A KDE Gear 23.08.4 újdonságai

A KDE Gear 23.08.4 a sorozat utolsó frissítéseként jelent meg.

Ez a kiadás különféle apró fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz a Kdenlive, Dolphin, Falkon, KAlarm, KAtomic, Tokodon és más KDE-alkalmazásokhoz.

A KDE Gear (korábban KDE Applications) több mint 120 alkalmazásból, könyvtárból és funkcióbővítményből álló gyűjteményét a KDE Project frissítette a 23.08.4-es verzióra, a KDE Gear 23.08 sorozat utolsó frissítéseként.

A KDE Gear 23.08.4 körülbelül egy hónappal a KDE Gear 23.08.3 után érkezik, hogy javítsa a StartPage keresőmotor alapértelmezett konfigurációját, és megoldja a Falkon webböngésző összeomlása után új munkamenet indításakor fellépő összeomlást, valamint a konfiguráció újratöltésének javítását a kdepim-runtime alatt.

Ez a kiadás emellett előnyben részesített nyers lemezes mime típusokat ad a Dolphin Mount ISO Action bővítményéhez, támogatja a HiDPI (4K) képernyőket a Granatier játék (Bomberman klón) lejátszóikonjaihoz, és a naptár eltávolításakor megjeleníti a megfelelő naptárneveket a megerősítő üzenetekben. a KAlarm alkalmazásból.

Ezenkívül a KDE Gear 23.08.4 a KAtomic oktatási játékban a molekula előnézetét felismeri a HiDPI (4K) képernyőkön, lehetővé teszi az interaktív hitelesítési párbeszédpaneleket a PackageKit számára a kdenetwork fájlmegosztó komponensben, és javítja a billentyűkombinációkat a Tokodon Mastodon kliensben azáltal, hogy kikényszeríti a teljes képernyő képnézegető fókusz.

Ebben a kiadásban továbbfejlesztették a PlasmaTube YouTube klienst is, amely megváltoztatja az audiokliens nevét PlasmaTube-ra, és javítja a teljes képernyős élményt, a NeoChat Matrix klienst a tiltott, nem mxc adathordozókkal kapcsolatos összeomlás kezelésére, valamint a Konsole terminál emulátort osztott nézet ikonok alkalmazása a munkamenet helyi menüjére is.

Az Itinerary travel assistant alkalmazás Kitinerary könyvtára kapott egy kivonatoló szkriptet a Motel One pkpasseshez, egy önálló szűrőfeltételt a SAS útvonalterv PDF-ekhez, támogatja a holland nyelvű Eurostar (Thalys) jegyeket, és alapvető támogatást a 12go.asia PDF-ekhez.

Végül, de nem utolsósorban, a Kdenlive videószerkesztő visszahozza az audio export támogatását, hogy lehetővé tegye a hangsávok külön fájlként történő megjelenítését, biztosítékot ad a változó képsebességű felvételek használatakor, letiltja a proxykat klipek másik projektbe való beillesztésekor javítja újratérképezés és feliratozás problémáit.

A KDE Gear 23.08.4 frissítésében szereplő változásokkal kapcsolatos további részletekért nézd meg a teljes változásnaplót. Ahogy említettük, ez a KDE Gear 23.08 sorozat utolsó frissítése. A következő jelentős frissítés a KDE Gear 24.04 lesz, amelyet 2024 februárjára terveznek a KDE Plasma 6 és a KDE Frameworks 6 pároshoz.