Tálca ikon nézet

Fórum: 

Sziasztok,

Váltottam xfce-ről cinnamon-ra és az a bajom, hogy nem tudom a megnyitott ablakokat csak ikonnézetűvé varázsolni a tálcán (ami sikerült xfce alatt). Sok ablakom van megnyitva általában jobban átlátnám, ha csak az ikon jelenne meg és nem az ikon és megnyitott alkalmazás neve. Ikonok csoportosítása nem kell. Valakinek lenne ötlete 17.3 alá? Előre is köszönöm.

kimarite képe

RE: Tálca ikon nézet

@#0 Tipp:
http://unix.stackexchange.com/questions/110897/remove-text-from-active-p...

És ennek a fájlnak
/usr/share/cinnamon/theme/cinnamon.css
a szöveg tartalmát feltölthetnéd a pastebin-re, ahol is ugyanilyen néven elnevezed, majd mented, és végül az eredményt visszalinkeled ide. Lehet, valamit abban szerkeszthetünk: http://www.faqforge.com/linux/distributions/how-to-customize-basic-cinna... , de természetesen az eredetit menteni kell -cinnamon.css.ORIG- vagy másképpen átmásolod az 'usr/share/cinnamon/theme/' könyvtár alól a '~/.local/share/cinnamon/theme/' könyvtár alá (ezzel a művelettel semmi nem fog történni .. lényegében csak előzetes tevékenységek ezek; az eredeti -bármely szerkesztés előtt történő- biztonsági mentése [nagyon ajánlatos] vagy az átmásolás a rendszerkönyvtárból a saját könytárad alá [célszerű .., ha csak te használnád pl.]).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

 Talán megpróbálhatnád azt is

 Talán megpróbálhatnád azt is, hogy a panelről a ritkábban használt indítóikonokat eltávolítod, esetleg ha van közöttük elválasztó azt is kiveszed belőle. Ekkor sok helyet nyersz a panelen.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Köszönöm a válaszokat, sajna

Köszönöm a válaszokat, sajna kimarite az a baj, hogy a fenti linket néztem már és nem műxik. Nem akkora baj ez, csak hát amit megszokott az ember ugye :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:Köszönöm a válaszokat, sajna

#3

A Cinnamon fejlesztői vélhetőleg nem kívántak annyira lemenni kutyába, hogy csattogós lepkére írt Linuxok megoldásait alkalmazzák. Biztos feltűnt a különbség a két asztali környezet igényességfoka között. Ráadásul a Cinnamon egy dekával sem kér többet a géptől (mint mondjuk az Xfce). Ez alatt viszonylag erős gépet értek, mert felfelé (minél nagyobb az erőforrás) az egyszerű alkalmazás is kajál.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve
szhf62 képe

RE:RE:Köszönöm a válaszokat, sajna

Mindig is kedveltem "panelezni" (tálcázni), mert ezzel megúszom a kétablakos (vagy több ablakos) kezelést, amit nem igazán szeretek. Amelyik indítót sűrűn (vagy megnyitott oldalaknál) használom, az megy a panelre (tálcára), a többi elfér a menüben, vagy az asztalon. Nem vettem észre nagy különbséget a Cinnamon és az XFCE panelikonok használata közben. Ha be tudod állítani hogy a panel ikonjainak megjelenítési mérete kisebb legyen az eddig megszokottnál, még néhány indítóval ki is tudod bővíteni a készletet.

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

RE:RE:RE:Köszönöm a válaszokat, sajna

#5  

Akkor valamit nem értek.

Csináltam egy képet a panelemről, találomra megnyitogattam, ami a kezem ügyébe került.

Balról jobbra: Menü, indítóikonok (állandó, hogy ne a nagy menüből kelljen bogarászni), megnyitott progik ablakai a panel közepén 11 db, kisalkalmazások (én,driverek, fog, zene, wifi, egy Opera,csürhe disznó nem frissít, mivanma, stb).

 

Szóval, neked milyen összetevőjével van gondod?

A megnyitott ablakok mennek összefele, ahogy tömöd befele a sorba – a végén már ikon sem marad. Indítóikont annyit teszel be, amennyit akarsz, nincs nevük, csak képük. Kisalkalmazást szintén, többségük jól szabható.

Vagy az én agyammal van baj, vagy nem jól kérdeztél.

http://kepfeltoltes.hu/view/160208/Panel_www.kepfeltoltes.hu_.png

Értékelés: 

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

RE:Így fest nálam.

#7 Ja, vármá... 

Tényleg baj van odabe, én összekevertem a te válaszod az eredeti felvetéssel, így a te szempontjaidat simán összevasaltam a kérdező problémájával. Még jó, hogy nem értettem...

Szóval, mielőtt teljesen megoldanám a nemlétező problémádat, bocsesz...

Majd jön a koma (ha linuxos még).

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve

Nem, nem tűnt fel. De az ciki

Nem, nem tűnt fel. De az ciki, hogy van olyan ami megy Xfce alatt és Cina alatt nem. Sebaj, attól még marad :-)

Értékelés: 

0
Még nincs értékelve