A Total War: Rome remastered és a Metro Exodus Áprilistól elérhetőek Linuxra!

Koppány képe

A Valheim mellett az utóbbi időben a natív Linux játékkiadások nem sok mindenben bővelkedtek, hiszen a legtöbb játékprogram a Valve Steam Play-jén keresztül érhető el, amely segítségével Windows-játékokat futtathatunk Linuxon. Ám áprilisban legalább két nagy horderejű natív Linux játékkiadás érkezik.

Először a Metro Exodus debütál a natív Linux-on. A Metro Exodust a 4A Games még 2019 februárjában adta ki a legújabb Metro játékként Windows alatt. Míg a felhasználóknak sikerült elérniük a Metro Exodus működését a Steam Play / Proton szolgáltatással, addig a 4A Games a Linux és a macOS natív portjain dolgozott.

A játék Linux-hoz Április 14-én fog megjelenni.

A Feral Interactive külön jelentette be a Total War: Rome Remastered-et. Ez nem csak egy Linux játékport, hanem a Total War: Rome újragondolása a Windows / macOS / Linux rendszerek számára. Továbbfejlesztették a látványvilágot,új tartalmakkal bővült a játék, lehetségessé vált a több platformon működő többjátékos játékmód és még számos új funkció érhető el.

A Total War: Rome Remastered  Linux változata Április 29-én fog megjelenni. További információk: A Feral Interactive oldalán.