Linux Mint blog havi hírek - 2017. július

kami911 képe

Az elmúlt hónapok elég dolgosak voltak a Linux Mint fejlesztői számára, hiszen megjelent a Linux Mint 18.2 „Sonya” valamennyi asztali kiadása és az LMDE is frissítésre került. A fejlesztők figyelme most már a késő ősszel megjelenő 18.3-as kiadás felé fordul.

Várható újdonságok a 18.3-as verzióban:

  • A Szoftverforrások eszköz GTK3-ra lett portolva és támogatja a HiDPI használatát
  • A Cinnamon támogatja a HybridSleep használatát. Ezzel az eljárással a hibernálás is megtörténik a gép altatásakor, így ha az altatás után a gép kikapcsolódik (például laptop esetén lemerül az akkumulátor) akkor hibernált állapotból indítható el a gép.
  • A bejelentkező képernyő sokkal testreszabhatóvá válik: beállítható az automatikus bejelentkezés, a felhasználók listája elrejthető (LDAP bejelentkezésnél lehet ez hasznos), Továbbá a panel értesítések be- és kikapcsolhatóak, valamint a numlockx támogatás is megjelent a bejelentkezési képernyőnél.
  • A következő kiadásban jelentős figyelmet kap a Szoftvrekezelő ráncfelvarrása is. Az alkalmazás modernebb, letisztultabb kinézetet kap. Az alkalmazás nem használja a WebKit-et, kizárlóag GTK3-as komponensekre fog épülni és támogatni fogja a HiDPI használatát. A Szoftverkezelő 3x gyorsabban indul majd és az alkalmazások böngészése is az azonnali megjelenítés élményét adja. A háttérben az egész alkalmazás AptDaemon alapú lett, így jelszót csak a telepítéseknél és eltávolításokhoz kell beírni egyszer, hiszen az alkalmazás egy időre megjegyzi a jelszót. Tehát a telepítendő és telepített alkalmazások böngészéséhez nem kell rendszergazdai jogosultságal rendelkezni.

A hónapban 8,477 dollár adomány gyűlt össze, összesen 434 nagylelkű felajánlótól.

Amennyiben fontosnak tartod a Linux Mint-tel kapcsolatos munkákat, támogathatod a projektet a következő címen: www.linuxmint.com/donors.php

A hazai Linux Mint közösség munkáját közvetlenül itt tudod támogatni: linuxmint.hu/tamogatas

A támogatók részletes listáját és az eredeti hírt itt találod.