Tesztelhető a LibreOffice 7.3 Béta1

kami911 képe

A LibreOffice 7.3 Béta éppen az imént jelent meg, amely a következő nagy lépés a nyílt forráskódú irodai programcsomag jövő év elején esedékes következő kiadása felé.

A szokásos módon a következő LibreOffice kiadás februárban várható. A LibreOffice 7.3 csapata számos további változtatáson dolgozik. Továbbra is bizonyítja, hogy a termék a Microsoft Office alternatívája. A LibreOffice 7.3-hoz tervezett változtatásai közül néhány:

  • A LibreOffice Writer mostantól lehetővé teszi a hiperhivatkozások csatolását az alakzatokhoz.
  • Különböző fejlesztések a Writeren belüli változások nyomon követésére.
  • Gyorsabb működés a Microsoft DOX fájlok megnyitásakor, valamint a nagy RTL dokumentumok gyorsabb betöltése. Eközben a PDF-exportálás is gyorsabb lesz néhány összetett dokumentum esetében.
  • A Calc is teljesítményjavulást hoz az XLSM és XLSX fájlok kezelésével kapcsolatban. A nagyméretű diagramok beszúrása is gyorsabb.
  • A Calc táblázatkezelő programban bevezetésre került a Bash-szerű automatikus kitöltés.
  • A LibreOffice Impress számára új felsorolás mód szerkesztési viselkedés lett bevezetve.
  • Különböző importálási fejlesztések a DOCX, XLSX, OOXML és PPTX fájlformátumoknál.
  • Kezdeti Qt6 portolási munka.

A LibreOffice 7.3 fejlesztési ciklusának eddigi változásairól bővebb információt az előzetes kiadási megjegyzésekben talál. A kiadás ütemterve itt található. 1199 beküldött kódrészlet és 205 lezárt hibajegy a kiadás mérlege - eddig.

Akik segíteni szeretnének a tesztelésben, a LibreOffice 7.3 béta állapot build-je elérhető ezen a letöltési hivatkozáson, ahol számos platformra elérhető binárisok állnak rendelkezésre.

(forrás)

Hozzászólások

Clipboard probléma

Szia kami911, úgy tudom, hogy te is közreműködsz a LibreOffice-ban valamilyen módon.

Kérésem lenne! Pár évvel ezelőtt volt egy rettenetesen bosszantó dolog a LO-ban: ha a vágólapra tettem valamit, és bezártam a LO-t, a vágólap tartalma eltűnt. Magyarul, csak úgy tudtam a LO-ból átmásolni valamit egy másik programba, ha előbb nem zártam be a LO-t. Nagyon idegesítő volt, de szerencsére egy újabb kiadásban orvosolták ezt. Eltelt 2-3 év, és most megint visszatért ez a bosszantó baromság a 7.1.7.2 verzióban!

Az lenne a kérésem, ha el tudod érni a program fejlesztőit, akkor jelezd feléjük, hogy rendbe kellene tenni ezt a dolgot. Köszönöm!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Clipboard probléma

#1 Ugyan, nem tőlem kéred, de:

If you know LibreOffice fairly well and run into something that may be a bug, but may be just something you don’t understand, you can post a question at LibreOffice Users Mailing List or Ask LibreOffice.
Illetve: https://bugs.documentfoundation.org/
Forrás: https://wiki.documentfoundation.org/QA/BugReport

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Clipboard probléma | ClipIt?

#1 https://linuxmint.hu/comment/49658#comment-49658

No, de egyszerűbb a PPA: https://launchpad.net/~afelinczak/+archive/ubuntu/ppa
Legalábbis, ha nem a Debian-alapú LMDE 4 kiadást használod.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve