Hivatalosan is a Kubernetes mellé áll az Oracle

kimarite képe

Bejelentette az Oracle is a csatlakozását a Cloud Native Computing Foundation (CNCF) független iparági testülethez, méghozzá platina fokozatú partnerként - szerepel a vállalat közleményében. Egyúttal pedig Jon Mittelhauser, az Oracle mérnöki feladatokért felelős alelnök a CNCF igazgatóságához is csatlakozik. Így már a felhős szervezet legfontosabb támogatói között szerepel például az Amazon, a Cisco, az IBM, a Google és a Microsoft is. A platina tagság egyébként nem olcsó, 370 ezer dollárba kerül a TechCrunch információi szerint, bár a Linux Foundation tagjai kedvezményt kapnak.

A CNCF a különféle Linux-alapú felhős fejlesztéseket fogja össze, és egyben a Linuxon futó konténerek egységes üzemeltetését kínáló Kubernetes projektnek és a hozzá kapcsolódó eszközöknek is otthont ad. A Kubernetes megoldásával a Linuxon futó konténerek egységes rendszerként üzemeltethetőek, mérettől szinte függetlenül. Az egy központra kötött konténerek logikusan rendszerezhetőek, migrálhatóak a csomópontok között és automatikus skálázódnak, így ha újabb instance-ekre van szükség, akkor újabb konténerek indíthatóak be igény szerint - magáról a megoldásról az AWS augusztusi csatlakozása kapcsán írtunk bővebben.

Forrás: HWSW

Előzmény

Hatalmasat lökött a konténeres alkalmazásfuttatás és az OpenStack szekerén is a Google. Kifejlesztette a Kubernetes menedzsmentplatformot a konténeres appokhoz, majd azonnal szabadon is engedte. És erre ráhúzva beállt az OpenStack-támogatók sorába. Mi folyik itt?

Három nagy fontos bejelentést tett a héten a Google, legalábbis az automatizált-virtualizált adatközpontokkal foglalkozó szakemberek számára. Az első: elkészült a Kubernetes (ejtsd: kübernetész) 1.0-s kiadása, a Docker konténerformátum alá fejlesztett eddigi legígéretesebb menedzsmentfelület. A második bejelentéssel a Google a fejlesztését gyorsan közkinccsé is tette, a fejlesztést a jövőben egy független iparági testület, a Cloud Native Computing Foundation irányítja majd. A harmadik (időben az első) pedig a Google belépése az OpenStack Foundation támogatói közé – ami egy újabb hatalmas lökést ad majd az SDDC-platformnak. Vegyük sorra ezeket: HWSW

Honlap: Kubernetes

Hivatalosan is a Kubernetes mellé áll az Oracle
Hivatalosan is a Kubernetes mellé áll az Oracle