Boldog 29. születésnapot, Debian!

kami911 képe

2022. augusztus 16-án volt Debian 29. születésnapja. Kedvenc operációs rendszerünk a közös munka eredménye. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a 29 év alatt, és boldog születésnapot a Debiannak!

A mai nap arra is lehetőséget ad, hogy elkezdjétek vagy folytassátok a Debianhoz való hozzájárulásotokat. Például megnézheted a Debian-csapatok listáját, telepítheted a how-can-i-help csomagot, és megnézheted, hogy van-e olyan hiba valamelyik általad használt szoftverben, amelynek javításában segíthetsz, elkezdheted megtervezni a következő kiadáshoz szükséges műveket, apró tippeket adhatsz a Debian gépedre történő telepítéshez a https://wiki.debian.org/InstallingDebianOn/ wiki oldalainkon, vagy egy Debian live image-et rakhatsz egy USB-memóriába, és odaadhatod egy olyan embernek a közeledben, aki még nem fedezte fel a Debian-t.

A Debian-t 1993-ban Ian Murdock indította, mint egy olyan új disztribúció, ami szabadon készül, a Linux és a GNU szellemében. A Debian-t gondosan és lelkiismeretesen szerették volna összerakni és hasonló módon karbantartni és támogatni. Szabad szoftver fejlesztők egy kicsi és jól szerezett csoportjaként indult és folyamatosan nőve fejlődött a fejlesztők és felhasználók jól szervezett közösségévé. Itt megtalálod a részletes történetet..

A Debian szerte a világon több ezer, a saját idejét feláldozó önkéntes fejlesztő közreműködésével jött létre. Néhányan a fejlesztők közül már találkoztak személyesen. A kommunikáció elsődlegesen e-mail-en keresztül (a levelező listák megtalálhatóak a lists.debian.org oldalon) és IRC-n (#debian csatorna az irc.debian.org-on) zajlik

 

 

  •  

Hozzászólások