Megjelent a KDE Gear 23.06.02 verziója

Megérkezett a KDE Gear 23.08.3 alkalmazásgyűjteménye! Továbbfejlesztett mime-kompatibilitás az Ark-ban és összeomlásmentes működés a Kate-ban.
KDE közösség bejelentette a KDE Gear 23.08.3 kiadását, egy átfogó frissítést, amely számos programhiba-javítást és frissített fordítást tartalmaz több mint 120 egyedi programból álló kiterjedt készletéhez, valamint számos programozói könyvtárhoz és funkcióbővítményhez kaptunk frissítést.

A KDE csapata számos, a felhasználók által jelentett kulcsfontosságú problémával foglalkozott.
Frissítések közül kiemelkedő az Ark rendszerbe integrált tömörítvény kezelő javítása, amely immár kompatibilis a legújabb, 2.3-as megosztott mime-információkkal.

Kate, a KDE fejlett szövegszerkesztője szintén figyelmet kapott ebben a frissítési ciklusban. A felhasználók örömmel tapasztalják, hogy megoldódott egy állandó összeomlás, amely akkor történt, amikor egy fájlt a projektpanelre dobtak. Ez a javítás, amelyre a projekt tárolójában található véglegesítés hivatkozik, a 476016-os számú hibát kezeli, és várhatóan jelentősen javítja a fejlesztők és írók munkafolyamatát.

Végül az Akonadit, a KDE-alkalmazások személyes adatainak kezeléséért felelős szolgáltatást a MySQL-naplók jobb kezelésére optimalizálták. A frissítés előtt a felhasználók problémákba ütköztek, amikor az Akonadi kiterjedt MySQL-naplókat vezetett a korábbi munkamenetekből, ami szükségtelen lemezterület-felhasználáshoz vezethet. A legutóbbi véglegesítéssel az Akonadi többé nem fogja megőrizni ezeket a naplókat, javítva a 456983-as számú hibát , és javítva a rendszer általános teljesítményét.

A felhasználókat arra biztatják, hogy frissítsék szoftvereiket, hogy hasznot húzhassanak ezekből a fejlesztésekből. Mivel a KDE közösség szívesen fogadja a felhasználók és fejlesztők visszajelzéseit és hozzájárulásait a KDE-élmény továbbfejlesztéséhez ezért érdemes a hibákat jelenteni.

A korábban említetteken kívül sok más KDE Gear alkalmazás is kapott frissítést 23.08.3-ban. A jelentősebbek közül csak néhányat említünk meg: Dolphin File Manager, Gwenview Image Viewer, Kdenlive Video Editor, Konsole Terminal Emulator, Merkuro Calendar, Tokodon Mastodon Client stb.

Pár érdekesebb fejlesztés

A teljesség nélkül, hiszen a teljes listát itt elérheted:

A Kdenlive javításokat kapott a mix hozzáadásakor előforduló lefagyáshoz, a projekt megnyitásakor jelentkező lefagyáshoz és összeomláshoz, valamint a szabálytalan viselkedéshez, amikor ugyanazt a sávátmenetet (mixet) kérte több kliphez, egy olyan problémát, amely megakadályozta egy külön sáv áthelyezését, és több problémák a Lift, Gamma és Gain funkciók visszavonásával kapcsolatban.

A KDE Gear 23.08.2 frissíti a KItinerary könyvtárat is az Itinerary személyi utazási asszisztens alkalmazáshoz, és támogatja a bookingkit PDF-ek kibontását, az indulás, érkezés és időtartam kezelését az általános kivonatokban, a stílustalan Pretix PDF jegyek kinyerését és a több szakaszból álló kibontást.

A KDE Gear 23.08.2 hamarosan megérkezik a különböző népszerű GNU/Linux disztribúciók stabil szoftvertáraiba, ezért figyelj arra, hogy rendszeresen frissítsd a telepítéseket, különösen, ha KDE Plasma asztali környezetet használsz.