Egy nap, ami csak a rendszergazdákról szól: július 14-én SYSADMINDAY!

kami911 képe

Idén már 14. alkalommal rendezi meg itthon is a rendszergazdák világnapját a HWSW informatikai kiadó. A péntek délután kezdődő esemény változatos programmal vár benneteket. Öt szakmai előadásra van kilátás, majd Beliczai Balázs stand-up comedyje következik. A hagyományoknak megfelelően a tombola sem maradhat el, a standokon pedig ügyességi játékok és IT-kvízek fogadnak. Idén IT security témában lesz 4 remek előadás az eseményen, ahol a modern fejlesztői környezetek biztonságától kezdve, a biztonságos on-premise Kuberenetes telepítéseken át, kiberbiztonsági esemény felhős környezetben történő kezeléséig és az EU új kiberbiztonsági irányelvéig elég sok mindenről szó lesz.

Céljuk, hogy az előző rendezvények sikerén felbuzdulva az informatikai infrastruktúra üzemeltetőinek a kedvében járjunk, felhívjuk a figyelmet munkájuk fontosságára, hogy romboljuk a mindennapokban róluk kialakult káros és alaptalan sztereotípiákat. Nem titkolt céljuk az sem, hogy a cégek felismerjék milyen fontos célcsoport a rendszeradminisztrátor, hiszen igen jelentős döntéshozó és döntés-előkészítő potenciállal rendelkeznek mind a KKV, mind a nagyvállalati szegmensben.

További információk >

Regisztráció

A rendezvényre július 9-ig lehet regisztrálni 3175 forintos áron (2500 forint + áfa). A belépő lefogyasztható, tartalmaz két sört (opcionálisan üdítőt és fröccsöt) és egy virslis étkezést.

Regisztrálok

A rendszeradminisztrátorok - ahogy itthon hívják őket, rendszergazdák vagy IT-üzemeltetők - gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuk gyakran alulértékelt, cégen, illetve a mindennapokon belül pedig alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowdból is kiderül.

A hazai SYSADMINDAY-en évről évre több szakember vesz részt, míg az első rendezés alkalmával 100-an látogattak ki a rendezvényre, addig az elmúlt években már 5-600 vendégük volt. A korábbi rendezvényeken készült képek az alábbi linken tekinthetők meg.

Dicsőségfal

Az oldal közepén látható dicsőségfalra azok a cégek kerülnek fel, amelyek csatlakoznak hozzánk a SYSADMINDAY ünneplésében, befizetik és elengedik rendszergazdáikat a rendezvényre.

Ami picit más

A rendszergazdák világnapját hagyományosan július utolsó péntekjén rendezik. Ez a „mozgó” dátum hazai viszonylatban nem túl szerencsés, mert a szabadságolások többsége a július utolsó hetében kezdődik, ráadásul a nagy nyári záporoknak is ekkor van szezonja. Ezek kivédésére a hazai SYSADMINDAY-en néhány éve elszakadt a hivatalos időponttól, és a rendezvényt a fenti időszak előtt tartják meg. Így lett az idei dátum a hivatalos július 30. helyett július 14.

A rendezvényről

Az idei SYSADMINDAY is érintésmentes fizetéssel, szellős, több hektáros parkban a Duna parton, a Budapest Garden területén várja a résztvevőket!

Cím: 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

Az előzetes program 2 héten belül elérhető lesz. Kezdés várhatóan 2023. július 14-én, pénteken, délután 15 órától.

A rendszeradminisztrátorok és IT-üzemeltetők elismeréséért több mint 20 éve küzd a sysadminday.com. Kezdeményezésükre minden év júliusának utolsó péntekén világszerte megtartják a világ IT-közösségében méltán népszerű rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napját. A hazai SYSADMINDAY a nagy nyári szabadságolásokhoz idomulva, a hivatalos dátumhoz képest némileg előbb, július 14-én várja a látogatókat.
Ha még nem voltál, nézd meg a tavalyi rendezvény képeit!