Lutris: a játékmenedzser

kami911 képe

A Lutris egy ingyenes, nyílt forráskódú játékkezelő szoftver, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűen és kényelmesen telepítsünk és indítsunk el játékokat a számítógépünkön. A Lutris segítségével nem kell külön-külön letöltenünk és telepítenünk a játékokat, hanem egyszerűen csak hozzáadjuk őket a Lutris adatbázisához, és a szoftver segítségével telepítjük és indítjuk el őket.

A Lutris támogatja a Windows, Linux és Mac operációs rendszereket, és több mint 8000 játékot támogat. A Lutris adatbázisában megtalálhatjuk a legújabb és a legnépszerűbb játékokat, valamint régebbi klasszikusokat is. A Lutris segítségével nemcsak asztali játékokat telepíthetünk, hanem online játékokat is, beleértve a Steam-en és a GOG-on keresztül elérhető játékokat is.

A Lutris használata egyszerű és intuitív, és a szoftver rendelkezik egy egyszerű grafikus felhasználói felülettel, amelyen keresztül könnyedén hozzáadhatjuk és telepíthetjük a játékokat. A Lutris segítségével könnyedén kezelhetjük a játékok beállításait és az indításukat, és képes az indításkor szükséges különböző könyvtárakat és függőségeket is telepíteni.

A Lutris magyar nyelven is elérhető, és folyamatosan fejlesztik és bővítik az adatbázisát új játékokkal és lehetőségekkel. Ha szeretnénk egyszerűen és kényelmesen kezelni és indítani a játékokat a számítógépünkön, akkor érdemes kipróbálnunk a Lutris-t.

A Lutris elérhető és letölthető a projekt GitHub oldaláról