Telepítés

Fórum: 

Azt szeretném kérdezni hozzáértőtől, hogy a képen látható https://ibb.co/ZJtX43N root mappán az X hibát jelez e vagy ez így van rendjén. Ez egy Tessa Cinnamon 64bit, most telepítettem.

Telepítés

Szia !
Megnyugodhatsz - nem hiba !
Azt jelenti, hogy a tartalmát csak emelt szintű jogosultsággal tudod megnézni.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Használom az audacioust.

Használom az audacioust. Innen https://www.gnome-look.org/content/show.php/Winamp+5+Skin+For+XMMS?conte... töltöttem le Winamp utánzat skint. Úgy lehet telepíteni, hogy Fájlrendszer és azon belül a magyítóra katt és beírom audacious. Ekkor megjelennek az audacious fájljai, mappák stb. A skins mappába is Megnyitás rendszergazdaként lehet bejutni és úgy bemásolni a letöltött skin mappát.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Használom az audacioust.

#4 Én most nem vagyok otthon,  de egyes rendszerszintű beállítások a felhasználónak is megvannak, természetesen csak egy felhasználóra érvényesen. És dereng is valami,  hogy a skins könyvtárat a ".local", esetleg a ".config" (rejtett) könyvtárak alatt megtalálod vagy elkészítheted. Az Audacious-ra való Winamp skin-eknek. A saját könytáradban.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ui.: szóval, ezt lehet csinálni

#6 Ezt a könyvtárat létrehozod így:

mkdir -p ~/.local/share/audacious/Skins

Majd belepakolod a Skins könyvtárba (letöltött) bőröket. Ezt csak te használhatod így, ha másik felhasználó is használná, akkor neki is meg kell ezt ismételni. Te most rendszer szinten tevékenykedtél -ez nem biztos, hogy egészséges- minden felhasználóra érvényesen, és annak akkor lehet értelme, ha egynél több ember használja a rendszert.

Wiki-k:
(érdemes a Wiki-ket is nézegetni.)

Alternativ kann man ihn in das versteckte Verzeichnis ~/.local/share/audacious/Skins kopieren.
https://wiki.ubuntuusers.de/Audacious/

To add classic Winamp skins to Audacious, just copy them to either ~/.local/share/audacious/Skins/ (user only) or /usr/share/audacious/Skins/ (system wide), then select them from the Skinned Interface tab in Preferences. Alternatively drag the skin file directly into the list view of available skins.
https://wiki.archlinux.org/index.php/Audacious

Az elérési utak magyarázata (egyezések, különbségek):

-- local = egy júzer
-- usr = minden júzer (aki használhatja [példánkban] az Audacious-t)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm kimarite! Egyedül

Köszönöm kimarite! Egyedül használom a Linuxot a családban a nejemnek éppen elég a hivatali Windows, néha még itthon is a munka egy másik W10-es gépen. Hibátlanlanul működik a Tessa, audacioust háttérzenélésre használom szerintem az egyik legjobb szoftver erre. Mélyebben természetesen nem nyúlok a rendszerbe, elég ez a kis bőrözés nosztalgiából. :-) Így sikerült.: https://ibb.co/zX4DjFN

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Köszönöm kimarite! Egyedül

#8 Jól néz ki skin és illik a jelenlegi háttèrképhez is. Szívesen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tanácskérés

Kb két napja kínlódok az LM 19 telepítésével Win10 mellé. A gép egy HP Elitebook 2560p. Ram 4BG, HDD 350 GB, Intel I5. Szépen feltelepül (ezt írja ki), majd az újraindítást javasolja, ha nem akarok tovább gyakorolni. Ezt megtezsem és újraindítás után nincs választási lehetőség (LM vagy win), szépen indul a windows. Végignéztem az LM telepítésről készített bemutatókat. Szóról szóra csináltam. és nem akarja a jót. A win 10-et 3x telepítettem, utána ugyanannyiszor a linuxot.

Később (talán nem szentségtörés), de próbálkoztam másik oprendszerrel is: Elementary OS, Zorin, Deepin, Opensuse. Egyedül az Elemtary OS mászott föl, indult, de az meg nekem nem tetszett.

