Megjelent a Vivaldi 5.0

kami911 képe

A Vivaldi egy ingyenes webböngésző, amelyet a Vivaldi Technologies fejlesztett ki. A Vivaldi böngésző a régi – még Pesto – Opera böngésző funkcióit és szolgáltatásait, valamint a minimalista felhasználói felületét próbálja visszahozni, modernebb a Blink böngészőmotort használó böngésző képében. A böngésző maga zárt forráskódú, ingyenesen használható.

A fejlesztői blog bejelentése alapján:

A konvenciókat nem sajnálva, új, erőteljes formában mutatjuk be a jellegzetes Vivaldi témákat. Mostantól megoszthatja a Témákat – ez egy nagyszerű módja annak, hogy minden nap korlátlan lehetőségeket szabadítson fel az önkifejezéshez.

Ha a funkcióinkról van szó, szeretjük, ha többféle lehetőséggel dolgozhat. Ez alapszabály a Vivaldi-nál. Az Ön adatvédelmét is elsődleges fontosságúnak tartjuk.

Éppen ezért a Vivaldi Fordítás „Translate powered by Lingvanex”, a nagy tech cégek fordítási eszközeinek alternatívája, egy új, beépített Fordítópanelt biztosít – ez az új, kényelmes mód a weboldalak és a kiválasztott szövegek biztonságos és gyors fordítására szolgál. Az egylépéses automatikus fordítási lehetőséggel a webes fordításokat átalakítja, és lehetővé teszi, hogy azonnal, további kattintások nélkül fordítson le szövegrészleteket.

A legtöbb népszerű fordítóeszköz olyan cégektől származik, amelyek adatokat gyűjtenek, de a Vivaldi Translate az Ön adatvédelmét tartja szem előtt. Csak a Vivaldi szerverei vesznek részt, ami azt jelenti, hogy nem kell megosztania az olvasottakat a tech cégek „kíváncsi szemeivel".

 

A Vivaldi Androidon szintén szintet lépett, az új és továbbfejlesztett füles felülettel. A Vivaldi-ban egyedülálló módon a kétszintű lap halmok mostantól mobilokra és táblagépekre is megérkeztek. A táblagépek szerelmesei különösen jól járnak, a karcsú, új dizájn igazi oldalsó panelt is tartalmaz. Az android-os újdonságokról itt tudhat meg többet.

További részletek az új funkciókról

A Vivaldi 5.0 letöltése

Részletes változásnapló

 

 

Hozzászólások