Legyen a következő a legjobb Linux Mint verzió!

kami911 képe

Fél évente jelenik meg új Linux Mint verzió, és fél évente sok-sok munka előkészíteni a legújabb verzió elindítását. A munka rengeteg fordításból, ellenőrzésből, dokumentálásból, közösségi média és közösségszervezésből áll. A következő Linux Mint verzió, a 19-es már az új 18.04-es Ubuntu-ra fog épülni. Ennek megfelelően, nagyon sok újdonság lesz az alaprendszerben és az asztali környezetekben is.

Ahhoz, hogy tartsuk az eddigi minőséget, sőt ha lehet feljebb tornásszuk a színvonalat, további önkéntesekre és segítőkre van szükség, akik:

  • fordítanak a Linux Mint-hez köthető helyeken: MATE, Cinnamon,
  • fordítanak a Linux Mint által használt csomagokat, például az Ubuntu-ban
  • ellenőrzik a fordításokat,
  • tesztelik a már elkészül fordításokat az előzetes kiadásokon,
  • leírásokat írnak az újdonságokról,
  • lefordítják a Linux Mint angol nyelvű blogbejegyzéseit,
  • kiegészítik a súgó eddig még igen hiányos lapjait,
  • beszámolnak a tapasztalatukról,
  • megosztják a Linux Mint-tel és más szabad szoftverekkel kapcsolatos híreket,
  • segítenek a fórumban a kezdőknek.

Mindenféle tudású és képességű felhasználók segítségére szükség van, akik aktívan tenni szeretnének a Linux Mint sikerességéért. Ha tevékyen tagja szeretnél lenni a közösségnek, olvasd el szabályzatunkat. Valamint érdemes áttekinteni az egyéb közreműködési és támogatási lehetőségeket is.

Gyertek! Minden segítő kézre szükség van! Hamarosan felszállás!

Hozzászólások

Ilyesmit szívesen csinálnék.

"lefordítják a Linux Mint angol nyelvű blogbejegyzéseit,"

Ilyesmit szívesen csinálnék. De nem szeretnék elköteleződni, mert mostanában eléggé hullámzó lelkesedésem. :) Ha lefordítom mondjuk ezt és beküldöm ide, mint hírt, az megfelelő? Lektorálná valaki az anyagot vagy egyből megjelenne az oldalon?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
kimarite képe

Ilyesmit szívesen csinálnék.

#1Lektorálná valaki az anyagot
A lektorálásra vállalkozom. :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kami911 képe

Ilyesmit szívesen csinálnék.

#1 Szia!

Köszi a felajánlást. Ennek a bejegyzésnek a lefordítása például nagy segítség lenne. Nem feltétlenül ilyen bologos stílusban inkább cikként. Úgy hivatkozva rájuk mint Linux Mint fejlesztők.

A cikkek átnézésében én is, kimarite és Judit is szívesen segít. Ha túl hosszúnak érzed, akár két hírbe is szétdarabolhatjuk.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
moljanesz képe

Segítenék...

Szívesen segítenék, de angolul sajnos nem tudok, meg alap szintű felhasználó vagyok. Igaz a betegségem miatt lenne most időm, bár állapotom hullámzó sajnos. (rákbeteg vagyok) Így nem tudom hogy tudnám igazán hogyan tudnám segíteni a magyar közösséget. Bár már szerintem most is a legjobb és leghasználhatóbb rendszer a Linux Mint. Mostanában hogy kicsit a betegségemről elvonjam a figyelmet kipróbáltam pár agyon sztárolt rendszert de valahogy azt vettem észre inkább kezelhetetlenebbek és instabilabbak lettek főleg az rpm alapú rendszerek. Régi kedvencem az Opensuse KDE felülettel, egy csődtömeg volt, telepítés már befagyott...

Szóval nem lustaságból nem jelentkeztem feladatra eddig hanem a tudás hiánya miatt. De ha tudtok valami olyan feladatot amiben esetleg hasznos tudnék lenni akkor kérlek javasoljatok valamit.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (4 szavazat)
kami911 képe

Segítenék...

#2 Először is jobbulást!

Bízom benne, hogy minden rendben lesz.

Ha elsősorban magyar-magyar nyelvű feladatot szeretnél, akkor az is megoldható. Annak is örülünk, ha a honlap statikus tartalmát elolvasnád. Ez lehetne a bal oldali közösség menü illetve a fenti sávon a súgó és a kapcsolat menük is. Ha hibát találsz jelezd nekünk. Ha ennél aktívabb elfoglaltságot szeretnél akkor érdemes lenne belefolyni a Súgó készítésébe.

Itt találod a kézikönyvet, amit elkezdtünk szerkeszteni és írni. Ide részben saját anyagok kerülnek, amelyeket könyvszerű formába írunk át. Ezek egy része a blogon jelent meg vagy a fórumban látható megoldás. Másik része átvett irodalom, amelyek forrásai itt vanak megjelölve: linuxmint.hu/sugo/kozremukodok-es-felhasznalt-irodalom

Segíteni itt úgy tudnál, hogy a linuxmint.hu/sugo/linux-mint-felhasznaloi-kezikonyv oldalon kinézel egy fejezetet:

Előre is köszönöm! Ha bármi kérdésed lenne, kérlek írd meg.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Segítenék...

#2 Jobbulást moljanesz, és az erő és az egészség veled le(sz)gyen!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
JanosTech képe

Szivesen segitek

Szoljatok szivesen segitek ha van ra igeny. Angolul anyanyelvi szinten beszelek, technikai tudasom eleg sokretu linux teren, nem sorolnam a bemutatkozasban megtalaljatok. Orulok hogy itt lehetek.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (3 szavazat)
kami911 képe

Szivesen segitek

#3 Szia, Köszi a felajánlást! Mihez lenne kedved, fordításhoz inkább a programban, vagy cikkek fordításához, esetleg nézzünk valami egyéb feladatot?

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
JanosTech képe

Lenyegeben "szuz" vagyok

Lenyegeben "szuz" vagyok ilyen teren, jo dolognak tartom hogy van egy ilyen kozosseg, es a felhivas nagyon felkeltette az erdeklodesem, szivesen lennek reszese a magyar "csapatnak". Nem tudom mire van a legegetobb szuksegetek, de forditason kivul szivesen nyujtok technikai segitseget kezdoknek, irhatok tapasztalataimrol, biztonsagi tippekrol, esetleg, mivel nyomon kovetem a fejleszteseket, ha van ujdonsag szivesen forditok, vagy ha talalok erdekessegeket megoszthatom itt magyarul.

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)
JanosTech képe

Lenyegeben "szuz" vagyok

#4 Haha jo kis fejlece lett most visszanezve :)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (2 szavazat)

Kiadványok, szórólapok, egyebek

Kiadványban, nyomdai anyagok előkészítésében, bannerben változatlanul áll az ajánlatom.

Kami, erről küldtem mailt anno, megkaptad vajon...?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve