Megérkezett a Clonezilla Live 3.0.2

kami911 képe

A Clonezilla Live 3.0.2 a legújabb Linux 6.0.6-os kernelre épül, hogy jobb hardvertámogatást nyújtson a felhasználóknak. Az alapul szolgáló GNU/Linux operációs rendszert frissítették. A rendszer része a 2022. november 3-i Debian Sid csomagtárolóra épül.

Újdonságok

  • Az alapul szolgáló GNU/Linux operációs rendszert frissítették. Ez a kiadás a Debian Sid repository-n alapul (2022. november 3-i állapot szerint).
  • A Linux kernel frissült a 6.0.6-2-es verzióra.
  • A nyelvi fájlok frissültek.
  • A "-k0" és "-k1" opciók megjelenítése a helyreállítási műveletben a kezdő üzemmódban az ocs-onthefly-ban.
  • Az ufw csomag beépítése az éles rendszerbe.
  • A glances szolgáltatás kikapcsolása az éles rendszerben.
  • Az „-sfs” opció hozzáadása a párbeszédpanel menüjéhez.

A Clonezilla a True Image® vagy a Norton Ghost® programhoz hasonló partíció- és lemezkép készítő és klónozó program. Segít a rendszer telepítésében, a teljes gép biztonsági mentésben és a helyreállításban. A Clonezilla három típusa érhető el:

A Clonezilla live egyetlen gép mentésére és visszaállítására alkalmas. Míg a Clonezilla Lite Server vagy SE a tömeges telepítésre való, sok (több mint 40!) számítógépet tud egyszerre klónozni. A Clonezilla csak a merevlemezen használt blokkokat menti és állítja vissza. Ez növeli a klónozás hatékonyságát. Néhány csúcskategóriás hardverrel egy 42 csomópontos fürtben 8 GB/perc sebességű multicast helyreállításról számoltak be.

További részletek a Clonezilláról

A Clonezilla Live 3.0.1-es kiadása a 2022. június 22-i Debian Sid tárolón alapul, és frissített nyelvi fordításokat tartalmaz. Letölthető már most a hivatalos weboldalról vagy az alábbi közvetlen letöltési linkekre kattintva: