A Sublime Text 4 újdonságai

A Sublime Text 4 Build 4166 javított szintaktikai kiemelést, egyszerű betűtípus-kiválasztást, növekményes indexleválogatást és további szolgáltatásokat kínál.

A Sublime Text egy sokoldalú és hatékony szövegszerkesztő, amelyet a fejlesztők dédelgetnek különböző platformokon. Platformokon átívelő jellegének, fejlett szintaktikai kiemelésének és villámgyors sebességének köszönhetően sok Linux-felhasználó kedvenc kódszerkesztőjévé vált az elmúlt időkben.

Bár a szerkesztő nem nyílt forráskódú, képességei bővíthetők bővítmények segítségével, amelyeket általában a közösség fejleszt és tart fenn nyílt forráskódú licencek alapján.

A Sublime Text 4 a közelmúltban kiadta a Build 4166-ot, amely egy sor olyan fejlesztést és javítást vezet be, amelyek jelentős mértékben leegyszerűsítik a kódolási élményt. Szóval, nézzük meg őket.

A Sublime Text 4 Build 4166 újdonságai

Ez a kiadás két feltűnő kiegészítést hoz, amelyek azonnal felkeltették a figyelmünket. Az első a különböző szintaxiskiemelési fejlesztések figyelemreméltó fejlesztése, így a kód olvashatóbbá és könnyebben navigálhatóvá válik.

A második egy frissítés, amely bevezeti a növekményes index-összeállítást, amely optimalizálja a fájlok és adatok indexelését, ami hatékonyabb kódolási folyamatot eredményez.

Ezenkívül a felhasználói visszajelzésekre válaszul a Sublime Text 4 Build 4166 kijavította azt a hibát, amely miatt az animációk túlzott újrarajzolást okoztak, javítva a szoftver általános teljesítményét. Ezenkívül az automatikus kiegészítés funkciót, amely a kódolók kritikus eszköze, finomhangolásra került, hogy az aktuális sorból tokeneket javasoljon, és egyszerűsítse a kódolási folyamatot.

A felhasználói kényelmet szem előtt tartó fejlesztések azonban nem érnek véget. Egy másik felhasználóbarát kiegészítés a „Mouse Bindings” beillesztése a „ Beállítások” menübe, valamint egy új opció, amely lehetővé teszi a betűtípus egyszerű kiválasztását a „ Beállítások ” > „ Betűtípus ” > „ Kiválasztás ” alatt.

A felhasználói élmény további javítása érdekében a Sublime Text legújabb frissítése hozzáadta az „Útvonal másolása ” elemet az oldalsáv helyi menüjéhez, és számos problémát kijavított, például a nem renderelő minimap szegélyt, a színes hangulatjelek keverését az átlátszósággal és a sorszám-igazítást változó szélességű betűtípusokhoz.

Platformspecifikus fejlesztések is történtek. A Linux-felhasználók jobban követik a teljes képernyős állapotot, javítják a betűtípusokkal kapcsolatos memóriaszivárgást, és helyesen alkalmazzák az „ui_scale” beállítást a betűtípusokra.

Ugyanakkor a Windows fejlesztései közé tartozik a hozzáadott CRLF-kezelés a szöveg áthúzásához, a betűméretek javítása, ami a karakterjelek levágását okozza a tetején-

A Mac-felhasználók számára a Sublime Text 4 Build 4166 továbbfejlesztett animációs képkocka-időzítést, megvalósított ablakos kaszkádolást és a legutóbbi fájlok törlését kínálja, ha az „update_system_recent_files ” le van tiltva.

Végül, ez a frissítés kijavítja a viselkedési problémákat, amikor egy többsoros kijelölést Title Case-re alakítanak át, és kijavít egy memóriasérülési hibát, amely a block caretekkel kapcsolatos. És ne felejtsük el megemlíteni, hogy a használhatóság figyelemre méltó javulása, hogy a „Shift+Enter” most már elrejti a növekményes keresőpanelt.

A változtatásokról részletes információkért teljes változásnaplót érdemes átnézni, vagy csak használd és fedezd fel!