Van egy Opera One

kami911 képe

Az Opera bejelentette a frissített, áttervezett böngészőjének, az Opera One-nak az előzetes verzióját, amely az év későbbi részében tervezi felváltani a Windows, a MacOS és a Linux operációs rendszerekre tervezett, jelenlegi fő böngészőjét. Az Opera One teljesen új, moduláris felépítéssel rendelkezik, amely a böngésző használatának új formáját nyújtja, és még intuitívabb élményt biztosít az felhasználók számára.

Az Opera One egy olyan böngésző, amely az első Chromium-alapú böngésző, amely többszálas compositor rendelkezik, ettől a fejlesztők a felhasználói felület gyorsabb működését és a tartalmak gyorsabb megjelenítés várják a fejleszők. Az Opera One új funkciót is bevezet, az úgynevezett Tab Islandsot (Lapszigetek), amely egy intuitívabb és új módja a lapok kezelésének és velük való interakciónak.

A böngésző új, moduláris tervezési filozófiája lehetővé teszi, hogy a böngésző az idő múlásával egyre erősebbé és funkció gazdagabbá váljon, és készen álljon a generatív AI alapú jövőre. Az új design minden elemét alaposan értékelték a relevancia szempontjából, és az Opera One tiszta, letisztult kinézetet kapott. Az új verzióban alapértelmezetten bekapcsolva vannak a ChatGPT, ChatSonic és az új AI Prompts funkciók is.

A Tab Islands (Lapszigetek) egy olyan funkció, amely sima és intuitív élményt biztosít azok számára, akik sok lapot használnak egyszerre. A böngészőkben meglévő lapok általában nehézséget okoznak a felhasználók számára, ha egyszerre több feladattal szeretnének foglalkozni. Az Opera One új funkciója a Tab Islands, egy más módja annak, hogy a hasonló témájú lapok csoportokba rendeződjenek, így a felhasználók egyszerűen megkülönböztethetik az általuk használt témaköröket.

Az Opera One egyéb funkciókkal is rendelkezik, amelyeket a közeljövőben bevezetnek, és amelyek további változásokat hoznak majd a böngészési élmény terén. Az Opera egyre inkább készen áll arra, hogy vezető szerepet vállaljon az AI alapú technológiák terén. A fejlesztő azt ígéri, hogy az Opera One a böngészési élmény új szintjét nyújtja majd.

Az Opera One a legújabb verziója a böngészők között, amelynek Multithreaded Compositor funkciója segítségével gyorsabb és simább felhasználói felületet kínál. Az Opera One az első Chromium-alapú böngésző, amely a felhasználói felületet olyan módon kezeli, hogy a böngészés még élvezetesebbé váljon. Az új Moduláris Design Elvekkel együtt az Opera lehetővé teszi az új funkciók bevezetését, és lehetővé teszi a cég számára, hogy megkülönböztessen magát más Chromium-alapú böngészőktől.

Ti kipróbálnátok, vagy megvan már a számotokra legjobb böngésző?

Letöltés

Az új Opera One, kipróbálásra szánt verziója letölthető innen Linux-ra, Mac-ra és Windows-ra.

Videók

Az Operáról

Az Opera egy webes innovátor, amely már több mint 25 éve épít a fejlődésre, ami az Opera webböngészővel kezdődött. Az Opera márkáját és elkötelezett felhasználói bázisát felhasználva az Opera olyan új termékeket és szolgáltatásokat fejleszt, amelyek jobb internetes élményt keresnek az emberek számára. Az Opera PC és mobil webböngészői, a tartalomfelfedezési platform Opera News, valamint azok az alkalmazások, amelyeket a játékhoz, a Web3-hoz és az e-kereskedelemhez szenteltek, már több százmillió aktív és elkötelezett felhasználó bizalmát élvezik. Az Opera központja Osloban, Norvégiában található, és a NASDAQ tőzsdén a OPRA rövidítéssel jegyzik.

Hozzászólások

Persze hogy teszek vele egy próbát

amúgy is kb. 15 éve Operázok, ez az elsődleges böngészőm minden platformon.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

hiba a frissítéskor

Az automatikus frissítéskezelő az Operát nem tudta frissíteni azzal a megjegyzéssel, hogy a cím nem található.

A honlapjukon talált tároló beállítás végrehajtásakor eltérő tároló megnevezést kaptam:
deb [signed-by=/usr/share/keyrings/opera-browser.gpg] https://deb.opera.com/opera-stable/ stable non-free
ami abban tér el a korábbitól, hogy nincs a végén ez:
#Opera Browser (final releases)

Ezzel a változtatással lefutott a frissítés.
Azonban beíródott a korábbi hosszabb változtatás is a tárolók listájára, és a telepítési rendszer hibát jelez. De működik.

