Szimulátorok és versenyzés

Koppány képe

Speed Dreams

Információk: http://speed-dreams.org/

Speed Dreams egy szabad szoftverként elérhető, többplatformos játék. A Speed Dreams a TORCS (The Open Racing Car Simulator) játékot újítja fel, és számos új funkciót és javítást tartalmaz. A játékban lehetőség van többféle autótípus és pályát tesztelni, valamint különböző módokban is játszani, például versenyzés, küzdelem az idővel vagy túraautó-szimuláció. A játék grafikája és fizikai modellelése is nagyon jó színvonalú, így valósághű élményt nyújt a játékosoknak. A Speed Dreams a Torcs nyílt versenyautó-szimulátor elágazása, amelynek célja, hogy izgalmas új funkciókat, autókat, pályákat és mesterséges intelligencia ellenfeleket vezessen be, hogy még élvezetesebb legyen a játék a játékos számára, valamint folyamatosan javítsa a vizuális és fizikai realizmust.

A Speed Dreams elérhető Windows, Linux és MacOS rendszerekre is, és több nyelven is elérhető, így magyarul is. A játékot ingyen lehet letölteni a hivatalos honlapról, és bárki számára elérhető a forráskódja is, így a játékot módosítani, fejleszteni vagy saját módosításokat hozzáadni is lehet.

Összefoglalva, a Speed Dreams egy nagyon jó szimulációs játék, amelyet ingyen lehet letölteni és játszani, és amely számos lehetőséget kínál a játékosoknak a versenyzés, az időküzdelem és a túraautó-szimuláció kipróbálására. Ha szeretnél egy valósághű autós játékot játszani, a Speed Dreams biztosan tetszeni fog!

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „speed dreams” kifejezést, majd a Flatpak csomag telepítése.

SuperTuxKart

Információk: https://supertuxkart.net/

Gokart. Nitro. Akció! A SuperTuxKart egy 3D nyílt forráskódú arcade versenyző játék, különféle karakterekkel, számokkal és játékmódokkal.

SuperTuxKart a számítógépeken futtatható, ingyenes és nyílt forráskódú gokart-szimulációs játék, amely Linux, macOS és Windows operációs rendszereken futtatható, és többféle játékmódot kínál, beleértve az egyjátékos karrier módot, a többjátékos módot és az úgynevezett „stadion” módot, ahol a játékosoknak különböző kihívásokat kell teljesíteniük.

A SuperTuxKart játékban többféle pálya található, amelyeken különböző körülmények között kell versenyezni, mint például esőben, havazásban vagy sivatagi környezetben. A játékosok különböző karaktereket választhatnak, amelyeknek különböző autóik vannak, valamint különböző fegyverek és power-upok állnak rendelkezésükre a pályákon található dobozokból, amelyek segítségével előnyöket szerezhetnek a verseny során.

A SuperTuxKart nagyon népszerű játék, és sok ember szereti a különböző pályákon való versenyezést és a játék humoros stílusát. A játékot gyakran frissítik és bővítik, így a játékosok állandó újdonságokat találhatnak benne. Ha szeretnél egy könnyed, szórakoztató játékot játszani a számítógépeden, a SuperTuxKart egy remek választás lehet.

Történet módban szembe kell nézned a gonosz Nolokkal, és le kell győznöd őt annak érdekében, hogy a Mascot Királyság ismét biztonságban legyen! Versenyezhetsz egyedül a számítógép ellen, versenyezhetsz több Grand Prix kupában, vagy megpróbálhatja megverni a leggyorsabb időt Time Trial módban. Versenyezhetsz vagy harcolhatsz akár nyolc baráttal egyetlen számítógépen, játszhatsz a helyi hálózaton vagy online is játszhatsz más játékosokkal a világ minden tájáról. A pályán felvehető ajándékokkal szerezhetsz eszközöket, melyekkel előnyre tehetsz szert, illetve vetélytársaiddal gonoszkodhatsz.

Kiegészítőket, járgányokat, új pályákat is letölthetsz a játékon belül.

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „supertuxkart” kifejezést, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install supertuxkart

Trigger Rally

Információk: https://sourceforge.net/projects/trigger-rally/

Egy nagyszerű fizikával ellátott 3D rally szimuláció, több mint 200 pályával, különböző terepviszonyokkal, különböző időjárási, fény- és ködviszonyokkal, ami különlegessé teszi ezt a rally szimulációt. A pályákon gyakran szűk időkorlátok között kell végigjutnod, és a rögzített rekordok megdöntésével tovább fejlődhetsz. Minden egyes futamot időben be kell fejezni ahhoz, hogy megnyerj egy versenyt, ami további versenyeket és autókat szabadít fel. A legtöbb pálya beszélő navigátor-jegyzetekkel és navigátor előrejelző ikonokkal van ellátva. További térképek és események letölthetők bővítmény formájában.

A Trigger Rally jól működik a 2008 körüli, alacsony teljesítményű laptopokon, de tetszőlegesen konfigurálható a grafikai megjelenés részletessége. A kijelző- és az hangbeállítások számos konfigurációs részlete szerkeszthető a jól dokumentált egyszerű szöveges konfigurációs fájlban.

Jellemzők:

  • Hosszú játékidő: a hivatalos disztribúció több mint 200 futamot tartalmaz.
  • Alacsony hardverigény.
  • Időjárási effektek, kiváló terepfizika és  navigátor hang.

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „trigger-rally” kifejezést, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install trigger-rally

Trophy

Információk: https://trophy.sourceforge.io/

A Trophy egy 2D-s autóverseny akciójáték Linuxra sok olyan extrával fűszerezve, amelyek nem tipikusak a versenyjátékokra. Az egyik példa erre, hogy akár rálőhetünk a többi játékosra.

A „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „trophy” kifejezést, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install trophy

 

Melléklet: