Legyen a neve Elsie!

kami911 képe

A Linux Mint Debian Edition 5 neve „Elsie” lesz. A Elsie név magyar formája nem ismert. A héber Eliseba női névből származtatható az Elizabeth név, amely magyar nyelven Erzsébet. Jelentése: „Isten az én esküvésem”, „Isten a teljesség”, „Isten a tökéletesség”. Az Erzsébetek November 19-én ünneplik névnapjukat (vagy május 5-én és május 24-én, július 4-én és július 8-án, augusztus 24-én, november 5-én, november 14-én, november 17-én és november 25-én is, december 1-én).

Híres Erzsébetek: Pásztor Erzsi, II. Erzsébet brit királynő, Spéter Erzsébet, Árpád-házi Szent Erzsébet, Galgóczi Erzsébet, Szilágyi Erzsébet és az Erzsébet híd.

Becenevei: Erzsike, Erzsa, Erzsó, Erzsóka, Böbe, Böbi, Böbécske, Örzse, Bözsi, Bözsike, Pöre, Pöszi, Pötyi, Csöre, Csöri, Zsóka, Zsike, Liza, Lizi, Betta, Betti.

Kapcsolódó regula: Erzsébet a decembert mutatta meg, ha ugyanis november 19-én esett az eső, akkor enyhe télre lehetett számítani, ha azonban havazott, akkor karácsonykor is esett a hó.

A Linux Mint Debian Edition 5 fejlesztési ciklusa a Debian 11 verzióval kezdődött meg. Kizárólag Cinnamon asztali környezettel érkező rendszer elérhető lesz 64 bites és 32 bites verzióban is.

A Linux Mint Debian Edition 5 a Linux Mint 20.3 megjelenése környékén várható, ami 2021. decemberre tehető.

További hírek érdekességek, az új verzióval kapcsolatban:

Forrás: Wikipédia, Linux Mint Blog, kép