A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó e-mailek

kami911 képe

A káros levél megtévesztően hasonlít egy valódi Ügyfélkapus értesítő üzenetre, és a levél feladója is valódinak tűnik (ertesites@kozpontirendszer.gov.hu), azonban a levél fejléc adataiból kiderül, az valójában nem a NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkezik.

A NISZ Zrt. által üzemeltetett tarhely.gov.hu szolgáltatástól érkező hivatalos értesítések ─ például, ha új dokumentum érkezett a tárhelyére ─ sosem tartalmaznak mellékletet, hiszen egy ilyen dokumentum kizárólag az Ügyfélkapus hitelesítési folyamat után érhető el. Tehát ha egy ilyen értesítés csatolmányt tartalmaz, az biztosan csaló üzenet (lenti példában ez egy .zip tömörített állomány).

A levél csatolmánya információgyűjtésre készült káros programot (trójai) tartalmaz, ezért semmiképp ne nyissa meg a levél mellékletét!

Javaslatok

Hozzászólások

anno...

anno egy ügyes vállalkozó nagyon sok kisvállalkozónak kiküldött az Apeh nevében egy levelet és mellékelten csekket, ha befizet egy összeget, akkor az elmúlt öt évet ellenőrzöttnek tekintik. Igencsak sok emberke be is fizette.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve