A Vivaldi 6.5 új munkamenetek panelt kapott

A Vivaldi 6.5 új munkamenetek panelt, munkaterület-szabályokat és egyebeket ad hozzá a böngésződhöz.
A kvázi hivatalos Flathubon való megjelenéssel megérkezett a Vivaldi webböngésző új verziója.

A Vivaldi 6.5 néhány szép új funkciót tartalmaz, amelyek közül pár a korábbi kiadásokban bevezetett meglévőket javítja és azokra épít:

  • Új „Munkamenetek panel”
  • A munkaterületekre vonatkozó szabályok
  • Megjegyzi a fejlesztéseket
  • Most szinkronizálja a teljes böngészési előzményeket

Ezek közül az új „Sessions Panel” a kiemelkedő kiegészítés – nem utolsósorban azért, mert ez volt az egyik legkeresettebb funkció a Vivaldi-felhasználóktól!

A Vivaldi böngésző oldalsávjában található munkamenetek panel hatékony szerkesztési funkciókkal rendelkezik

A Vivaldi böngésző oldalsávjában található munkamenetek panel hatékony szerkesztési funkciókkal rendelkezik

Az oldalsávról elérhető Munkamenetek panel lehetővé teszi a munkamenetek mentését, a mentett munkamenetek kezelését és visszaállítását, elnevezésüket, szerkesztésüket és szinkronizálásukat. Ezenkívül a panel alján található egy automatikus munkamenet-mentési lehetőség, amely tökéletes a „beállít és elfelejt” rajongók számára.

Használod a Vivaldi-t több eszközön? Valószínűleg használtad már a Vivaldi Sync-et. Most ezzel a frissítéssel a teljes böngészési előzményei minden eszközéről elérhető lesz, nem csak a „beírt előzmények” (a címsorba beírt címek).
Még jobb, hogy most végpontok között titkosítva van a kapcsolat.

A szinkronizáláshoz ragaszkodva a Vivaldi 6.5 lehetővé teszi a szinkronizált nyitott lapok közötti keresést a címsorból, míg korábban csak a fülsávban lévő felhő ikonra kattintva voltak elérhetők. Szép időtakarékos változás

Végül a Vivaldi 6.5 lehetőséget ad új automatizálási szabályok létrehozására a munkaterületekhez. Ez akkor lesz tökéletes, ha aktívan használsz munkaterületeket, és automatikusan át szeretnéd helyezni bizonyos webhelyek lapjait egy adott munkaterületre anélkül, hogy ezt manuálisan kellene megtenni.

Szabályok hozzáadásához lépj a következőre: Settings > Tabs > Workspacesés nyomd meg az új „Új munkaterületi szabály hozzáadása” gombot.

Ha többet szeretnél megtudni erről a kiadásról, látogass el a Vivaldi blogra .

A Vivaldi webböngésző beszerzése

Letöltheted a Vivaldi-t Linuxra, Windowsra és macOS-re is a Vivaldi hivatalos letöltési oldaláról .

Az Ubuntu-felhasználóknak érdemes használni a .deb csomagot, és telepítenie kell az Ubuntu Software alkalmazással. Ha az Ubuntu 23.10-et használod, először telepíteni kell a Gdebit, és ezzel nyisd meg a Vivaldi deb csomagot, vagy kihagyva az egészet: nyiss meg egy terminált, és sudo apt install /path/to/vivaldi.deb.
Linux Mint alatt hasonló a telepítés, nem okozhat senkink gondot!