A Qualcomm, a Valve, az AMD és mások összefogtak a Wi-Fi Dual Station érdekében

kami911 képe

Wi-Fi Dual Station lett a neve annak a technológiának, amely a késleltetésre érzékeny játékoknál segít a vezeték nélküli kapcsolatok esetében. Ebben a tekintetben továbbra is a vezetékes kapcsolat marad a csúcs, de meddig? Valószínűleg örökké, de a különbségek idővel egyre kisebbek lesznek.

A Qualcomm az Acer, az AMD, a Lenovo, a Microsoft, a Snapdragon Compute Platforms és a Valve vállalatok együtt dolgoznak, hogy lehetővé tegyék ezt az új technológiát, amellyel több Wi-FI-sávot és antennát használnak egyidejűleg. Ahogy a sajtóközleményben fogalmaztak: „A 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es sáv (vagy 6 GHz, ahol rendelkezésre áll) egyidejű kihasználásával az egyik sávban jelentkező késleltetési problémák könnyen, gyorsan és a végfelhasználó számára észre nem vehetően megoldhatók rendszerszinten”.

A Valve már támogatja a Steamen a Steamworks SDK-val, de jelenleg csak Windows 11 verzióra korlátozódik a támogatás. Ami a Linux támogatást illeti, az még várat magára. Valószínűleg nem fog sokáig tartani, amíg valaki előáll a megoldással.

A helyzet azonban a következő - arra számítunk, hogy a Valve valamikor előáll a vezeték nélküli VR headset-tel. Van néhány bizonyíték arra, ami arra utal, hogy ez az új összeállítás kétségtelenül Linuxot is futtatna, így ez valószínűleg része a Valve tervének.

„Jelentős csökkenést látunk a jitterben és a csomagveszteségben a Wi-Fi Dual Station engedélyezésével, különösen akkor, ha az hozzáférési pont (AP) erősen terhelt” - mondta Fletcher Dunn a Valve szakembere. „Ez minden online játéknál fontos, és különösen előnyös az olyan online címeknél, mint a CS:GO és a Dota 2. A Steamworks SDK-t hálózatépítésre használó játékok ugyanezeket az előnyöket tapasztalhatják, plusz fejlesztési idők nélkül."

Abból, amit a Valve fejlesztője, Fletcher Dunn említett a Twitteren egy rövid üzenetben, némi fejlesztéssel látják majd el a nyílt forráskódú GameNetworkingSockets keretrendszerüket.

(forrás)

További információk >