Globális keresés a Nautilusban

A GNOME 46 asztali környezet megjelenéséhez még néhány hónapra van hátra, és a napokban több új funkcióval bővül számos alapértelmezett alkalmazása és összetevője, beleértve a Nautilus (Files) fájlkezelőt, amely új globális keresési módot kapott.

A GNOME 46 fejlesztési ciklusának részeként megkapott a Nautilus egy csomó új funkciót és fejlesztést a jobb fájlkezelés érdekében a GNOME-ban, beleértve az egyéni mappaikonok jobb felfedezhetőségét, a 4 GB-ot meghaladó fájlok másolási/áthelyezési műveleteinek észlelését FAT fájlrendszereken, új hálózati nézet és még sok más.

 

Nautilus

Nautilus

Emellett néhány új fejlesztést kapott a keresési képességei terén is, mint például az a képesség, hogy kereséskor szöveges dokumentumként kezelje a markdown fájlokat (hogy eddig miért is nem így volt???), és most a Nautilus kapott egy új explicit globális keresési módot, amely nyilvános tesztelésre is elérhető lesz a közelgő GNOME részeként a 46 béta kiadásban, amely jövő héten jelenik meg.

Az általunk ismert Nautilus, a GNOME 45 asztali környezet sorozatában már rendelkezik egy „Keresés mindenhol” funkcióval, amely kiterjeszti a keresési hatókört a fájlok keresésekor, így több helyen is kereshet.

Most úgy tűnik, hogy a „Keresés mindenhol” funkciót globális keresési funkcióvá alakították át a közelgő GNOME 46 kiadásban. Az új globális keresési mód az oldalsávba került keresés gombban valósul meg.

A keresés gomb megnyomásakor a Nautilus megjeleníti a Keresés mindenhol nézetet, amely lehetővé teszi, hogy megtalálja a fájlokat és mappákat az összes keresési helyen, amelyet a Beállítások Keresés paneljén definiált. Ez most összhangban van a legtöbb alapértelmezett GNOME-alkalmazással, amelyek a keresőgombot a címsor bal oldalán jelenítik meg.

A globális keresési nézet gyors hozzáférést biztosít a Keresési helyek beállításához a „Keresési beállítások megnyitása” gombon keresztül, amely a keresés megkezdése előtt jelenik meg, és ha nem található keresési eredmény.

A Nautilus új globális keresési módjával kapcsolatos további részletekért nézd meg _ezt az egyesítési kérelmet_. Ezalatt várjuk a GNOME 46 béta kiadását, hogy egy pörgésre vegyük ezt az új funkciót.

Kép forrása: António Fernandes/GNOME Project