Linux Mint blog havi hírek - 2020. december

Koppány képe

Boldog új évet mindenkinek!

Köszönjük a visszajelzéseket, amelyeket elküldtek nekünk. A blog és a Github jelentések között 75 kérdést zártunk le a BETA kiadás óta.

Hálásan köszönjük az adományokat és a támogatást is. Az elmúlt hónapokban összegyűlt pénzből nagy bónuszokat küldhettünk fejlesztőinknek és moderátorainknak. Ez mindig nagyon jó érzés, főleg karácsony táján.

Jelenleg 34 kérdés van nyitva. Legtöbbjük nem kiadás-blokkoló, de vannak olyan hibák, amelyeket javítani szeretnénk, mielőtt a Linux Mint 20.1-nek stabil kiadást adnánk.

Tudjuk, hogy sokszor kérdezték, de nem tudjuk megadni a pontos megjelenési dátumot. Nem arról van szó, hogy nem akarjuk elárulni, hanem egyszerűen az, hogy nem tudjuk pontosan, mikor következik be a kiadás. Amíg nincs kész, addig nem fog megtörténni, és ha elkészül, nincs ok várni a meghirdetett időpontra.

Projektként, ha be akarjuk jelentetni a megjelenés dátumát, és ragaszkodunk hozzá, akkor szándékosan meg kell terveznünk a vártnál tovább késleltenék,vagy  készen kellene állnunk arra, hogy az emberek késő éjszaka is dolgozzanak, vagy rosszabb esetben, kiadjuk úgy, hogy fontos hibákat javíthattunk volna, de nem volt időnk. Az, hogy néhány vállalat és néhány projekt így működik, ez rendben van. Tudom, hogy a láthatóság, amelyet felhasználói bázisuknak adnak, szintén fontos és értékelt, de nem így döntöttünk, hanem a biztos működés mellett. A kiadás akkor jelenik meg, ha elégedettek vagyunk vele. A hibáink listáját tekintve még mindig vannak olyan problémák, amelyeket meg akarunk oldani. 2 hónap múlva egyáltalán nem számít, hogy ezt egy héttel korábban vagy egy héttel később adtuk-e ki, de az általunk átengedett hibák, különösen azok, amelyek befolyásolják az élő munkamenetet, örökre megjelölik a kiadást, és ezek a hírek élen járnának az emberek által letöltött verziók között a következő 6 hónapban.

Tehát nincs meghatározva a megjelenés dátuma. Van azonban egy 6 hónapos kiadási ciklusunk, amely ritmust és sürgősséget ad számunkra, és erre a kiadásra most csak annyit koncentrálunk.

Néhány upstream regresszió befolyásolta az Ubuntu LTS kernelt, amellyel dolgozunk. Különösen az érintőpad problémáit figyeltük meg. Ezeket valószínűleg nem fogják hamarosan kijavítani az ünnepi időszak miatt. Ezzel párhuzamosan hallottuk az AMD Ryzen 5 és Ryzen 7 visszajelzéseit, amelyek nem támogatták megfelelően az 5.4 LTS kernelt. Nem váltunk kernelt a BETA után, és természetesen nem az 5.8 felé, ami még nem is a HWE. Ennek ellenére fontolóra vesszük egy extra ISO kép elkészítését a kiadás részeként egy 5,8 kernellel. Ha érintőpaddal és / vagy AMD Ryzen problémája merült fel a BETA-val kapcsolatban, kérjük, ossza meg velünk, és adjon meg minél több részletet.

Végül egy rövid megjegyzés a Compiz rajongóinak. A Compiz a MATE és az Xfce kiadások stabil kiadásaiban visszatér!

Hozzászólások

kami911 képe

Köszönjük, ez izgalmasan

Köszönjük, ez izgalmasan hangzik! Az mondjuk sajnálom, hogy előzetesen az ilyen kiadások nem érhetőek el az egyes nemzeti csapatoknak, vagy nincs erre egy naptár, hoy mikor jelenik meg a verzió. Így nehéz szinkronban tartani a nemzeti  webhelyet a nemzetközivel.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Köszönjük, ez izgalmasan

#1 Lehet, hogy írni, jelezni kellene nekik felvetés szintjén :)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve