LibreOffice sorozat 42-46. rész

kimarite képe

Válaszul az olvasók igényeire, néhány sorozatként megírt cikk tartalmát összegyűjtjük dedikált kiadásokba. Most ez a „LibreOffice” sorozat 42-46. részének kiadása, semmi extra, csak a tények.

Kérlek, ne feledkezz meg az eredeti kiadási dátumról. A hardver és szoftver jelenlegi verziói eltérhetnek az akkor közöltektől, így ellenőrizd a hardvered és szoftvered verzióit, mielőtt megpróbálod emulálni/utánozni a különkiadásokban lévő ismertetőket. Előfordulhat, hogy a szoftver későbbi verziói vannak meg neked, vagy érhetők el a kiadásod tárolóiban.

Letöltés: http://fullcircle.hu/2019/05/23/libreoffice-sorozat-42-46-resz/

A sorozat korábbi részei: http://fullcircle.hu/category/sorozatok/lo/

A fordítócsapat továbbra is várja önkéntesek jelentkezését a fordításokhoz

http://fullcircle.hu/2019/03/28/133-szam/

Sajnálatos módon hamarosan nem jelentkezünk a következő szám magyar kiadásával.
”Munkaerőhiány” miatt a továbbiakban nem tudjuk elfogadható időn belül elkészíteni a fordításokat ezért fájdalomtól megtört szívvel jelentjük be, hogy a mostani, 133. kiadás lett az utolsó ami magyar nyelven megjelent.
A továbbiakban egy-egy már elkezdett tematikus sorozat kiadásait közzétesszük ahogy időnk engedi.

A folytatáshoz 10-15 lelkes fordító kellene, enélkül sajnos csak eddig bírtuk.

Köszönjük, hogy eddig olvastátok munkánkat, reméljük egyszer majd visszatérünk.

-- 2019. március 28.

Bemutatkozás

“Hogyan is indult útjára a fordítócsapat? Hát, ezt így elég nehéz röviden leírni, de megpróbálok tömör lenni. Munkám során közelebb kerültem a Unix alapú rendszerekhez (hozzáteszem, nem ez a napi munkám), sokat érdeklődtem irántuk, majd elszántam magam az Ubuntu telepítésére, melyet többen is ajánlottak. 2007 tavaszán egyik nagyon jó barátomat (név szerint Nagy Attilát: http://www.attilanagy.hu/) felvették ahhoz az IT céghez, ahol én is dolgoztam már másfél éve. Nagy Attilával mindig azon gondolkoztunk, hogy valami nagyot és maradandót kellene alkotnunk közösen.” … “Nagyon hajtott a vágy, hogy valamit alkotnom kell, valamit létre kell hoznom a nagyközönség számára.
Kiindulópontom a fordítások kapcsán a következő volt: ha már adott egy rendszer (Ubuntu) és ingyen van, ez biztos sok ember munkájának a gyümölcse. Ha már ingyen van és én nem tudok hozzátenni semmit jelenleg, akkor hozzájárulok és tiszteletemet fejezem ki a létrehozók előtt egy olyan produktum létrehozásával (magával a FCM magyar fordításaival), ami másoknak is segítségére szolgálhat, persze szabad szellemben és ingyen, ahogy a rendszer is ingyenes.”
“2007. június 13. 22:19
Ekkor írtam e-mailt az admin@fullcirclemagazin.org-ra, hogy elkezdjük fordítani a magazint magyar nyelvre…”
Királyvári Gábor – a csapat alapítójának bemutatkozásából.

Lassan 10 év telt el azóta. A csapat tagjai, létszáma az idők során sokszor változott. Hol többen, hol kevesebben, néha lelkesen, néha – a nehézségek miatt – kevésbé lelkesen, de talán azóta is rendíthetetlenül folytatja munkáját a csapat.

A jelenlegi csapat (2018) bemutatkozása: Bemutatkozás - 2018 (796)

A “Kezdő csapat” bemutatkozása: Bemutatkozás (505)