Történelmi érdekességek az informatikában

kimarite képe

Fórum: 

A hazai informatikatörténet - virtuális tárlatlátogatás

Van kedve barangolni az informatikatörténetben? Nem kell időgép sem hozzá, tálcán kínáljuk az érdekesebbnél érdekesebb dokumentumokat, videókat, visszaemlékezéseket, adatokat, új összefüggéseket!
Jó hírünk van!
Informatikai Adattárunk egy Időutazás című felülettel egészült ki 2019. szeptembertől, amely egy idővonal (Timeline) módján, interaktív, képes tárlatvezetés révén enged betekintést az Adattár kincseibe.
A virtuális kiállítás szerzője Havass Miklós, a Neumann Társaság tiszteletbeli elnöke.
Időutazásra fel, pillantson bele az elképesztően izgalmas képek, adatok, videók szellemi birodalmába!
https://itf.njszt.hu/idoutazas

A hazai informatikatörténet virtuális tárlatlátogatására hívjuk a kedves látogatót, amely az Informatikatörténeti Adattár (iTA) gyűjteményén alapszik és bemutatja azt az utat, azokat a paradigmaváltásokat, azokat a mérföldköveket, amelyeket a magyar informatika a kezdetektől fogva napjainkig megtett.

A tárlatvezetés izgalmas lehetőségeket rejt, hiszen minden bemutatott fejlesztés, intézmény, személy, program, rendezvény mögött újabb és újabb olvasnivalók érhetők el – életrajzok, intézmény leírások, szakmai cikkek, előadások, izgalmas szakkönyvek, videós beszélgetések. Ily módon időben is és tematikusan is lehetőség van a kalandozásra.

A tárlatvezetés a szerkesztő szubjektív véleményét követve (ahogy ő látja a hazai informatikát) végigvezet a kiállításon, bemutatja a magyar informatikatörténet vezérfonalát, nem megfeledkezve az apró intimitások világáról sem. Reméljük, hogy élményt jelent az utazás és másoknak is ajánlja megtekintésre a gyűjteményt.

Nagy örömünkre szolgálna, ha véleményét megosztaná velünk. jelezné mi tetszett, mi hiányzik a történetből, esetleg javaslatokat is küldene annak kiegészítésére, korrekciójára.

Jó utazást! Hasznos időtöltést!