Tűz a Kandó Kollégiumban - személyi sérülés nem történt

kami911 képe

Fórum: 

Vélhetőleg egy zárlatos töltő okozott tüzet az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumában a Bécsi úton. A tüzet a Katasztrófavédelem eloltotta, személyi sérülés nem történt, a lakhatatlanná vált szobák lakóinak az Óbudai Egyetem azonnal elhelyezést biztosított.

A nagy valószínűséggel zárlatos töltőkészülék okozta tüzet viszonylag rövid idő alatt eloltották a helyszínre érkező tűzoltók március 12-én este. A Bécsi úti kollégiumi épület harmadik emeletén ütött ki a tűz, amelyet hamar észleltek, és az ott tartózkodó diákokat kimentették, így személyi sérülés nem történt.

A károk felmérése után kezdődhet meg a megrongálódott épületrész felújítása, addig a használhatatlan szobák lakóinak az egyetem továbbra is szállást biztosít.

 

(forrás)

 

Futótűz

A politikai téveszméidre nem reagálok, azok téged minősítenek.

"A tüzet a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának szakemberei eloltották, személyi sérülés nem történt"

Azt a szervezetet, ami általában a tüzeket szokta oltani, így hívják. A Tűzoltóság már évek óta nincs.
De már én is oltottam el tüzet.

Röviden reagálok még egy másik téveszmédre is.
Az írásod azt sugallja, hogy Katasztrófavédelem sehol máshol nincs, csak nálunk.
Ebben sok igazság van, mert máshol például Disaster Management (magyarul Katasztrófavédelem) van helyette.

És hogyne lehetne tudni, hogy milyen tevékenységet folytatnak, legfeljebb te nem tudod.
Javaslom, hogy keress rá! Van interneted?

Ha például kisiklik egy veszélyes anyagot szállító vonatszerelvény, és a vegyi anyagok kifolynak, és a levegőbe kerülve nagy területen mérgezővé teszik azt, esetleg meggyullad, akkor nem csak a tüzet kell oltani, hanem meg kell akadályozni a vegyi anyag talajba, felszíni vizekbe, és a mérgező anyagok levegőbe jutását, a lakosság tájékoztatását, kimenekítését, a sérültek ellátását, amihez sem a tűzoltók, sem néhány mentőautó személyzete nem elég.
Össze kell hangolni, koordinálni kell egy tucat szervezet munkáját, amire előre protokollokat kell készíteni.
És erre néhány tűzoltó nem volna képes.
Ezért vonták össze a Tűzoltóságot, és a Polgári védelmet, és néhány más szervezetet.

Az egyik kedvenc filmem az Androméda-törzs, amit vagy 50 éve láttam.
Amerikában egy rendőr bemegy egy hatalmas kúriába, ahol éppen fényes estélyt ad egy híres orvos professzor, és azt mondja neki: Doktor úr, futótűz.
Erre az orvos nem kérdez semmit, veszi a kabátját, a feleségéhez fordul, és ez a párbeszéd hangzik el köztük:
– Drágám, azonnal el kell mennem.
– Hová?
– Nem tudom.
– Mikor jössz haza?
– Nem tudom.
– Mi történt?
– Nem tudom.

De azt tudja, hogy valami katasztrófa történt, és haladéktalanul mennie kell.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Futótűz

#2
Koppány!
Jogos a moderáció: valóban ki kellett volna hagyni a mondanivalóból pártunk és kormányunk tevékenységére vonatkozó részt. Hogyan tudom módosítani a hozzászólást? Ha felhasználóként már nem tudom módosítani, nyugodtan töröld! Sőt, megkérlek rá... ...és persze bocsánat, hogy megsértettem a szabályzatot. Legközelebb jobban figyelek. Köszönöm!

    A politikai téveszméidre nem reagálok, azok téged minősítenek.

Tévedés. A politikai nézetei még soha senkit nem minősítettek. A tettek minősítenek.
Egyébként sem politikai téveszméim, sem nézeteim nincsenek. Véleményem van, amit időnként megvitatok másokkal.

    Van interneted?

Nincs internetem. De jobbat mondok: neked sincs. Internet előfizetésem viszont van, így tudom használni az internetet.

    Azt a szervezetet, ami általában a tüzeket szokta oltani, így hívják

Tévedés. Városnév + HTP (hivatásos), ÖTP (önkéntes), LTP (létesítményi). Így hívják a szervezeteket, ami a káresemények felszámolásában tevékenyen vesz részt. Ezekben a szervezetekben tűzoltók és nem "katasztrófavédelem szakemberei" dolgoznak jelenleg is. Annak, hogy kínosan ügyelnek rá, hogy a médiában a "tűzoltók" szó ne jelenjen meg, két oka is van. Az egyik okot még 2006-ban kell keresni, a másik ok az önmagukkal kapcsolatos piártevékenység, amit valójában nagyon profin csinálnak, még akkor is, ha meglehetősen visszataszító.

    A Tűzoltóság már évek óta nincs.

Szintén tévedés! Már hogy a viharba ne lenne Tűzoltóság? HTP-k (Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságok) jelenleg is működnek. Önkéntes és létesítményi tűzoltóságok szintén. Nagy bajban lenne a civil lakosság, ha tűzoltóságok nem lennének (bár valóban a csodával határos, hogy még létezünk).

    Az írásod azt sugallja, hogy Katasztrófavédelem sehol máshol nincs, csak nálunk.

Akkor a sugallataid megtévesztettek. Nem állítottam ilyet. Az, hogy mit látsz bele, az a te dolgod.

    És hogyne lehetne tudni, hogy milyen tevékenységet folytatnak, legfeljebb te nem tudod.

Nem tudod. Legfeljebb tudni vélsz valamit, aminek sok köze nincs a valósághoz. Addig örülj, amíg csak annyit tudsz, amit a neten olvasol, vagy a médiában hallasz/látsz.
A valóság sokkal letaglózóbb.

    Ha például kisiklik egy veszélyes... ...És erre néhány tűzoltó nem volna képes.

Véleményed szerint 2000 (2012) előtt mégis kik intézték a kárelhárításokat? Kik oldották meg a káresemények felszámolását? Hogyan szerveződtek meg? Vagy 2000 előtt nem voltak vegyi anyagokkal (vagy más egyébbel) kapcsolatos, vagy komplex káresemények? Korábban is voltak együttműködési tervek, amik a különböző hatóságok (mentők, rendőrség, tűzoltóság, honvédség stb.) nagyobb káreseménnyel kapcsolatos együttműködését precízen szabályozták, voltak megyei parancsnokságok 15-20 fővel (és nem 100-zal, mint jelenleg), akik profin összehangolták a nagyobb káresemények felszámolását.
A káreseményekhez ma is a tűzoltók vonulnak, legfeljebb az autóra van katasztrófavédelem matricázva... ...és igen, a kárelhárítást a tűzoltók végzik, a vegyi anyagokat tűzoltók távolítják el, az utómunkát szintén tűzoltók végzik... ...tudod mit csinál a katasztrófavédelem? Nyilatkozik a médiának.
A médiában elhangzó "műveleti labor", "katasztrófavédelmi műveleti szolgálat", "műveletirányítás" zengzetes szavak mögött valójában olyan tevékenységek rejtőznek, amit korábban a szolgálatparancsnok, nagyobb káreseményeknél meg a felállított mentési csoport(ok), és a híradó ügyeletek végeztek, a maihoz képest profibban, szervezettebben, rugalmasabban és ami a legfontosabb: gyorsabban.

    Ezért vonták össze a Tűzoltóságot, és a Polgári védelmet, és néhány más szervezetet.

A tűzoltóságot nem vonták össze a polgárvédelemmel, sem a vízüggyel, de még a kéményseprőkkel sem. Ezeket betolták egy mondvacsinált szervezet alá, de valójában továbbra is "önállóan" tevékenykednek. Mivel sejtem mire gondolsz, így csak azt tudom mondani erre is, hogy tévedés. Ez csak a hivatalos magyarázat. A valóság ennél sokkal elszomorítóbb.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Futótűz

#2.1 Akkor most ki oltotta el a tüzet?
 

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Futótűz

#2.1.1

A III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

A hír valójában így lenne hiteles:
Vélhetőleg egy zárlatos töltő okozott tüzet az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumában a Bécsi úton. A tüzet a III. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói eloltották, személyi sérülés nem történt, a lakhatatlanná vált szobák lakóinak az Óbudai Egyetem azonnal elhelyezést biztosított...

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Futótűz

#2.1.1.1 És amikor a mentők elvisznek valakit a baleset színhelyéről, akkor is hozzá kéne tenni, hogy honnan jött a mentőautó? Ki vezette, és van-e kutyája?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
Koppány képe

Futótűz

#2.1 Szia! A hozzászólást töröltem. 

 

Üdv!

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Futótűz

#2.1.2 Szerintem minden hozzászólás törölni kellene.
Most úgy néz ki, mintha én Kaminak írtam volna azt, hogy "A politikai téveszméidre nem reagálok, azok téged minősítenek."
És a hozzászólásom többi része is értelmetlenné vált.
Gondolom, T.István is egyetért velem.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Androméda törzs

Én a könyvet olvastam, még gyerekként. Később meg láttam a filmet is, amit hellyel közel furcsállottam, hiszen volt már benne mobiltelefon, ráadásul Blackberry,  ami a könyvben nem lehetett, hiszen Chrichton azt 1969-ben írta.

Most, hogy írtad, 50 éve láttad, rákerestem, és jé, volt 1971-es film (jó, 43 év, nem 50), nem csak 2008-as, no, mindjárt meg is nézem :-)

cool

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Androméda törzs

#3 Igén, én a 71-es filmet láttam, de hogy mikor, azt nem tudom, de gondolom pár évvel később.
"volt már benne mobiltelefon, ráadásul Blackberry,  ami a könyvben nem lehetett, hiszen Chrichton azt 1969-ben írta."
Miért ne lehetett volna? Nem olvastad Verne Gyula könyveit? laugh
Vagy nem láttad Leonardo helikopterről készült rajzait?
Vagy űrhajóst ábrázoló barlangrajzokat?

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve