Júliusi Proton Experimental hírek

kami911 képe

Szeretnél Aura: Fate of the Ages-et játszani Linuxon? Vagy akár a New World-del? Most már megteheted. Újabb frissítés érkezett a Proton Experimental-hoz. Mi az a Steam Play és a Proton? Tekintsd meg a súgóban a Steam bejegyzést. A Valve egy kicsi, de hasznos frissítést jelentett be a Proton Experimental számára, amely további játékproblémákat javít. Június 14-én a Proton Experimental javításokat kapott, hogy az Aura: Fate of the Ages és a New World is működjön.

A változtatások:

  • Játszhatóvá vált játékok: Propnight, Combat Mission Battle for Normandy, Bloodrayne Terminal Cut 1/2, Breakout 13, Murasaki Tsurugi, PooShooter: Toilet Invaders, Purgo Box, Olympia Rising, Summoners War: Chronicles, Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, Minecraft Legends, Company of Heroes: Battle of Crete, STRANGER OF PARADISE FINAL FANTASY ORIGIN, Gunfire: Reborn, Super Bomberman R, The Lord of the Rings: Gollum, 21st Century Basketball, Oddworld: Stranger's Wrath HD.
  • Javítva, hogy a New World nem indult el a legutóbbi játékfrissítés után.
  • Javítva, hogy az Aura: Fate of the Ages néhány hangjelzést kihagyott.
  • Az nvapi további játékokkal tud működni már: Chernobylite Enhanced Edition, Dead Space (Remake), Forspoken, Forza Horizon 5, Hi-Fi Rush, Marvel's Avengers, Monster Hunter Rise, Need For Speed Unbound, Nioh 2, Propnight, Redfall, Returnal, Sackboy: A Big Adventure, SCP: 5K, Scum, The Last Of Us Part I, Watch Dogs Legion, Atomic Heart, Baldur's Gate 3, Demonologist, Icarus, Layers of Fear, Severed Steel, Showgunners, Strayed Lights, Voidtrain, Warhammer 40,000: Darktide.

Bővebb lista a ProtonDB oldalán.

A teljesítmény minden beállítással maximálisra feltekerve 1080p-n is nagyon jónak tűnik, összességében nagyon sima a játék futása.

Proton Experimental engedélyezése

  1. Nyissa meg a Steam alkalmazás beállításait, amely a „View” menü „Settings” almenüjében található.
  2. A „Steam Play” lapon találja a a Steam Play-jel kapcsolatos beállításokat. A Steam Play engedélyezéséhez jelölje be az „Enable Steam Play for supported titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  3. A Steam Play engedélyezéséhez az összes elérhető játékhoz jelölje be az „Enable Steam Play for all other titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott és a nem támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  4. Ebben az esetben a „Run other titles with” legördülő menüből kiválasztható, hogy a Steam melyik Proton verzióval kísérelje meg az alkalmazás futtatást. Állítsa be a „Proton Experimental” lehetőséget.

(változásnapló)