Steam Deck: Újabb frissítési videót készítettek!

kami911 képe

Eltelt pár hónap, mióta kiadtuk a Steam Decket, és lehidaltunk az általunk látott izgatottságtól, ahogy egyre több vásárló kapja meg a Steam Deckjét, és osztja meg benyomásait. A csapat imádta a képeket és videókat arról, hol és hogyan használjátok a Steam Decket, hogyan szabtátok testre azt, és mit játszotok rajta. Jöhetnek még!

Mindeközben mi folyamatosan haladunk végig a javítandó hibákat és hozzáadandó funkciókat tartalmazó listánkon. Figyelmet fordítottunk a vásárlóinkra is, és az elmúlt pár hónapban jó néhány frissítés közvetlenül az ő visszajelzéseiknek volt köszönhető. Kérjük, ezeket is küldjétek továbbra is! Itt egy gyors áttekintés arról, mit adtunk ki a legutóbbi videós híradásunk óta, köztük a múlt héten megjelent nagy frissítéssel.

Zároló képernyő

A zároló képernyő olyan funkció, aminek a hozzáadását nagyon sokan kérték a vállalaton kívül és belül egyaránt. A játékosok mostantól az érintőképernyő vagy a vezérlés használatával adhatják meg a PIN-jüket, és beállíthatják a zároló képernyő felébresztéskor, indításkor, belépéskor, illetve Asztal módra váltáskor való megjelenését. Úgy gondoljuk, ez egy kicsivel nagyobb megnyugvást nyújt majd az embereknek, különösen a folyton nyúlkálós gyerekek vagy testvérek körül.

Billentyűzetek

A Steam Deck képernyő-billentyűzete egyre jobbá válik. Nemrégiben több lokalizált billentyűzetet is hozzáadtunk, és jelenleg összesen 26 nyelv és elrendezés támogatott. A játékosok egyszerre több billentyűzetet engedélyezhetnek, és a billentyűzet új földgömb billentyűjével válthatnak közöttük. A kínai, japán és koreai billentyűzeteken még folynak a munkálatok, de hamarosan azok is várhatók.

Teljesítmények

A Teljesítmények oldal frissítést kapott a Steam Deckhez, gyorsabbá téve a betöltést és könnyebbé a navigálást. A játékosok válthatnak a saját és a globális statisztikák között, vagy használhatják az új lenyíló menüt saját teljesítményeik összehasonlítására bármely, a játékot szintén játszó barátéval.

Több ablak támogatása

A Steam Deck mostantól támogatja a több ablakot használó játékokat és alkalmazásokat. Csak nyomd meg játék közben a Steam gombot, és a játékon belüli átfedésen mostantól van egy új lehetőség az aktív ablakok közti váltáshoz. Ez különösen olyan játékoknál és alkalmazásoknál hasznos, melyeknek több ablaka is lehet, mint például webböngészők, vagy indítóalkalmazással rendelkező játékok.

Külső megjelenítő

Tovább folynak a munkálatok a Steam Deck még több külső USB-C-dokkolóval való kompatibilissá tételén, valamint a kezelőfelület összehangolásán különböző méretű monitorokkal. Most adtunk ki egy frissítést, amely a kezelőfelületet külső megjelenítőn mostantól 1280 x 800-as virtuális felbontásra méretezi, és továbbra is dolgozunk a külső megjelenítő támogatásának jobbá tételén.

Alkalmazásonkénti teljesítményprofilok

Azon játékosok számára, akik szeretik testre szabni az élményüket, a Steam Deck egy csomó beépített funkcióval rendelkezik olyan beállítások igazításához, mint a képkockaszám (és hamarosan a frissítési frekvencia), a TDP és sok más. Nemrég hozzáadtuk a beállítások játékonkénti vagy alkalmazásonkénti mentésének lehetőségét, így a játékosoknak nem kell manuálisan beállításokat váltaniuk a játékok között. Ez működik mind a Steames, mind a parancsikonokként hozzáadott nem Steames játékok esetében.

Offline mód

Az offline módra is fordítottunk némi figyelmet a legutóbbi frissítésben: sokkal gyorsabban lehet be- és kilépni az offline módból, könnyebb hozzáférni, és rengeteg, csak offline módban felbukkanó hiba lett kiiktatva.