Régebben használtam az Operát minden gond nélkül. Azután sokáig csak a Firefoxot. De gyanús manipulációkat véltem a Google részéről benne. Ezért mintegy fél éve újra Operáznék is. Azonban belőle nem tudok belépni a facebookba. Sem frissítés előtt, sem utána. Azt mondja, hibás a bejelentkezés, míg Firefox-ból ugyanúgy (azaz nemcsak az elmentett adatokkal) működik.

Előzetes köszönetel

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Gyanús manipulációk?

#2 Ha nem tudsz belépni arra az oldalra, töröld a rá vonatkozó mentett bejelentkezési adatokat, meg a sütiket, és próbáld meg úgy.

Ami pedig a Firefoxban gyanúsan tevékenykedő Google-t illeti, nem kell a Google-t használnod. Jó ideig nem is volt alapértelmezett keresőmotor. Kézzel kellett hozzáadni. Akkor sokan azt reklamálták, hogy nem tudják hozzáadni.
Te viszont eltávolíthatod, ha akarod.
Vehetsz Huawei telefont, (az volt a legjobb telefonom), és azon nem lesz semmilyen Google manipuláció.

De ha úgy gondolod, hogy a Google csak az Firefoxban tevékenykedik, és az Operában nem, akkor szerintem tévedsz.
Ha a Google-lal keresel, vagy ha valamelyik Google alkalmazást használod, akkor beengedted a gépedre, sőt a hálószobádba is. Megnézheted, hogy milyen adatokat tárol rólad.

Próbáld ki bármelyik böngészőben, ahol a Google keresőmotort használod, és keress rá valami olyan termékre, amit mostanában nem kerestél.
Mondjuk írd be azt, hogy "fűnyíró árak". Azután kattints a találatok közül néhányra.
És figyeld majd meg, hogy holnaptól bármilyen oldalt nyitsz meg, fűnyíró reklámokat találsz majd rajta.
Ez már neked gyanús tevékenység? Mert ezt te engedélyezted, amikor elfogadtad a Gugli szabályzatát.

 

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
tothbela48 képe

Gyanús manipulációk?

#2.1 Itt láttam igazoltnak a gyanúmat,

Androidos telefonról olvasom a Google híreket, ami telefonon természetesen a Gmail van telepítve. Ami hírt később alaposabban körül akarok járni, annak a linkjét a Gmail-ből megosztom egy kúlső postafiókomba. Ami energetikai és klímahisztériás téma (én ebben utazom) azt spam megjegyzéssel küldi el, azaz, ha nem vagyok figyelmes, nem találom meg.

Kevésbé alátámasztottan, de a fenti témákban úgy tűnik nem vagy spamként mennek el a leveleim. Akár Gmail-ből küldöm, akár máshonnan, de Gmail-es címre.

A kínai hardverek, szoftverek használatát pedig rendkívül kényelmetlenné teszi az internet. Feltételezem, ugyancsak Google befolyással.

Figyelmedért köszönettel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Gyanús manipulációk?

#2.1.1 Amikor elfogadtad a felhasználói feltételeket, akkor el is olvashattad volna, és akkor nem gyanú lenne, hanem bizonyosság.
Ha elmulasztottad, nincs nagy baj, pótolhatod!

Itt ír a Google a Személyre szabott hirdetésről, ami felkeltette a gyanúdat:
https://support.google.com/adspolicy/answer/143465?hl=hu

De a Google neked is segít, hogy a vállalkozásod személyre szabott hirdetéseket tudjon elhelyezni. Erről meg itt írnak:
https://ads.google.com/intl/hu_hu/getstarted/how-it-works/?subid=hu-hu-h...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

Gyanús manipulációk?

#2.1.1.1 Hát akkor Heuréka!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
tothbela48 képe

Nyikorog az Opera telepítés

Az eddigi megszólalásaim  a 100-as stabil verzióval kapcsolatosak voltak.

Letöltöttem a 102-es verziójú deb csomagot a kami911 bejegyzésének a linkjéről, telepítéskor ezt az üzenetet kaptam:

Nem kezelhető hiba történt

Úgy tűnik, programhiba van az aptdaemonban, a szoftverek telepítését és eltávolítását, valamint más csomagkezelési műveletek végrehajtását lehetővé tevő szoftverben.
Részletek:
org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Nem érkezett válasz. A lehetséges okok a következők: a távoli alkalmazás nem küldött választ, az üzenetbusz biztonsági házirendje blokkolta a választ, lejárt a válaszidőkorlát, vagy megszakadt a hálózati kapcsolat.

???

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nyikorog az Opera telepítése

#3 Nekem a GDebi simán feltette, próbáld meg azzal. (A folyamat közben jött egy ablak, ahol kaptam egy kérdést, akarom-e, hogy a rendszer többi frissítésével együtt frissüljön az Opera? Itt természetesen kellett azért egy gombot nyomni, hogy tovább menjen.)
Kipróbáltam, el is indult. Most visszaállítom a rendszert. :-)

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
tothbela48 képe

Nyikorog az Opera telepítése

#3.1 Nagyon köszönöm csuhas32. Működött..

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve