Serena lesz a Linux Mint következő kiadásának neve

kami911 képe

A Linux Mint 18-as sorozatának második kiadásának, azaz a 18.1-es verzió, neve Serena lesz. A Latin-Amerika eredetű női név jelentése barátságos, világos, vidám. Nem kizárt, ez a név az ami leginkább leírja a fejlesztők törekvéseit a Linux Mint-tel kapcsolatban.

A Linux Mint 18.1 kiadása – szokás szerint – elsőként Cinnamon és MATE változatban lesz elérhető november vagy december folyamán. A Linux Mint 18.1 Serena támogatása, akárcsak a Sarah támogatása is 2021 áprilisáig tart.

A Linux Mint 18 felhasználói könnyedén frissíthetnek a Frissítéskezelő segítségével az új verzióra a megjelenés után pár nappal.

A Cinnamon és MATE változatok lényegében teljes magyar nyelvű honosítással fognak megjelenni.

Ha teheted kérünk téged teszteld az új verziót – például Virtuálbox-ban – a Linux Mint 18-at telepítve majd engedélyezve a Szoftverforrásokban a Választható összetevőknél az Instabil csomagok (Romeo) engedélyezésével és a rendszer frissítésével. Minden visszajelzésre számítunk – például ehhez a hírhez hozzászólva!

Tudtad, hogy te is részt vehetsz az új verzió és a Linux Mint hazai közösségének segítésében. Tekintsd meg a hozzájárulási lehetőségeket, akár a fordítás, akár a tesztelés tekintetében, a következő oldalon: https://linuxmint.hu/kozremukodes