Segítsetek a fordítások ellenőrzésében

kami911 képe

Hamarosan célegyenesbe érkezik a Linux Mint 18.3-as verzióval kapcsolatos fordítási tevékenységek. Szeretnénk megkérni Titeket, hogy segítsetek a fordításban és a fordítás ellenőrzésében.

Hogyan tudtok segíteni?

  1. Egyrészt megnézitek a jelenleg általatok használt 18.x verziót, és itt a hozzászólások között jelzitek, hogy ha hibát találtok a Cinnamon, a MATE, a KDE és az Xfce fordításában. A most használt verziók 90%-ban ugyanazokat a fordításokat tartalmazzák, mint az új verziók. Ezért nagy az esély, ha valami a régiben rossz volt, az újban esetleg még nem került javításra.
  2. Másrészt ellenőrzitek közvetlenül a fordítást, hibákra vadászva. Milyen hibák lehetnek?
  • Helyesírási hiba,
  • Elgépelés,
  • Nem érthető fogalmazás,
  • Túl Sok Nagy Kezdőbetű,
  • Tegezés

Hol tudjátok ezeket ellenőrizni?

Számítunk a segítségetekre, hogy Szilvia – akárcsak Sonja, Serena és Sára – is nagyon szépen beszéljen magyarul. Köszönjük!

Ízelítő a további közreműködési lehetőségek közül

http://sugo.ubuntu.hu/14.10/media.htmlhttps://linuxmint.hu/sugo/zene-video-es-fotok
http://sugo.ubuntu.hu/14.10/prefs.htmllinuxmint.hu/sugo/szamitogep-szemelyre-szabasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/tips.htmllinuxmint.hu/sugo/telepitett-rendszer-finomhangolasa
sugo.ubuntu.hu/14.10/hardware.htmllinuxmint.hu/sugo/hardvereszkozok-kezelese és linuxmint.hu/sugo/nyomtatas-fax-es-szkenneles

A minta lehet, ami alapján látható a stílus és formázási megoldások: https://linuxmint.hu/sugo/fajlok-mappak-es-dokumentumok

  • Tippek – Vannak jó tippjeid, amelyeket pár mondatban el lehet magyarázni, és neked beváltak? Küld el nekünk és közzétesszük a Linux Mint Magyar Közösségének Facebook oldalán.

Előre is köszönjük!

Hozzászólások

kimarite képe

Valaki talált valami hibát?

#1 Huhh, én még nem jutottam el idáig. Nemrég lett meghírdetve.
A Súgó, a Kézikönyv és a letölthető PDF - vagyis mindegyik fontos és az oldalon elérhető „segítő” anyagról kéne nekem egy offline és szerkeszthető változat: ODT vagy ilyesmi. Mármint egy, az egyben, témakörönként. Lehetséges?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve