A Firefox mobilra, Ti hogyan látjátok?

kami911 képe

Szerintetek mik azok az okok, ami miatt a telefonra szánt Firefox böngészők szinte láthatatlan mennyiségben használatosak az interneten? Szerintem gyors, kényelmes, a többi eszközzel jól szinkronizál, nekem tetszenek a biztonsági képességei is, de valahogy nem nagyon tejed? Mi lehet az oka, kényelemesebb mást használni, vagy eleve az van a telefonon? Mi a véleményetek, Ti hogyan látjátok?

Ami biztos, hogy az asztali Firefox népszerűsége is csökkenő trendben van a StatCounter jelentései szerint. A piaci részesedést tekintve világ szinten a mobilos Firefox nincsen a legjobb hat jegyzett böngésző között (0,47%), Magyarországon jelenleg az ötödik 0,52%-kal (-0,07%). Tableten jobb a helyet, legalábbis Magyarországon a Felhasználók 2,11 (-2,86) százaléka választotta és ezzel a negyedik. Az asztali gépeket tekintve Magyarországon a második a Firefox, 16,67%-os (-0,26) eredménnyel, míg világszinten csak a negyedik 6,18 %-kal (-1,68).

Szóval mit lehetne tenni, hogy a Firefox népszerűbb legyen? Ti miért váltottatok el a Firefox-ról, és mi kellene hozzá, hogy visszatérjetek? Vagy egy jó ötletek a Firefox-szal, vagy egyéb termékekkel kapcsolatban?Összátok meg ötleteiteket a Mozilla Connecten, egy olyan közösségi térben, ahol megoszthatjátok termék-visszajelzéseit, ötleteket küldhettek új funkciókkal kapcsolatban, és részt vehettek a jövőbeli kiadásokat alakító, értelmes vitákban.

Telepítsétek (akár iOS-re is) és próbáljátok ki ismét a Firefox böngésző legújabb verzióját, frissítsetek a legújabb verzióra. Nem fogjátok megbánni.

(adatok forrása, tizenhat hónappal ezelőtti jegyzet)

Hozzászólások

Láthatalan Firefox

Szerintem sokan lehetnek ezzel úgy, ahogy én is vagyok, hogy a telefonon való böngészést csak néhány gyors információ megszerzésére használják.
Arra meg teljesen megfelel a gyárilag szállított.
Nem mondom ki a nevét, mert azt egyesek reklámnak tekintik.
A róka emlegetése persze megengedett.

De ha már itt tartunk, elmondom, hogy nemrég feltelepítettem az ablakos operációs rendszert kifejlesztő cég böngészőjét, aminek szintén nem merem kimondani a nevét, és nagyon kellemesen csalódtam. Ahhoz képest a Firefox egy gyenge kezdő.
Annyi minden van benne, hogy napokig tart kiismerni. Nagyot alkottak vele.
Sokat tud, és kézre áll.
Javaslom, hogy aki nem ismeri, tegyen vele egy próbát, és meg fogja érteni, hogy a Firefox miért nem lesz sohasem népszerű böngésző.

A telefonra korábban feltettem a rókát, de aztán úgy döntöttem, hogy felesleges.
Most ezt a másikat is feltettem, de csak kíváncsiságból, hogy ott mit tud.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Balazs_B képe

Mert sokaknak macera

Én már talán két éve Firefoxot használom a telefonon böngészésre. Egy lassan négy éves Xiaomi Mi9T telefonom van. első néhány évben az alapértelmezett Chromemal használtam, mert ugyebár az Android telefonon az mindennel jól működik és integrálva van.
Aztán gondoltam mi lenne ha válatanék Firefoxra, mivel asztalin azt használom és beállítottam alapértelmezettnek a telefonon is.
Én nem túl sok különbséget vettem/veszek észre a két böngésző között ezért azóta is azt használom. Mivel tényleg csak cikkek és hírek olvasására használom és az asztali gépen általam használt kiterjesztések megtalálhatók az androidos változatban is ezért nálam pozitív élmény volt a váltás. Egyetlen negatívuma, hogy az asztali változatával szemben, néha lassan tölti be a weblapokat.

Kérdésere pedig a válasz: miért nem terjed?
Nos az átlag felhasználó nem tudja és nem érdekli hol lehet alapértelmazett böngészőt beállítani és választani. Megy ami van a telefonon és kész.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Mert sokaknak macera

#2 "Nos az átlag felhasználó nem tudja és nem érdekli hol lehet alapértelmezett böngészőt beállítani és választani."

Az Android nem egy operációs rendszer, ami egy telefonon fut, hanem az egy komplett termék.
Lehetne mondjuk linuxos telefon is, és azon lehetne a Firefox alapértelmezett böngésző, de nincs.
Próbálkozások voltak, de érdektelenség miatt elhaltak.
Pedig az Android is egy Linux disztró.

A Google egyszerűen lenyúlta a Linuxot, és linuxos telefonokkal árasztotta el a világot.
Emlékszik még valaki erre:
http://www.informatikaismeretek.nhely.hu/ubuntu/ubuntuphone.html

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
IG képe

Nem értem én sem.

Nem értem én sem.
Én minden platformon tűzrókát használok Krisztus születése óta, még a youtubot is abból nyitom meg telón, nem a saját appal a reklámok miatt.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Régóta FF-t használok. Minden

Régóta FF-t használok. Minden platformon. Van Chromium is telepítve, mivel vannak oldalak amik nem jól működnek FF alatt, de 99%-ban FF.

A terjedésének az szerintem a legnagyobb hátránya, hogy egy átlagos felhasználó, - pl a feleségem - lövése sincs arról, hogy van más lehetőség is a gyárilag szállított böngészőnél. Ami van azt használja és kész. Az hogy ezt át is lehet állítani más default böngészőre már teljesen hihetetlen informatikai ismereteket kíván.

Azt én is olvastam, hogy elég jól sikerült a Win-s böngésző, de nem próbáltam még. MIvel alapvetően nincs bajom egyenlőre sztm nem is fogom.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve