Tim O’Reilly új könyve: WTF? Miért rajtunk múlik, hogy mit hoz a jövő?

kimarite képe

Magyarul is megjelent a neves amerikai kutató, Tim O'Reilly WTF című könyve. Az itthoni kiadás azt a címet kapta, hogy "Miért rajtunk múlik, hogy mit hoz a jövő?". (O'Reilly tette egyébként népszerűvé a Web 2.0 és a nyílt forráskód kifejezéseket.) Dr. Pintér Róbert információs társadalomkutató ott volt a Kossuth Klubban, a kötet bemutatójára szervezett pódiumbeszélgetésen és most rövid összefoglalót ad arról, hogy miért érdemes elolvasni az új könyvet.

Videó: https://youtu.be/oXfCK8BMMg0

YouTube csatornahttps://www.youtube.com/PosztmodeM 

E-mail értesítések az új videóinkról - beállítás lépésről lépésre!

Facebook oldalhttps://m.facebook.com/PosztmodeM

Forrás: PosztmodeM Blog
A kép forrása: Port.hu

A digitális újvilág felfedezése nem állt meg a személyi számítógép és az internet '90-es évekbeli elterjedésével - újabb és újabb hullámok jönnek: portál, blog, közösségi média, okostelefon, táblagép, mesterséges intelligencia, robotok, kobotok, önvezető autók - és még mi minden jön ezután! A PosztmodeM ún. látható rádiós műsor - előzménye a Petőfi Rádió MODEM IDŐK (1995-2006) és Netidők (2006-2013) c. műsora, valamint a Digitális Talkshow Mindenkinek (2014-2018) c. podcast és látható rádió műsor.

Tim O'Reilly-nek nagyon sokat köszönhet az Open Source és a FOSS közösség: WikiPedia (mely a kép forrása is)

Tim O'Reilly - 2017 (WikiPedia)
Tim O'Reilly - 2017 (WikiPedia)

Hozzászólások

kimarite képe

Neumann János Számítógép

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság - NJSZT: Most MI van? És MI a mi felelősségünk, ha jön a MI?

Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója, a WTF? – Miért rajtunk múlik, hogy mit hoz a jövő? című könyv szakmai lektora nyilatkozott a Trend FM "Könyvben Utazom – Világot Látok Oláh Andreával" című műsorában. Szerkesztő-műsorvezető: Oláh Andrea.

https://www.youtube.com/watch?v=kzNjN6V-81w

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve