Megjelent a Linuxmint 18.3 KDE és XFCE végleges verziója!

A Linux Mint fejlesztő csapata büszkén jelenti be a Linux Mint 18.3 kiadását, amely a Sylvia nevet kapta. Ahogy a 18-as kiadás is, úgy a 18.3-as kiadás is az Ubuntu – 2016. áprilisban megjelent – 16.04-es hosszan támogatott (LTS) verziójára alapul. A Linux Mint támogatási modelljének megfelelően ez a verzió 2021-ig kap frissítési támogatást, így a hibajavítások öt éven keresztül lesznek elérhetők ehhez a rendszerhez.
Ez a kiadás tartalmazza a Cinnamon 3.6 nemrég megjelent és a MATE 1.18 tavasszal megjelent verzióit, az XFCE és a KDE újdonságait illetve sok más újdonságot is. A fejlesztők ezzel egyidőben a LMDE 2 „Betsy” tárolóba is feltöltötték a legújabb kiadásnak megfelelő csomagokat, valamint az XApps alkalmazások legújabb verzióját. Ez a kiadás elsősorban a meglévő szoftver-környezet további finomítását hozza el, hogy a felhasználók még kényelmesebben használhassák a Linux Mint rendszert.

Letöltések

XFCE 64 bit

KDE 64 bit

 

 

Hozzászólások

Van egy érdekesség. Közepes

Van egy érdekesség. Közepes frissítési szintnél a jobb alsó sarokban a frissítékezelő kékkel jelöli a kernelfrissítést, illetve ubuntu driverkészlet frissítését, amelyek a 4-dik szinthez tartoznak, de nincsenek telepítésre kijelölve. Eddig ha frissítéseket talált, és színnel jelezte, akkor mindig ki voltak jelölve telepítésre is. Mondjuk a kernelfrissítésnek van kockázata, de a másik megtalált frissítés sincs kijelölve telepítésre, igaz hogy az is csak ajánlott. Gondolom az új kernel lecseréli a régit, avagy a grub menüben választható lesz? Eddig 3-dik szinten mintha azt tapasztaltam volna, hogy telepítete az új kiadáshoz megjelölt legújabb kernelt, de egyúttal le is cserélte vele a régit. Közepes szintű frissítésnél ha én jelölöm ki telepítésre, akkor is le fogja cseréni, vagy a grub menüben választható lesz? Ebben nem vagyok biztos, mert régebben emlékeim szerint a közepes szintnél nem jelezte az új kiadással járó új kernel frissítést.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
kimarite képe

Van egy érdekesség. Közepes

#1 Nálam 4-es szinttel jelzi a 4.10.x kernelt. A 3-as szintű csomagokat nem telepítettem .., de nem kernel. .. csak ami biztonsági frissítés.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Van egy érdekesség. Közepes

 Telepítésre is kijelöli a 4.10.x-et? Azt nem értem, ha korábban frissítéseket talált, azt telepítésre mind ki is jelölte. Most nem. Nemcsak kernel, hanem az ubuntudriverkészlet frissítését is jelzi, és az nem kernel, de azt sem jelöli telepítésre. Nem értem, így nem felhasználóbiztos a közepes frissítési szint, pedig eddig az volt. az ajánlottakat nem jelölte meg telepítésre, de nem is jelezte ezeket rendelkezésre álló ajánlott frissítésként. Mindenesetre megkérdeztem a hivatalos fórumon is, meglátjuk, milyen válasz jön rá.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve