Meglepő fordulat: Lennart Poettering távozott a RedHat-tól

kami911 képe

Nagy meglepetésre a systemd vezető fejlesztője, Lennart Poettering, aki a PulseAudio és az Avahi létrehozását is vezette, valamint termékeny szabad szoftveres közreműködő volt, a hírek szerint elhagyta a Red Hatot.

Lennart Poettering az elmúlt nagyjából másfél évtizedben, amíg a Red Hat alkalmazásában állt, óriási mértékben járult hozzá a Linux/open-source ökoszisztémához, különösen a PulseAudio és a systemd fejlesztésével. Lennartnak nagy szerepe volt a modern Linux desktop kialakításában. Ezért eléggé meglepő, hogy ma egy Red Hat-os forrásból értesültünk arról, hogy Lennart már nem dolgozik a vállalatnál.

– írja a Phoronix.

Eddig úgy tűnik, hogy nem történt nyilvános bejelentés, de a forrás szerint állítólag törölték a Red Hat belső alkalmazotti adatbázisából. Tegnap Lennart a nyilvános Fedora devel levelezési listán azt nyilatkozta, hogy mostanra létrehozott egy személyes Red Hat Bugzilla fiókot a Fedora-hozzájárulásaihoz, miután a hibajelentésekben felmerült és a levelezési listán felvetették, hogy Lennart Red Hat fiókja le van tiltva.

Továbbra is aktív a systemd világában, a mai nappal is küldött be új kódoka. Érdekes lesz látni, hova kerül, vagy a következő lépéseit Lennart Poettering-nek a hatalmas Linux ökoszisztéma szakértelmével és a systemd irányvonalának meghatározó szerepével.