Ablaze Floorp – gyors és biztonságos böngésző

Noha a webböngészők területe rendkívül változatos, és olyan prominens nevek állnak az élen, mint a Google Chrome, a Mozilla Firefox, a Microsoft Edge és az Apple Safari, ezen a zsúfolt területen mindig van lehetőség új belépőkre, pontosan úgy, mint a Floorp böngésző esetében. Ebben a bejegyzésben ezt a böngészőt járjuk kicsit körbe.

A böngészők piacának ez az újdonsága kiemelkedik a megszokott szereplők közül, és más választási lehetőséget kínál a felhasználóknak mindennapi internetes tevékenységeikhez azáltal, hogy egyedi jellemzőit és a magánélet védelmét helyezi előtérbe. Bár ezt sok böngésző ígéri, így érdemes többet is kipróbálni.

Mi az a Floorp Browser

A Japánban kifejlesztett Floorp böngésző újszerű kiegészítője a webböngészésnek, hangsúlyozva a felhasználók adatvédelmét és testreszabását. A Firefox ESR-re épül, amely jó választás azoknak a felhasználóknak, akik értékelik a stabilitást és a kiterjesztett támogatást.

Floorp Browser

Floorp Browser

A Firefox ESR konzervatív megközelítésével ellentétben azonban a Floorp a felhasználó-központú innovatív funkciók bőségével tűnik ki.

Ez a böngésző olyan felhasználók számára készült, akik széleskörű személyre szabási lehetőségeket keresnek, és középútként helyezkednek el az adatvédelmi központú Brave és a testreszabásban gazdag Vivaldi között. Optimális egyensúlyt kínál azok számára, akik fejlett adatvédelmi funkciókra és kiterjedt testreszabási lehetőségekre vágynak.

Ezt szem előtt tartva nézzük meg azokat a főbb jellemzőket, amelyek megkülönböztetik a Floorpot.

Erős nyomkövetési védelem

A Floorp tervezésének középpontjában a felhasználói adatvédelem iránti elkötelezettség áll. A böngésző alapértelmezett funkciója egy erőteljes nyomkövetési blokkoló, amely megvédi a felhasználókat az interneten elterjedt rosszindulatú nyomkövetőktől. Ezenkívül ujjlenyomat-védelmet is kínál, így tovább védi a felhasználókat az invazív nyomkövetési technikáktól.

Beállítások – Ablaze Floorp

Beállítások – Ablaze Floorp

Igen, mindenki tudja! Bármelyik beállítást, kiegészítőt egy sima Firefoxra is lehet telepíteni. Ez mindig felmerül akkor, mikor valaki egy adatbiztonságra kihegyezett böngészőt bemutat. A kérdés ez: fel lehet, de fel is rakja egy átlagos ember, aki nem is ismeri ezeket? Megteszi a megfelelő beállításokat? Az ilyen böngészők pont ezt a feladatot veszik le a vállunkról.

Páratlan elrendezési rugalmasság

A Floorp új szintre emeli a testreszabást, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy soha nem látott módon személyre szabják böngészési élményüket. Rugalmas elrendezési lehetőségei közé tartozik a lapsáv mozgatása az ablak aljára, a címsor elrejtése és még sok más.

Ezenkívül a Floorp egy kettős oldalsáv funkciót is bevezet, amely azoknak a felhasználóknak szól, akiknek többre van szükségük egyetlen oldalsávnál. Ez a beépített oldalsáv megjeleníti a webpanelt és a böngészőkezelő eszközöket, így átfogó böngészési élményt kínál.

Ezenkívül a rugalmas eszköztár és lapsáv, beleértve a fa stílusú függőleges lapokat is, páratlan testreszabási lehetőségeket kínál. Végül, de nem utolsósorban, a Floorp egyéni CSS lehetőségeket kínál azok számára, akik személyre szabottabb kinézetre vágynak, így ideális böngészővé válik a testreszabási szakértők számára.

Gyors

A népszerű bővítményekkel tesztelve a Floorp lenyűgöző, 210 pontot ért el a Speedometer 2.1-en, felülmúlva a Firefoxot, amely teszt során 199 pontot ért el.

Speedometer 2.1 – Ablaze Floorp

Speedometer 2.1 – Ablaze Floorp

A Floorp teljesítménye ugyanakkor az egyik leggyorsabb böngészővel, a Thoriummal volt egyenlő.
Ha már a Thoriumról beszélünk, azok a felhasználók, akik olyan problémákat tapasztaltak, mint például lefagyott oldalak vagy kompatibilitási problémák bizonyos webhelyekkel, megbízható alternatívát találtak a Floorp számára.

Kapcsolható kialakítás a személyre szabott élményért

A szokásos Firefox-téma-testreszabáson túl a Floorp lehetőséget kínál arra, hogy öt különböző interfész-kialakítás között váltssz, beleértve a különféle operációs rendszerekre jellemző témákat is. Ez a funkció biztosítja, hogy a felhasználók személyre szabhassák böngészési élményüket esztétikai preferenciáik szerint.
Nem feltétlen a legfontosabb szempont, de a jó kinézet sokkal kényelmesebb munkát biztosíthat.

Nyílt forráskód

Az átláthatóság és az együttműködés alapelveit felkaroló Floorp teljesen nyílt forráskódú. Ez a nyitottság magára a böngészőre és annak összeállítási környezetére is kiterjed, így bárki megtekintheti, módosíthatja és hozzájárulhat a fejlesztéséhez.

A Floorp böngésző telepítése

A Floorp Linux rendszeren történő telepítésének legegyszerűbb módja a Flatpak. Természetesen ehhez Flatpak támogatás szükséges a rendszeren.
A böngésző telepítéséhez nyiss meg egy terminál alkalmazást, és hajtsd végre az alábbi parancsot:

flatpak install flathub one.ablaze.floorp

Ezenkívül az Ubuntu felhasználók telepíthetik a böngészőt egy speciálisan kialakított PPA-tárolóból:

curl -fsSL https://ppa.ablaze.one/KEY.gpg | sudo gpg --dearmor -o /usr/share/keyrings/Floorp.gpg sudo curl -sS --compressed -o /etc/apt/sources.list.d/Floorp.list 'https://ppa.ablaze.one/Floorp.list' sudo apt update sudo apt install floorp

Az Arch és az Arch-alapú disztribúciók felhasználói közvetlenül az AUR tárolóból telepíthetik a Floorp böngészőt az AUR segítségével.

yay -S floorp

Összefoglalva

A Floorp egy kiváló böngésző, amely harmonizálja a felhasználói adatvédelmet, a testreszabást és a webes fenntarthatóságot. Ezen felül, hogy naprakész maradjon a legújabb biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban, a Floorp elkötelezi magát a rendszeres, négyhetente történő frissítések mellett, így ez vonzó lehetőség, amelyre a felhasználók számíthatnak.

Jelentős hátránya, hogy mivel Japánban fejlesztették ki, a rendelkezésre álló (viszonylag szűkös) dokumentáció túlnyomórészt japán nyelvű. Ez a nyelvi akadály jelentős kihívás elé állítja a felhasználók szélesebb körű elfogadását. Bár egyszerű a használata, a beállítások egyértelműek, de egy angol leírás nem rtana.

További információért látogass el a projekt webhelyére vagy a GitHub oldalára.

Hozzászólások

Lehet adok neki 1 lehetséget,

Lehet adok neki 1 lehetséget, kiváncsi vagyok, hogy indavideón recsegnek-e a videók ezzel, mert firefoxnál igen, teljesen mindegy hogy linux vagy windows, recsegnek

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve