Linux Mint blog havi hírek - 2021. november

kami911 képe

Köszönet mindazoknak, akik támogatják projektünket. Nagyon köszönjük mindenkinek a segítséget és a nagylelkű adományokat.

Most minden figyelmünk a Linux Mint 20.3 BÉTA verziójára összpontosul. Azt tervezzük, hogy idén december elején kiadjuk. Véglegesítjük a fordításokat, a grafikát, és még javításokat és kiigazításokat végzünk, de nagyrészt már majdnem készen áll, hogy beléphessen a QA-ba fázisba.

A 20.3 néhány új funkcióját még nem fedtük fel, de olyan közel vagyunk a kiadáshoz, hogy nem hiszem, hogy sok értelme lenne előzetest adni.

Izgalmas újdonság, hogy a MATE 1.26 és a Flatpak 1.12 visszaportolásra került. A MATE 1.26 újdonságairól itt tudhat meg többet.

Az események az kisalkalmazásban ugyanazt a színt használják, mint a naptár, amelyhez tartoznak, így könnyű nyomon követni a több naptárban lévő eseményeket.

Az kisalkalmazás szinkronizálódik az evolution-data-server kiszolgálóval, így számos online naptárat és alkalmazást támogat. Ha például a GNOME Calendar alkalmazást akarja használni, akkor az azonnal működik. Ha a Google Naptárt szeretné használni, egyszerűen csatlakoztassa az Online fiókoknál, és az is működik. Ha a Thunderbirdöt szeretné használni, telepítsen egy kiegészítőt, hogy integrálja az evolution-data-server kiszolgálóval, és máris működni fog.

A Sticky Notes és a Hypnotix alkalmazások keresési funkcióval gazdagodnak.

És végül, de nem utolsósorban van egy kis ajándék a 20.3-ban, egy vadonatúj alkalmazás. Ezt azonban egyelőre meglepetésként tartom meg. A nevét elárulom, mivel nem túl árulkodó, a neve Thingy.