További támogatott BattlEye címek a friss Proton Experimental-ban

kami911 képe

Szeretnél a legújabb játékokkal játszani Linuxon? Most már megteheted. Újabb frissítés érkezett a Proton Experimental-hoz. Mi az a Steam Play és a Proton? Tekintsd meg a súgóban a Steam bejegyzést.

  • Mount & Blade II: Bannerlord
  • ARK: Survival Evolved
  • Arma 3
  • DayZ (ne a launcher-rel indítsd, hanem a Steam által kínált második lehetőséggel)
  • Unturned
  • Planetside 2 (használd a „--disable-gpu” indítási beállítást, különben a launcher csak egy fekete ablakot jelenít meg)

Ezek a játékok is csatlakoztak a népes listához, amely játékokat működésre lehet bírni: Forza Horizon 5, Assassin's Creed, DEATHLOOP, Mass Effect Legendary Edition, Monster Boy and the Cursed Kingdom, GreedFall, Eve Online, Nickelodeon All-Star Brawl, Game Dev Tycoon, Mafia II (Classic), Disgaea 4 Complete+, Ghostbusters: The Video Game Remastered, Age of Empires 4 és Marvel's Guardian of the Galaxy (AMD GPU-k).

Bővebb lista a ProtonDB oldalán.

A teljesítmény minden beállítással maximálisra feltekerve 1080p-n is nagyon jónak tűnik, összességében nagyon sima a játék futása.

Proton Experimental engedélyezése

  1. Nyissa meg a Steam alkalmazás beállításait, amely a „View” menü „Settings” almenüjében található.
  2. A „Steam Play” lapon találja a a Steam Play-jel kapcsolatos beállításokat. A Steam Play engedélyezéséhez jelölje be az „Enable Steam Play for supported titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  3. A Steam Play engedélyezéséhez az összes elérhető játékhoz jelölje be az „Enable Steam Play for all other titles” jelölőnégyzetet. Ezzel a támogatott és a nem támogatott Windows-on futó játékok elérhetőek lesznek a Linux alatt is.
  4. Ebben az esetben a „Run other titles with” legördülő menüből kiválasztható, hogy a Steam melyik Proton verzióval kísérelje meg az alkalmazás futtatást. Állítsa be a „Proton Experimental” lehetőséget.

(forrás, forrás, forrás, változásnapló)