Év végi kernelkiadás, semmi újdonsággal

Az idei szilveszterre úgy döntöttek, hogy kiadják a Linux 6.7-rc8-at, hogy további egy hét tesztelést biztosítsanak – ezzel a Linux 6.8 egyesítési, kiadási ablakát az ünnepek után tovább tolják – ahelyett, hogy ma kiadnák a stabil Linux 6.7-et. Mint ilyen, a Linux 6.7-rc8 egy utolsó hetet tölt ki az új kernel tesztelésére.

A hónap elején Linus Torvalds megosztotta terveit a Linux 6.7 szilveszterkor történő megjelenésének elkerülésével, és a végső v6.7 kiadás január 7-re halasztásával kapcsolatban. Ezáltal a Linux 6.8 egyesítési ablakának január 8-án történő megnyílására tett ígéretet. Ez a tervek szerint megy, mivel a Linux 6.7-rc8 néhány órája megjelent.

Linus Torvalds ezt írta a 6.7-rc8 bejelentésében :

"Szóval, ahogy az várható volt, jóformán semmi sem történt az ünnepi héten. Szó szerint csak 45 fájlt változtattunk meg, és ezeknek a fájlok csaknem egyharmada nem is kernelkód például öntesztek, szkriptek, Kconfig és karbantartói fájlfrissítések. A többi része pedig előkészítő munka és takarítás a jövőbeli (valódi) változásokhoz.

De van néhány igazi javításunk, és gyanítom, hogy a jövő héten kapunk még néhányat, amint az emberek visszatérnek az étel okozta toporzékolásból.

Tehát az rc8 többnyire csak egy helyőrző, és egy "minden héten csinálok rc-t, akár számítanak, akár nem"...
És hé, függetlenül attól, hogy minden érdeklődőt érdekel egy másik RC tesztelése vagy sem, reméljük, hogy mindenkinek jól telt 2023, és még jobb 2024-et kívánok!"

A Linux 6.7 számos nagyszerű funkcióval érkezik, ha majd egy héten belül kiszállítják.