A LinuxMint.hu weboldalról érkező levelek nálam...

kami911 képe
Spam/Levélszemétként érkeznek meg.
35% (6 szavazat)
Beérkezett üzenetként érkeznek meg.
65% (11 szavazat)
Összes szavazat: 17

Hozzászólások

Bár nagyon régen kaptam ilyent.

De akkor nem  volt SPAM-ként jelölve.

Viszont! Nekem van olyan Freemailos címem, ami a mindenhonnan történt rendelések esetén használatos, ahol e-mail címet kell megadni, azt kapják. Na, innen átirányított levelek gyakran kerülnek SPAM mappába a Freemail technikája miatt, de van, hogy meg sem érkezik a gmail fiókba.

Ill. vannak a kisebb cégek, akik valamilyen rendszerbe integrálva szolgáltatnak, pl. Számlázz.hu, Bilingo, meg a többiek, ezeken keresztül megy a számlázás, díjbekérő és rendszer üzenetetek, na ezek gyakran landolnak SPAM mappába.

Van olyan nagyon régi antikvárium regisztrációm, ahol bizonyos kötetekre beállítottam, hogy kapjak értesítést, ha beérkezik. Ez több, mint 10 éve volt, azóta sem érkezett hozzájuk olyan könyv. De ezek ma már intenzíven küldik a marketing leveleket (régebb ez nem volt így), ma már akár napi 3 is jön. Ezek mind ugyanonnan és mind ugyanúgy jönnek, és gmail elég random módon teszi a SPAM mappába, vagy sem. Tkp. nem tudtam kideríteni, hogy mitől, de annyira nem is érdekel.

kimarite képe

A honlap működése 3. rész: E-mail írása a linuxmint.hu oldalról

Így: https://linuxmint.hu/blog/2018/03/a-honlap-mukodese-3-resz-e-mail-irasa-a-linuxminthu-oldalon-keresztul

Persze, vannak fix partnerek, akikkel már egy ideje levelezek, és őket már régen megjelöltem, hogy nem Spam. Új partner most épp nincs, tesztelni nem tudom, úgyhogy bejelölöm a jelenleg első lehetőséget, mert így volt nemrég is.

rumcajsz képe

DKIM | hol volt, hol nem volt

Próba volt. Azt nem tudom, megjelöltem-e valaha az üzenetet, hogy nem spam... (lehet, leveleztem már a másik tagtárssal). Úgy jó 10 perc után megjött az e-mail a címzettnek, és a másolat is (amit be lehet jelölni) a feladónak, de ez a szolgáltató hibája lehet. Mert a jelszó emlékeztetőt is használtam, és az szinte azonnal megjött.

Türelmetlen voltam, így beléptem böngészővel a fiókomba, és a GMail ott tényleg ezt írja:

Legyen óvatos ezzel az üzenettel

A feladó nem hitelesítette ezt az üzenetet, így a(z) Gmail nem tudja ellenőrizni, hogy az üzenet valóban tőle érkezett-e. Ne kattintson az üzenetben lévő linkekre, ne töltse le a mellékleteket, és ne küldjön a válaszában személyes adatokat.

A választás (interakció) lehetőség ugyanaz, mint a nyitóban a tagtárs írja: Nem spam / Biztonságosnak tűnik

Nem nyomtam egyikre sem...

Az én véleményem az, hogy a fenti üzenet eltűnne, ha rendben lenne a DKIM beállítása a honlapnak. Jelenleg semmilyen DKIM beállítás nincsen, hiszen, a Thunderbird nem mutatja. Szinte mindenhol mástól jön ilyen (e-mail). Példa (Thunderbird):

Figyelem, lejárhat (egyes GitHub oldalaknál is kapom így). Íme:

Az ehhez való Thunderbird kiegészítő neve: DKIM ellenőrző (DKIM Verifier)
GitHub oldal: https://github.com/lieser/dkim_verifier/wiki

Remélem, segítettem!