Most egyenlőre feladtam, mert mást is kellene csinálnom. Kérem az értők segítségét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tanácskérés

#10 Melyik videó alapján csInáltad? Tudnád linkelni?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tanácskérés

#10 Nézd meg ezt. https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=269416

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Tanácskérés

#11

Mivel nem vagyok jártas a témában: mintha hiányozna a grub menü. Nem tudom kiválasztani, hogy milyen op. rendszert indítsak. Egy alkalommal - gondolva, hogy nem sikerült - azonnal ismételtem a telepítést. Gond nélkül telepítette a másik mellé. De akkor sem jött fel a menü.

Ez az egyik: https://www.youtube.com/watch?v=C0655PSxcec

A másik: https://www.youtube.com/watch?v=7t4-XRXyGn8

A win10 particiószerkesztővel nézve ott vannak a meghajtók.

Köszönet a válaszokért.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Telepités

Szinte biztos, hogy Grub-hiba. A másik fontos dolog, hogy a BIOS-ban ki legyen kapcsolva a secure boot. Mivel a videókban mindig virtuális gépre telepitettek, nem jelent meg annak fontossága, hogy hová telelpited a rendszerinditót. Ez aparticionáló résznél kerül kiválasztásra és nagyon fontos, hogy az sda-ra kerüljön, ne a particióra, pl:sda1, sda2, stb. Próbáld meg igy újratelepiteni. Ez egyébként UEFIS-gép?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Telepités

#14

Nagyon köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel. Ma lesikáltam mindent, újratelepítettem a win10-t, majd a leírások szerint telepítettem a LM-et. Minden remekül ment. Figyeltem arra, hogy a rendszerindító hova kerül.

A majom beleugrott a vízbe, mert a gép szépen elindult win10-el. Mintha nem is lenne rajta LM. A gép UEFI - gondolom én.

Na és ez már csak az én dúcorgásom: ha ilyen próbatétel elé állít egy szimpla telepítés, akkor csoda, ha elmegy az ember kedve az egésztől? Egy mezei felhasználótól talán nem kellene elvárni, hogy mindent töviről hegyire ismerjen. Találtam egy kézikönyvet a telepítésről. Olvasom. Elérek oda, hogy hogyan akarom telepíteni. A képernyőn van 4 választási lehetőség. Teljes törlés, csak LM, majd van kettő valami (titkosított? LVM?), majd utána a valami más. A kézikönyv mit ír: az 1. (teljes törlés, illetve a valami más. r még egy a win mellé telepítést, de ez itt nem olvasható. Talán lehetne egy kicsit pontosabb. Gondolom én.

Megnéztem azt a linket is, ami esetleg segítséget adna. De sajnos - mezei feflhasználó vagyok - ezek a parancssorok nekem nem mondanak semmit, túl bonyolult. Így a két napi küzdelmem, hogy váltsak egy másik op. rendcerbe, kudarcba fulladt. Maradt a win10, és most két napig mást nem csinál, mint frissít, meg frissít..... Illetve mindenáron csatlakoztatni akar valamilyen felhőbe.

Kár!

De köszönöm, hogy időt szakítottál rá. Bár még nem adom fel, hátha...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Na azért a win10 nem frissit

Na azért a win10 nem frissit két napig. Ha windows ujraindult és nem törölted, akkor még van remény.

Tehát: 1 lépés a telepitőlemez (pendrive) berakása. 

           2 lépés a windowsból kilépés újrainditással.

           3 lépés a BIOS-ban ellenőrizni hogy a secure boot ki van kapcsolva.

           4 lépés bootolás a telepitő lemezről.

           5 lépés a particionálásnál az egyéb (néhol olyan a menűpont hogy: vagy valami más).

           6 lépés particionálóban látnod kell, hogy hova telepitetted a Mintet, bejelölöd. Alul látod, hogy rendszerbetőltő (Grub)  hova

               kerüljön (sda) Megnyomod a módositás gombot bejelölöd formázásra. csatolod a / -hez. Ezután értelemszerüen kitöltöd                 úgy, ahogy eddig is csináltad. A jelszót  amit megadsz jól jegyezd meg, mert sokszor lesz rá szükséged. Ez a leírás általában

               minden Linuxra igaz, nyugodtan kipróbálhatsz más disztrót is.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Telepités

#16 Van itt néhány parancs melyekkel Win.10 alól lehet kísérletezni a GRUB
frissítésével. https://itsfoss.com/no-grub-windows-linux/

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha esetleg nem akarod + GRUB

#15 A GRUB újratelepítése inkább itt (persze, összefügg):
https://linuxmint.hu/blog/2017/09/a-grub-ujratelepitese-beallitasa-live-...
Lehet így is (nem tudom, mennyivek egyszerűbb (mint másolni a parancsokat):
https://linuxmint.hu/blog/2015/10/grub-egyszeru-ujratelepitese-egyetlen-...

Forrás a keresés: https://linuxmint.hu/search/node/grub%20%C3%BAjratelep%C3%ADt%C3%A9se

-----

#16 A Windows a ludas abban, hogy nehezebben lehet mellé telepíteni (akármit is): UEFI vagy BIOS
https://linuxmint.hu/blog/2018/01/windows-melle-kerulo-linux-mint-uefi-v...
Linux Mint alól ezt nem lehet piszkálni, mindenképpen a Windows-hoz kell nyúlni.

Már jeleztem, hogy a dokumentációban le kéne írni,
https://linuxmint.hu/valtas-windows-rol/lezaras
hogy a GRUB-ot mindenképpen telepíteni kell ..., és esetleg választhatpd a Windows általi kezelést a két rendszer tekintetében. Valahol lehet, le van ez is írva, most nem (sem) találom. Itt sem:
https://linuxmint.hu/sugo/kde-telepitese
De a telepítő megkérdezi, hova telepítse a GRUB-ot. Ha hibát dob, azt jelezni szokták. Hol? Itt a fórumon.
GRUB: hát az SDA lemezre kell (bizonyos kivételekkel), szám nélkül. Bizonyos kivételek:
-- ha meg számmal (ami a partíció jelzése Linux és Unix alatt), úgy érdemes a Linux rendszer partícióra telepíteni, ami lehet (példa, csak, hogy lásd, mi a lemez és mi a partíció jelzése): SDA4. (a lemez a betű, a partíció a szám)
-- vagy, ha második, harmadik lemezre telepíted a Linux Mint-tet: SDB vagy SDC.
A telepítés során a telepítő írja, hogy a particionálás hova megy (melyik partíció lesz a rendszer particiója), ez az automatikus módnál is így van. Meg kell jegyezni, melyik a rendszer partíció. Meg a fórum különben azért van, hog probléma esetén kérdezel :-). Ne fújjuk fel a dolgokat: sokáig XP-t sem tudtam telepíteni, azt is gyakorolnom kellett :-), ez sem nehezebb. Csak az elején. A nem automatikus particionálás részletezve lesz (Valami más), ez annyiban nehéz, hogy míg a régebbi rendszereknek elég volt 20GB, manapság több kell ... szóval, a méretezés biztosan kétértelmű lesz a leírásban.

 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha esetleg nem akarod + GRUB

#19

Köszönettel az ötletekért. De meggondoltam magam és win nélkül telepítettem az LM-et. Most azon gyakoroltam, ha beválik win nélkül, akkor így marad.

Egyébként mélységében nem merem a BIOS-t piszkálni. Annyit tudok róla, hogy nagyon el lehet rontani a gépet is. Ha jól tudom. Mármint, ha - akár véletlenül is - de valamit rosszul állítok. Amit írtatok, nem találtam, bár találam egy UEFI és Lagacy részt, de jobb a békesség.

Persze közben még uccsú esélyként próbálkoztam egy ubuntuval is, de az annyira nem jött be, bár ahogy néztem nem sok különbség van a két rendszer között.

Nos, működik, és remélem maradandó is lesz.

Köszönettel ismét.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha esetleg nem akarod + GRUB

#20 "bár találam egy UEFI és Lagacy részt, de jobb a békesség.". Pedig ott van a kutya elásva...Ha Legacy-t használsz, békésebb lesz az életed, ha nem használsz óriási méretű vincsiket.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Ha esetleg nem akarod + GRUB

#20 „Kis teljesítményű” gépekre van egy adás, ami 15:00 órakor kezdődőtt:
https://www.twitch.tv/thestradus
Egyéb szempontból is érdekes. Élő, nem tudom, fel lesz-e töltve.
Élményekben gazdag Linux Mint használatot!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Ha esetleg nem akarod + GRUB

#21

Lehet, hogy egyszer veszek (megint) egy nagy levegőt, formázás, és telepítés ismét.

Egyébként azóta használom, ismerkedek vele. Bár ez kifejezetten nem a telepítés körébe tartozik, de kellemesen csalódtam. Csak LM, semmi win és szép az élet.

Köszönet a segítségért.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve