Kiberháborús kisokos kezdőknek és haladóknak

kimarite képe

„Az utóbbi években egyre több hírt hallhatunk különféle kibertámadásokról. A célpontok között szerepelnek nemzetközi nagyvállalatok, kormányzati szervek, pénzügyi vállalatok és kritikus infrastruktúrák is. A támadók bevallott céljai nagyon különbözőek, a kíváncsiságtól az anyagi haszonszerzésen át a politikai, vallási, ideológiai célok eléréséig minden megtalálható. Ha azonban összességében tekintünk ezekre az eseményekre, megláthatjuk azokat a tendenciákat, amelyek világunkat fenyegetik, ha nem teszünk megfelelő lépéseket a védekezésre” – írja a nemrégiben elindított kiberhaboru.hu weboldal, melynek ötletgazdájával, készítőjével és üzemeltetőjével, Hubert Csaba információbiztonsági szakemberrel beszélgetünk erről a fontos, meghatározó és ma már mindennapi életünket is befolyásoló témáról.
... https://itcafe.hu/cikk/kiberhaboru_kisokos_tudasbazis/kiberhaboru_sokfel...

Hubert Csaba

A gyerekkorától informatikusnak készülő Hubert Csaba saját bevallása szerint mániákusan érdeklődik az IT-biztonság iránt, és megszerzett tudását igyekszik átadni, mivel rendkívül fontos dolognak tartja az oktatás és a tudatosítás kérdését, amire nagy hangsúlyt fektet. Úgy véli: „Sok laikus ember számára idegen és megfoghatatlan ez a téma, azonban fontos, hogy mindenki megértse a rá leselkedő veszélyeket, mert ez egy olyan háború amelyben mindenki részt vesz.”

A kiberhaboru.hu weboldal szándéka szerint igyekszik összefoglalni az eddigi legfontosabb számítógépes támadásokat, bemutatni az országok kiberhadseregeit, a NATO és Magyarország kibervédelmi helyzetét. Célja a nem szakmabeliek számára könnyen megérthető, átlátható, folyamatosan frissülő tudásbázis felépítése, ahol a számtalan információ mellett konkrét segédleteket is kaphatnak a védekezéshez.
https://kiberhaboru.hu/

A nemrég indult magyar weboldal kiemelt célpontjai az érdeklődő laikus olvasók, de a folyamatosan bővülő honlap szakemberek számára is hasznos tudásbázist kínál.

Hozzászólások

kimarite képe

RE:RE: Kiberháborús kisokos kezdőknek és haladóknak

#1 Szia marmika,
Köszi a linkelést. Követem már a 'maganelet.hu' oldalt, de kapcsolódó témaként mások nem biztos, hogy ismerik.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve