2D-s oldalnézetű játékok

Koppány képe

SuperTux2

Információk: https://www.supertux.org/

A SuperTux egy nyílt forráskódú klasszikus 2D jump'n run sidescroller játék az eredeti Super Mario játékokhoz hasonló stílusban. Fuss és ugorj át több világon, harcolj az ellenségekkel úgy, hogy rájuk ugrasz, alulról döfködsz, vagy tárgyakat dobálsz rájuk és útközben megragadsz erőforrásokat és egyéb dolgokat.

A történet: Penny elrablása.

Tux és Penny egy szép pikniken voltak az Antarktisz jégmezőin. Hirtelen minden elmosódott, amikor Tuxot kiütötték!
Amikor Tux felébred, rájön, hogy Penny hiányzik. Ahol korábban feküdt, ott egy levél hever. - Tux, ívellenségem! - Elfogtam a gyönyörű Pennyt, és elvittem az erődbe. Az erődömhöz vezető út tele van csatlósaimmal. Adjon fel azzal a gondolattal, hogy megpróbálja visszaszerezni, mert nincs esélye! -Nolok ”
Tux meglátja a távolban Nolok erődjét. Elhatározta, hogy megmenti szeretett Pennyjét, megkezdi útját a Jeges-szigeten és azon túl.

A kezdeti egyszerűen leküzdhető akadályok után, egyre nehezebb pályákkal találkozunk. A végéhez közeledve napokig is eltarthat mire kellő ügyességgel átjutunk
a pályán. Kiváló időtöltés és remek játék! Mindenképpen próbáljátok ki!

A történet mód mellett nagy mennyiségű közösségi hozzájárulás áll rendelkezésre kiegészítőként.Mindenki hozzájárulhat az ilyen tartalmakhoz az integrált szerkesztő használatával.

Telepítés

A „Szoftverkezelő” programban a a keresés mezőbe írjuk be: „supertux”, majd a csomag telepítése, vagy  pedig futtassuk terminálban a következő parancssort:

sudo apt-get install supertux