívül a menüben egy új rész is található, amely a legutóbb használt elemeket jeleníti meg.

Hol található: Felső eszköztár → Beszúrás fül → Alakzat

Egy másik fejlesztés az alakzatgeometria egérkurzorral történő szerkesztésének lehetősége. Csak adjon hozzá egy új alakzatot, vagy válassza ki a már meglévőt, kattintson a szükséges pontokra, és mozgassa a kurzort az egyedi alakzat létrehozásához.

Hol találja meg: Helyi menü → Pontok szerkesztése

Az alakzatokban a gradiens irányának kiválasztására szolgáló komponenst is megváltoztattuk: mostantól a képek a kiválasztott gradiens színektől függően generálódnak.

Hol találja meg: Alakzatbeállítások fül a jobb oldalsávban → Gradiens kitöltés → Irány

Új diagramtípusok támogatása. Az alkalmazás lehetővé teszi új diagramtípusok megnyitását, így megtalálhatja a legmegfelelőbb módot az adatok megjelenítésére. Ezek közé tartoznak a következők:

  • Piramisdiagramok;
  • Piramis oszlopdiagramok;
  • Függőleges és vízszintes hengertáblák;
  • Függőleges és vízszintes kúpdiagramok.

SmartArt támogatás. Az ONLYOFFICE Docs frissített verziójával a SmartArt objektumokat anélkül nyithatja meg, hogy azokat ábrák csoportjává alakítaná. A SmartArt egy dinamikus képtípus, amelyet gyakran használnak prezentációkban, hogy felhívják az olvasók figyelmét a fontos információkra, vagy megkönnyítsék az információk megértését. Ha a diái ilyen grafikus objektumokat tartalmaznak, mostantól gond nélkül megnyithatja őket.

Egyéb fejlesztések. A fent említett új funkciók mellett az ONLYOFFICE Docs v7.1 bevezette a következőket is:

  • Új kezelőfelületi nyelvek - galíciai és azerbajdzsáni;
  • Lehetőség a jelszó megtekintésére jelszóval védett fájlok beírása közben;
  • Nagyítási lehetőségek az OFORM fájlokban;
  • A megjegyzések felhasználói csoportok szerinti szűrésének lehetősége.

Általános jellemzők

  • Bármilyen méretű és összetettségű dokumentumok létrehozása, megtekintése és szerkesztése. Dolgozzon a legtöbb népszerű formátummal: DOCX, ODT, XLSX, ODS, CSV, PPTX, ODP, stb. Kezeljen több fájlt egy és ugyanazon ablakon belül, a fül alapú felhasználói felületnek köszönhetően.
  • Legnagyobb kompatibilitás a Microsoft Office formátumokkal
  • Csatlakoztassa az ONLYOFFICE asztali szerkesztőket az Ön által választott felhőplatformhoz: Az ONLYOFFICE, Nextcloud, ownCloud, Seafile, Liferay vagy kDrive platformhoz, hogy együttműködhessen a dokumentumokon csapatával - valós időben szerkeszthessen együtt, vizsgálja felül, kommentálhassa és csevegéssel kommunikálhasson.

Hozzászólások

Nem rossz, de kíváncsi vagyok hova fejlődik.

Szóval nem rossz cucc, ami azt illeti, reális alternatívája lehet a LibreOffice-nak is. Én régóta figyelem őket, mert azt ígérték hogy lesz majd konverterük, amivel a Excel makrókat beavatkozás nélkül konvertálni lehet JAVA kódra, amit az Onlyoffice megeszik. De egyelőre még nincs. Azt ajánlják, hogy írd át, nem nehéz :-). Viszont az ebben megnyitott fájlokban nem is lehet a makrókhoz hozzáférni. (Hogy pl. átszerkeszd kényelmesen). 

Azt kell tudni az Onlyoffice-ról, hogy kemény üzleti vállalkozás, van a helyi gépre letölthető és használható csomag, ami ingyenes, de erősen építkeznek felhőre, a megosztott dokumentum kezelés az már fizetős, és hát szép csomagárak vannak.

Akinek nem tetszik a LibreOffice, az tehet egy próbát ezzel is, főleg, hogy Mint repóból letölthető, témázható a kinézete, és elég jól kezeli a Microsoft Office doksikat is, (bár nekem azokat a LibreOffice is jól kezeli) .

Én drukkolok a LibreOffice-nak is, főleg, mert az "ingyenesebb", de az mindenképpen üdvözítő, hogy van másik reális alternatívája a Microsoft Office-nak, és nem is akármilyen!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve