A DebConf24 Debian konferencia Dél-Koreában kerül megrendezésre

kami911 képe

Puszan (Busan) egy nagy kikötőváros Dél-Koreában, melyet strandjairól, hegyeiről és templomairól is ismernek. A DebConf24 konferenciát eredetileg Izrael Haifáján tervezték megrendezni, ám az Izraelben jelenlegi állapotok miatt a DebConf bizottság úgy döntött, hogy megváltoztatja a helyszínt.

A DebConf24 2024. július 28. és augusztus 4. között kerül megrendezésre. A hagyományosan a DebConf konferencia a szokásos DebCamp hackelési szakasszal indul, mely július 21-től július 27-ig tart, és amelyre minden Debian fejlesztőt szeretettel várnak. A DebConf a Debian Projekt éves főeseménye, mely létfontosságú közös élményt jelent a Debian fejlesztők és felhasználók számára világszerte, akik összegyűlhetnek, hogy megosszák tudásukat és megtervezzék a Debian GNU/Linux operációs rendszer következő nagy kiadását.

Az előző hónapban a Debian Projekt DebConf csapata megrendezte a DebConf24 logóversenyt, melyen a közösséget arra kérték, hogy készítsenek egy olyan képet, ami reprezentálja Busan házigazda városát, Dél-Korea házigazda országát, valamint a 25. Debian Fejlesztői Konferenciát.

A győztes Woohee Yang lett, akinek gyönyörű új logója fogja reklámozni a DebConf24 konferenciát. Woohee Yang része a helyi csapatnak Busanban, akik az ottani DebConf szervezők.

A DebConf24 végleges programja még nem jelent meg, és még nem is fogadták el a végleges programot, így még mindig lehet eseményjavaslatot benyújtani. Látogasd meg a hivatalos weboldalt további részletekért, szállásfoglalásokról, utazási információkról, ösztöndíjakról és egyéb információkról, amelyek a 2024-es Debian konferenciához kapcsolódnak.