Ez igen jól fest! Itt a Pinta 1.7.1...

kami911 képe

A Pinta egy ingyenes, nyílt forráskódú egyszerűen használható program rajzoláshoz és képszerkesztéshez. Célja, hogy a felhasználók számára egyszerű, mégis hatékony lehetőséget biztosítson a képek rajzolására és manipulálására Linux-on, Mac-en, Windows-on és BSD-n. A Pinta 1.7.1-es verziója 15 hónappal a nagy 1.7-es kiadás után jelent meg, amelyre 5 évet kellett várni.

Újdonságok

Az új kiadás elsősorban hibajavító frissítés, de néhány új funkciót is tartalmaz, például a vászon vízszintes görgetésének lehetőségét a Shift billentyű lenyomva tartásával, miközben az egérkerékkel görgetünk, vagy a kép nagyításának és kicsinyítésének lehetőségét a Ctrl billentyű lenyomása nélkül.

A Pinta 1.7.1-es kiadása emellett lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az X megnyomásával felcseréljék az elsődleges és másodlagos paletta színeit, valamint hogy a Kiválasztott pixelek mozgatása és a Kijelölés mozgatása eszközökben a nyílbillentyűkkel egyetlen pixellel mozogjanak, és a Kiválasztott pixelek mozgatása eszközzel a Shift billentyűvel történő méretezéskor egységes méretarányra korlátozzák a képet.

Ezen felül az új frissítés bevezet egy felhasználóbarátabb párbeszédablakokat, amikor nem támogatott fájlformátumot próbálnak megnyitni, és frissíti a Névjegy párbeszédpanelt, hogy a felhasználók a hibajelentéshez könnyedén átmásolhassák a verzióinformációkat a vágólapra.

A Pinta 1.7.1 egyéb említésre méltó változtatások között egyértelműsíti a hibaüzeneteket, amikor a felhasználónak nincsenek olvasási vagy írási engedélyei egy fájlhoz, javítja a lapok eszköztárait, hogy a teljes fájl elérési útvonalát is megjelenítse, következetesebbé teszi az azonos parancsikonon osztozó eszközök közötti váltást, és javítja a memóriafoglalási hibák kezelését nagyméretű képek esetén.

Ebben a frissítésben számos hibát javítottunk, hogy javították az automatikus vágás funkciót, a ceruza eszközt, a szöveg eszközt, az alakzat eszközöket, a kijelölt pixelek áthelyezése eszközt, valamint gyógyírt tartogat néhány összeomlást és egyéb bosszúságot okozó hibára. A hibajavításokról további részleteket a teljes kiadási jegyzetben talál.

Letöltés

A Pint 1.7.1 már elérhető és

sudo add-apt-repository ppa:pinta-maintainers/pinta-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install pinta
  • Telepíthető snap csomagformátumból:
sudo snap install pinta