Megjelent az Audacious 4.2-es verziója

kami911 képe

Majdnem fél év telt el azóta, hogy az Audacious 4.1 frissítő kiadásként látta meg a napvilágot. Az a verzió, egy évvel a nagy újdonságokat, többek között a Qt 5 támogatást nyújtó 4.0-s verzió után jelent meg.

Az Audacious 4.2-es verziója olyan új funkciókkal érkezik, mint például az Ogg FLAC streamek kezdeti támogatása, valamint egy beépített sötét téma, amely a Qt Fusion stílusát használja. A beépített fallback ikonoknak új, sötét téma-barát változata is érkezett ebbe a kiadásba.

Ez a kiadás a Winamp felületi megjelenítést is javítja Qt módban. Ez a verzió új „Keresés és kiválasztás” és „Ugrás a dalra” párbeszédablakokkal érkezett, és javítja a lejátszási listák fájlnév alapján történő importálását. Az importált lejátszási lista fájlnevének előválasztási lehetőségével bővült exportáláskor.

Ezen kívül az Audacious 4.2 hozzáad egy formázó szintaxist, amely lehetővé teszi a dal címének csonkolását, javít néhány FluidSynth-beállítást, javítja az MKV-fájlok támogatását, hogy a mappa megnyitásakor többé ne hagyja ki ezeket a fájlokat, kijavít több hibát a Winamp kezelőfelületén, és támogatja a legújabb FFmpeg 5.0 multimédia keretrendszert.

Az Audacious 4.2-es kiadásáról további információkat megtudhat a kiadási megjegyzésekből és telepítheti is Flatpak alkalmazáskénta Flathub-ról.

Telepítés PPA csomagtárolóból

A legújabb Audacious kiadása telepíthető csomagtárolóból a következő PPA csomagtároló hozzáadásával Szoftverforrások alkalmazásban:

ppa:ubuntuhandbook1/apps

Ezek után mentse el a beállítást és a „Szoftverkezelő” programban a keresés mezőbe írja be: „audacious”, majd az „audacious” csomag telepítése, vagy pedig futtassa terminálban a következő parancssort:

sudo apt install audacious

A teljes parancssori telepítéshez a terminálban írja be a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntuhandbook1/apps
sudo apt update
sudo apt install audacious

Az LMDE 4 Debian-alapú, itt a PPA nem használható. Debian rendszeren forrásból lefordíthatóak a szükséges komponensek (audacious, audacious-plugins).

https://audacious-media-player.org/download

A telepített vagy a leforgatott alkalmazásban kiválasztható a GTK felület is, ami a Cinnamon, MATE, Xfce felülethez a legjobban illeszkedik.

(Forrás)