Fájlok CD-re vagy DVD-re írása

kami911 képe

A CD/DVD író segítségével üres lemezre írhatja fájljait.

Fájlok CD-re vagy DVD-re írása

A fájlkezelőben azonnal megjelenik a CD/DVD írásának lehetősége, amint behelyez egy CD-t a CD/DVD író meghajtóba. A fájlkezelő lehetővé teszi fájlok átvitelét más számítógépekre, vagy biztonsági mentések készítését a fájlok üres lemezre írásával. Fájlok CD-re vagy DVD-re írásához:

 1. Helyezzen egy üres lemezt a CD/DVD író meghajtójába.
 2. A megjelenő „Üres CD/DVD-R lemez” ablakban válassza a „CD/DVD készítő” lehetőséget, és nyomja meg az „OK” gombot. Megnyílik a CD/DVD készítő mappa ablaka.
  (Választhatja a fájlkezelő oldalsávjában az „Eszközök” alatt az Üres CD/DVD elemet is.)
 3. A „Lemeznév” mezőbe írjon be egy nevet.
 4. Húzza vagy másolja a kívánt fájlokat az ablakba.
 5. Nyomja meg a „Lemezre írás” gombot.
 6. A „Válassza ki az írandó lemezt” választómezőből válassza ki az üres lemezt.
  (Ehelyett választhatja a „Lemezkép” lehetőséget is. Ez a fájlokat egy lemezképbe helyezi, amely a számítógépére kerül mentésre. Ezt a lemezképet később kiírhatja egy üres lemezre.)
 7. Az írási sebesség, az ideiglenes fájlok helyének és más beállítások módosításához válassza a „Tulajdonságok” elemet. Az alapbeállításoknak megfelelőeknek kell lenniük.
 8. Az írás megkezdéséhez nyomja meg az „Írás” gombot.
 9. Ha bejelölte a „Több másolat írása” négyzetet, akkor a program bekéri a további lemezeket.
 10. Ha a lemez írása kész, akkor a számítógép automatikusan kiadja azt. Válasszon a „Több másolat készítése” lehetőség, vagy a „Bezárás” gomb közül.

Komolyabb CD/DVD írási projektekhez használja a Braserot.

A Brasero használatával kapcsolatos segítségért olvassa el annak felhasználói kézikönyvét.

Ha a lemez írása nem sikerült

Néha a számítógép nem rögzíti megfelelően az adatokat, ilyenkor a lemezre írt fájlokat nem fogja látni a lemez következő behelyezésekor a számítógépbe.

Ebben az esetben próbálja alacsonyabb, például 48x helyett 12x-es sebességen újraírni a lemezt. A lassabb írás megbízhatóbb. A sebességet a CD/DVD készítő ablak Tulajdonságok gombjára kattintva választhatja ki.