Remote Play

A Steam Deckes Remote Play is kapott némi igencsak szükséges frissítést, mint például a rendszergombok vártnak megfelelő működésűvé tétele, kezelőfelületen belüli lehetőség a továbbítás leállításához, és a továbbított játékok hozzáadása a „Nemrég játszott” listához a Kezdőoldalon.

Remote Play Together

A Remote Play Together (csatlakozz valaki más játékához úgy, mintha mellette ülnél a kanapén, csak virtuálisan) mostantól teljesen működőképes a Steam Decken. Ebbe beletartozik mind a Remote Play Together játékmenetek házigazdaként indítása, mind az azokhoz csatlakozás is.

Frissített ventilátorviselkedés

A Steam Deck mostantól egy új, operációs rendszer által vezérelt ventilátor-üzemgörbével rendelkezik, ami azt jelenti, hogy okosabb, érzékenyebb és alacsony igényű helyzetekben sokkal csendesebb. És azok, akik jobban szeretik a régi ventilátorviselkedést, bármikor visszakapcsolhatják azt a Beállítások > Rendszer menüpontban. Továbbra is dolgozunk a fejlesztéseken, szóval mondjátok el, mit gondoltok.

Állítható frissítési frekvencia

A játék közbeni képfrissítési frekvencia mostantól menet közben bármilyen értékre állítható 40–60 Hz között. Ez a funkció gyökeres változást hoz a tökéletes egyensúly megtalálásában képfrissítés, játékminőség és akku-élettartam között. És ez persze játékonként beállítható és menthető.

Még több operációs rendszer frissítés

Van egy csomó más, operációs rendszer szintű frissítésünk, köztük a nagyobb maximális hangszóróhangerő, a játékokhoz választható több belső képfelbontás-lehetőség, a microSD-kártyák gyorsformázása és sok más.

SD-kártya támogatás

A csapat sokat dolgozott az SD-kártyák működésén is, például a rendszerindító eszközként használhatóságukon, a formázási idők javításán, és egy ellenőrzés hozzáadásán, ami formázás előtt észleli az esetlegesen hamisított SD-kártyákat.

Windows támogatás

Az elmúlt pár hónapban ki lett adva néhány fontos frissítés, jobb élménnyé téve a Windowst a Steam Decken azoknak, akik ezt az utat szeretnék választani. Kiadtunk egy frissítést, ami fTPM-támogatást adott hozzá, lehetővé téve a Windows 11 telepítését. És most adtunk ki hangillesztőprogramokat is a Windows 10-hez és 11-hez; itt megtalálsz minden információt.

És egyebek

Temérdek más változtatás és javítás érkezett a Steam Deckhez, mint a Steam hardverfelmérés hozzáadása, a gigantikus Steam Könyvtárral rendelkező vásárlók életének megkönnyítése, a kitűzött értesítések hozzáadása bizonyos értesítéstípusokhoz, egy csomó frissítés a játékvezérlő-konfigurálóhoz, és rengeteg más minőségbeli javítás. Mindezen változásokról, és még sok másikról a részletes frissítésjegyzékekben olvashatsz.

Deck Verified

Végül, egy gyors hír a Deck Verified programról: nemrég átléptük a 3000 Steam Decken Játszható és Ellenőrzött játékot.
Továbbra is állandó tempóban teszteljük az új megjelenéseket és a régebbi játékokat, miközben az alapul szolgáló technológián is dolgozunk. A csapat nemrég adta ki a Proton-7.0-2-t, sok játékhoz adva és továbbfejlesztve a támogatást, és már keményen dolgozik a 7.0-3-on.
A játéktámogatásról szólva, fontos kihangsúlyozni, hogy a katalógusszerte látott kompatibilitás nem csak a mi itteni munkánknak, de a fejlesztők által tett hihetetlen erőfeszítéseknek is köszönhető. A Decken a felhasználói játékidő alapján rendezve az elmúlt hónap legjobb tíz játéka mind Ellenőrzött, de ez csak az iparágon belüli munkának köszönhető: a tíz játékból négy korábban Nem támogatott vagy Játszható volt, és még mindig az lenne anélkül a munka nélkül, amit a fejlesztők végeznek az élmény javításán a Deck vásárlók számára. Bár itt e játékokat emeltük ki, ugyanez a munka zajlik mindenfelé a Steam óriási katalógusában.

(forrás)