Linux Mint blog havi hírek - 2021. augusztus

Hálás köszönet mindenkinek a támogatásáért és az adományaiért.

Új weboldal

Az új weboldal, amelynek a terve a múlt hónapban került bemutatásra, mostanra 75%-ban elkészült. Az oldalak túlnyomó többségét megírták. A munka a logókkal, a betűkontraszttal és a fennmaradó problémák megoldásával folytatódik.

A projekt előrehaladását a https://github.com/linuxmint/website-wizixo/issues/31 címen követheti.

Még ebben a hónapban telepítjük a szerverünkre, és átállítjuk erre a jelenlegi weboldalunkat.

Grafika

A csapat jelenleg a Linux Mint megjelenésének felülvizsgálatára is összpontosít. Sok apró változtatást vitatnak meg és hajtanak végre az asztal kinézetének javítása érdekében.

A Mint-X stílust kapott az alkalmazáson belüli értesítésekhez, és egy jobb megjelenésű Nemo eszköztárat:

A Mint-Y-t racionalizálják, hogy kevésbé legyen bonyolult és jobban működjön a különböző esetekben:

  • A két különböző (egy világos és egy sötét) címsáv-téma helyett csak egy színt biztosít, amely dinamikusan a kiválasztott vezérlési témához igazítja a színeit.
  • A „sötétebb” változatok, amelyek sötét eszköztárakat kevertek világos ablakokkal, és gyenge kompatibilitással rendelkeztek a mono ikon témákkal, megszűnnek.
  • A Mint-Y Cinnamon téma világos panelt fog biztosítani (bár alapértelmezés szerint továbbra is a Mint-Y-Dark típussal szállítjuk).
  • A téma támogatja a sötét alkalmazásokat.

Ez az utolsó pont abból áll, hogy bizonyos alkalmazások még a világos témában is sötétnek tűnnek. A Linux Mint 20.3-ban kihasználjuk ennek előnyeit, hogy néhány alkalmazást sötét színbe szállítsunk:

  • Celluloid
  • Xviewer
  • Pix
  • Hypnotix
  • GNOME terminál

Mindegyik alkalmazásnak van egy beállítása a beállítási ablakban a sötét üzemmód letiltására/engedélyezésére. Vegye figyelembe, hogy a sötét alkalmazások támogatása a Cinnamon-ban, a Marco-ban (a MATE ablakkezelője) és a Metacity alkalmazással működik, de az Xfwm-mel (amelyet az Xfce alapértelmezés szerint használ) nem.

A Mint-Y ikontémája új emblémákat kapott.

A címsorokat újratervezik. Az Ubuntu alapértelmezett címsora nagyon hasonló a miénkhez, de intuitívabb maximalizálás/maximálás megszüntetése ikonnal és nagyobb gombokkal. Ezt hozzuk a Mint-Y-ban. Az ikon körüli lebegő zóna is nagyobb lesz, hogy könnyebb legyen ezekre a gombokra kattintani, és az árnyékok egységesebben fognak kinézni a CSD és a nem-CSD ablakok között. Végül, de nem utolsósorban jelenleg teszteljük a bezárás gomb ikonja körüli kör eltávolításának ötletét a nem fókuszált ablakokban, hogy a fókuszált ablaknak különösebb megjelenést adjunk, és csökkentsük a kiemelés mennyiségét az asztal többi részén.

Sok más szempontot is felülvizsgálnak, például az emblémákat, a GTK4 támogatást, a színvariációkat, a Nemo oldalsávot, a szimbolikus ikonokat és az asztali hangeseményeket.

DAS Keyboard

Örömmel jelentjük be, hogy a Das Keyboard mostantól a Linux Mint Silver szponzora.

A Das Keyboard egy amerikai cég, amely TKL és teljes méretű mechanikus billentyűzetekre specializálódott. Számos billentyűzetet kínálnak makrókkal, RGB világítással, dupla ABS vagy PBT billentyűzettel, alumínium felső panellel és Cherry MX kapcsolókkal.

Az „intelligens” billentyűzeteik egyedülálló funkcióval rendelkeznek. Lehetővé teszik a billentyűzet RGB-világítását befolyásoló parancsikonok és események konfigurálását. Mi lenne, ha az M billentyű pirosan villogna, amikor e-mailt kap? Mi lenne, ha a számbillentyűi a RAM használat alapján világítanák meg magukat?

A Das Keyboard még API-t is biztosít, így saját appleteket hozhat létre.

A havi 500 dolláros hozzájárulással a Das Keyboard aktívan segíti a projektünket. Ha új billentyűzetet keresel a piacon, nézd meg őket!

(kép)

Hozzászólások

Elkészült az új honlap

#1.1 Kicsit a Manjaro weboldalára emlékeztet. Egyetértek, hogy elég minimalista.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve